П`ятниця, 29.03.2024, 12:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 21 » НАСАМПЕРЕД
11:04
НАСАМПЕРЕД
Голова з радою,
або Перша сесія Василя Чуднова




Від 25-ї сесії Івано-Франківської облради очікували пристрастей, політичних барикад навколо чи то зміни голови облради (Василя Скрипничука на Михайла Вишиванюка), чи то спроби висловлення недовіри новопризначеному губернатору. Прогнози (чи то свідомі провокації) не виправдалися. А сесія, що протікала в абсолютно звичному руслі, стала лакмусовим папірцем, що продемонстрував: Василю Чуднову, незважаючи на всю публічну «нагінку» на свою адресу з боку місцевих політсил, вдалося заключити з ними якщо не повноцінний мир, то принаймні тимчасовий.

Єдиним яскравим моментом сесії, що зачіпав останню кадрову ротацію Президента, стала заява фракції ВО «Свобода» – політичної сили, яка висловила свою позицію з приводу призначення нового голови ОДА чомусь аж через тиждень.
«Це дріб’язкова зміна облич за відсутності зміни системи принципів управління, в основі якого азійсько-клановий підхід, – складно почав голова фракції Василь Попович. – Фракція ВО «Свобода» розцінює призначення  головою ОДА «регіонала» Василя Чуднова продовженням кадрової окупації Галичини».
Партійці пригадали Василю Михайловичу «ганебні та відверто аморальні дії» на кшталт голосування за «мовний» закон та харківські угоди та резюмували: «Фракція ВО «Свобода» вважає негідним перебування Василя Чуднова на посаді голови ОДА».
Втім, особливого резонансу серед присутніх заява не викликала, підхоплювати конфліктну «ноту» ніхто з депутатів не поривався. А на спокійно-суворому обличчі губернатора, хоч і з насупленими бровами, читалося: «ех, хлопці, нічого нового»…
От коли сесійну залу наповнили і пристрасті, і палкі дискусії, і демонстрації обурення, то це під час подання депутатських запитів. Процедура, що за регламентом мала б займати не більше 30 хвилин, у наших обранців розтягнулась аж на півтори години. Втім, не вистачило і того, тож 17 запитів Сергія Плотнікова все ж відклали до наступного зібрання.
До обіду депутати розглянули лише два з понад шести десятків питань порядку денного. А коли головуючий оголосив перерву (тут у депутатів, як не дивно, все чітко по регламенту), усі, як школярі після останнього уроку, дружною юрбою потягнулися до виходу.
По обіді ряд важливих питань все ж було розглянуто та проголосовано. Зокрема, про підтримку обласною радою підписання Угоди про Асоціацію між Україною
та Європейським Союзом, про внесення змін до обласного бюджету, про хід виконання Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2008-2015 роки та інші.
У підсумку 25 сесія продемонструвала, що зустрічі «без свідків» (себто без ЗМІ), які минулого тижня губернатор провів із фракціями, таки допомогли налагодити контакт. А внутрішньополітичне протистояння у стінах обласної ради переноситься…
О. Г.

Переглядів: 617 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]