Субота, 20.04.2024, 17:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 13 » НАСАМПЕРЕД
12:06
НАСАМПЕРЕД
Недбалі міліціонери підуть в… народне господарство?



Масштабна ротація керівних кадрів у системі Міністерства внутрішніх справ не оминула й Івано-Франківщину. Прикарпатську міліцію, як ми вже повідомляли у номері за 22 листопада, очолив уродженець Львівщини генерал-майор Олег Сало, а його попередник Василь Варцаба повернувся на Закарпаття. 

У вівторок новий начальник УМВС в Івано-Франківській області дав першу прес-конференцію для місцевих журналістів. Насамперед він повідомив, що з нещодавнім введенням нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК) України зовсім іншим стає підхід до роботи міліції. «З новим КПК міліція вже не так каральний орган, як орган, який допомагає людям», – підкреслив О.Сало.
Зокрема, зараз всі повідомлення, якого б характеру вони не були, мусять бути зареєстровані. «Немає такого, щоб був укритий злочин», – наголосив генерал. Відповідно, навантаження на слідчих нині дуже велике. До речі, за словами О.Сала, вже підписаний наказ про підвищення їм зарплати.
З введенням нового КПК найпершим завданням керівництва УМВС стало навчити особовий склад працювати в нових умовах. Такі навчання  проводиться як самостійно, так і разом з прокуратурою та судами.
«Хто хоче і може працювати – буде працювати. Хто не хоче і не має бажання вчитись – звичайно, ми будемо з тими прощатись, підуть вони в народне господарство», – попередив начальник обласної міліції недбалих підопічних дещо призабутою риторикою радянських часів.
Відповідаючи на запитання щодо масштабної ротації міліцейських кадрів, О.Сало зазначив, що відбувається це не тільки в системі МВС, але й, наприклад, в СБУ. А ряд перемін в органах внутрішніх справ, які відбуваються  по Україні, визначаються Президентом і міністром, і він не може це коментувати.
Новий начальник прикарпатської міліції сказав, що не заперечує проти того, що деякі ключові офіцери пішли працювати з його попередником В.Варцабою на Закарпаття, адже «кожен керівник повинен… працювати зі своєю командою», з тими, кому він довіряє.
Генерал запевнив, що на сьогодні різких кадрових змін в керівництві обласного УМВС не проводить. Водночас, з його слів, деякі працівники з інших областей виявляють бажання перейти під його керівництво, але в один день це не відбувається.
Начальник УМВС також заанонсував зміну начальників міліції у кількох районах, де його не влаштовує їхня «аморфність в роботі». Але в яких саме не сказав, бо, мовляв, почують і «завтра перестануть працювати».
Оцінюючи нашу область, О.Сало сказав, що її не можна назвати  криміногенною, а люди тут віруючі. Таких вбивств, як у східних чи північно-східних областях, на Прикарпатті немає. Тут скоюються, за його словами,  «мілкі» злочини, які в кожній країні «є, були і будуть».
До прикладу, останнім часом спостерігається спалах крадіжок з автомобілів, характерних ще для 90-х років минулого століття, номерних знаків і в громадському транспорті.
Тарас ТКАЧУК
Переглядів: 682 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]