Четвер, 25.04.2024, 07:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » НАСАМПЕРЕД
11:30
НАСАМПЕРЕД
Чим займається міліція?

Івано-Франківська міська рада вимагає від правоохоронних органів припинити тиск на комунальні підприємства та інспірування проти їхніх керівників кримінальних справ і хоче заслухати звіт начальника міськвідділу міліції щодо стану злочинності та забезпечення правопорядку у місті.

Секретар міськради Микола Вітенко вніс до порядку денного 38 сесії міськради питання «Щодо утисків комунальних підприємств та інспірування кримінальних справ з метою тиску на місцеве самоврядування», яке депутати заслухали на другому пленарному засіданні минулої п’ятниці. За його словами, на комунальних підприємствах міста з початку року різноманітні контролюючі органи провели три сотні різноманітних перевірок. Такі дії  перешкоджають нормальній роботі підприємств та створюють напругу у колективах.
Доповідачем з цього питання міська рада визначила начальника міського відділу УМВС в області підполковника міліції Михайла Хомина. Однак через його хворобу на сесію міськради прибув перший заступник начальника МВ УМВС підполковник Олександр Крамаренко. Він повідомив, що «за фактами вчинення розкрадання посадовими особами одного з комунальних підприємств коштів міського бюджету» міськвідділом міліції й справді проводяться слідчі дії – допити, експертизи, вилучається документація, і запевнив, що «по завершенні провадження будуть винесені об’єктивні рішення». Якщо буде доведено склад злочину – справу направлять до суду, а якщо ні – закриють. «Жодних утисків, арештів майна, блокування роботи підприємств не було і жодних політичних підстав у цьому нема», – заявив підполковник Крамаренко.
Як стало зрозуміло з подальшого перебігу розгляду цього питання, найбільше депутатів від ВО «Свобода» зацікавила доля не так їхнього «дітища» комунальної реформи «Єдиного розрахункового центру», як дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління. Мовляв, воно має ремонтувати дороги, готуватися до зими, а у підприємства три місяці тому вилучили журнал реєстрації вхідної-вихідної документації, який досі не повернули, і вилучили копії всієї наявної документації за останні три роки. Також депутати закинули правоохоронцям те, що зробили вони це все з порушенням ряду процесуальних норм. Хоча, як наголосив підполковник Крамаренко, «все відбувалось згідно з рішенням суду». На запитання депутатів, хто ініціював цю справу, він не відповів, зізлавшись на «таємницю слідства».
Депутат Сергій Благодир (фракція Партії регіонів) зазначив, що міська рада  неправильно визначила доповідача. Це питання мав би доповідати той, хто вважає, що на комунальні підприємства чиниться тиск, а не представник міліції, який би розказував, як міліція утискає комунальні підприємства та інспірує проти їхніх керівників кримінальні справи. Народний депутат України, екс-секретар міськради Руслан Марцінків заявив, що правоохоронці чинять таке свавілля з метою тиску на місцеве самоврядування, де на виборах перемогла опозиція. Він наголосив, що ініціюватиме проведення люстрації у правоохоронних органах та судах і подасть запит щодо перевірки діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської області.
Оскільки у депутатів міськради було чимало різноманітних питань, на які підполковник Крамаренко відповісти не зміг, бо просто не був до них готовим, адже мав доповідати лише по визначеному питані порядку денного сесії, депутат від Партії регіонів Богдан Федьків вніс пропозицію заслухати на наступній сесії міськради звіт начальника МВ УМВС щодо стану злочинності та забезпечення правопорядку у місті Івано-Франківську, яка отримала підтримку всього депутатського корпусу.
Іван ГІРАК

Переглядів: 650 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]