П`ятниця, 19.04.2024, 17:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 6 » НАСАМПЕРЕД
15:25
НАСАМПЕРЕД
Льодовий покрив
Боротьби комунальників з ожеледицею не видно, бо вони працюють вночі?




У ніч з понеділка на вівторок приморозок покрив місто ожеледицею. І хоча комунальники запевняють, що працювали всю ніч, на ранок чимало пішоходів та водіїв відчували незручності у пересу-ванні обле-дені-лими доро-гами і троту-арами.


Якщо перехрестя центральних вулиць й справді були посипані протиожеледними матеріалами, то більшість квартальних проїздів, внутрішньодворових та прибудинкових територій і тротуарів – ні. Навіть площа Ринок перетворилась на суцільну ковзанку. Через ожеледицю автор цих рядків разом з начальником одного з управлінь міськвиконкому ледь не спізнилися на традиційну щовівторкову апаратну нараду у мерії, бо, поспішаючи на неї, кілька разів послизнувшись, ми мало не розпласталися на бруківці перед ратушею…
Але рівновагу вчасно втримали, на нараду встигли і не пошкодували. Інакше звідки б довідалися, що комунальники всю ніч самовіддано боролися з ожеледицею на вулицях обласного центру?
Як відрапортував заступник начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління, депутат міськради Віталій Бурко, вночі в Івано-Франківську працювали шість одиниць спецтехніки – два тротуароприбиральних механізми і чотири піскорозкидачі. Останні за заздалегідь складеними і погодженими у Державтоінспекції маршрутами за ніч здійснили 10 їздок і на дороги сумарно висипали 80 тонн протиожеледної суміші.
Передовсім комунальники посипали спуски та підйоми, мости і шляхопроводи, перехрестя й визначені місця зупинок громадського транспорту. Тротуари та площі, які перебувають на балансі ДРЕУ, за словами В.Бурка, «почали посипати піщано-соляною сумішшю у центральній частині міста». «Але протягом дня, у міру можливості, думаю, доберемося і до околиць», – поспішив запевнити В.Бурко і зазначив, що «скарг на ожеледицю не надходило». Остання його фраза викликала пожвавлення у залі засідань міськвиконкому і хтось із присутніх впівголоса поцікавився: «А хто вночі мав скаржитися?».  
З дорогами і центральними площами все більш-менш зрозуміло. За їх стан одноосібно відповідає ДРЕУ. У більшості випадків (і, як каже В.Бурко,  «у міру можливості») свою частину роботи воно таки виконує. А ось прибудинкові території, хоча й перебувають на балансі Єдиного розрахункового центру, але прибирають їх різні підрядні організації, які й відповідають за порядок на них як влітку, так і взимку.
Як повідомив в.о. директора ЄРЦ, депутат міськради, секретар постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Вітенко, таких організацій, з якими ЄРЦ уклав відповідні угоди, є п’ять. «Всі вони листовно нас запевнили у наявності піщано-соляної суміші і, я думаю, що успішно будуть нею користуватися», – заявив М.Вітенко.
На його небагатослівну, але від того не менш змістовну доповідь миттєво і влучно відреагував перший заступник міського голови Зіновій Фітель: «Треба, щоб вони з шостої години ранку нею користувалися».
З цими словами першого віце-мера, мабуть, беззастережно  погодились би всі мешканці Івано-Франківська, які у вівторок вранці мали необережність вийти з дому…
Стах МІРЧУК

Переглядів: 645 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]