Субота, 20.04.2024, 08:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 8 » Не збавляти темп
09:25
Не збавляти темп
До цього закликав комунальників обласного центру перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель: «Я дякую всім, хто взяв участь у передвеликодніх толоках і до свят прибирав місто, — сказав перший віце-мер. — Зроблено багато, але, як завжди, ми щось недоробили, бо це у нас в крові. Роботи ще багато. Я прошу не збавляти темп і надалі працювати в такому ж режимі, бо через місяць ми святкуватимемо День міста».

Як повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик, за останні дні перед святами комунальники ліквідували дев’ять стихійних сміттєзвалищ. Лише з території обслуговування ЖЕО №6 вивезли 650 кубометрів сміття. «Але це тільки початок, бо ще залишилося виконати великий обсяг робіт, — зазначив Василь Йосафатович. – Не повністю впорядковані парки і сквери, помальовані лавки, прибрані узбіччя. Треба ще посадити багато дерев, відновити клумби. Найбільша проблема – наші розбиті дороги. Але, хочу зазначити, що всі комунальні підприємства зараз працюють фактично без грошей. Тому прошу казначейство звернути увагу на фінансування комунальних підприємств. Хоча б виділяти кошти на експлуатацію».
Разом з тим, як повідомив начальник управління держказначейства у місті Івано-Франківську Володимир Косик, станом на 1 квітня всі платіжні доручення виконані. Із загального фонду (108 мільйонів 920 тисяч) залишилося ще профінансувати 25 тисяч гривень. «Захищені статті ми профінансували. Найбільша проблема із фінансуванням по незахищених статтях. Це пов’язано з недостатнім надходженням коштів на єдиний рахунок казначейства, — каже Володимир Іванович. — Проблема буде, бо місто задекларувало фінансові зобов’язання – 5 млн. 31 тис. гривень по захищених статтях і поки цей борг не буде погашено, незахищені статті витрат фінансуватися не будуть. Для забезпечення нормальної роботи спеціальних та комунальних служб і придбання для них пального для автомобілів пропоную міськвиконкому звернутися з листом у центральні органи влади, щоб пальне включили до захищених статей. Зі свого боку ми це підтримаємо», — запевнив пан Косик.
Але принаймні на озеленення міста гроші знайдуться. За словами Василя Білика, на це виділять кошти із рахунку, куди перераховують гроші за зрізання дерев, на якому зараз закумульовано 38 тисяч гривень. Ще 75 тисяч «Зеленому господарству» із екологічного фонду пообіцяв заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Олександр Дерев’янко. А керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис повідомив, що відповідно до розпорядження голови ОДА в рамках місячника по озеленню, саджанцями також мають забезпечити й держлісгоспи. Наразі ж, як повідомив керівник «Зеленого господарства» Василь Федів, працівники підприємства прибрали вісім гектарів закріплених територій та висадили п’ять тисяч квітів. До Дня міста планують зробити більше.
— Ми вам дамо трохи грошей, а ви нам – багато роботи, — вирішив потішити комунальників перший віце-мер.
Наш кор.       
Переглядів: 1064 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]