Четвер, 25.04.2024, 11:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 31 » НАСАМПЕРЕД
12:06
НАСАМПЕРЕД
«Два кольори мої, два кольори…»



На Івано-Франківщині сформований виборчий штаб Об’єднаної опозиції, який очолив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко, а його заступником став голова обласного «Фронту змін» Володимир Шкварилюк.

Це перше, про що повідомив у середу на короткій прес-конференції в Івано-Франківську лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк. «На Івано-Франківщині ми не маємо права програти жодного округу», – наголосив він. Остаточний список узгоджених кандидатів буде оприлюднений після його затвердження на центральному рівні.
На зустріч з прикарпатськими журналістами Арсеній Петрович прийшов не сам, а з віце-спікером Верховної Ради Миколою Томенком. Такий тандем, очевидно, мав засвідчити, що всі образи між «Фронтом змін» і «Батьківщиною», пам’ятні з виборів 2010 року, залишилися в минулому.
«У минулому було дуже багато. І наші стосунки з Юлією Тимошенко були непрості. Але ми прийняли рішення переступити через особисті амбіції, вирвати сторінку минулого заради майбутнього. Тому ми об’єдналися і ми сьогодні – єдине об’єднання, яке здатне перемогти Партію регіонів», – заявив А.Яценюк, відповідаючи на запитання журналіста.
В Об’єднаній опозиції, яка йде під гаслом «За Батьківщину!», окрім цих двох зубрів української політики, ще чотири партії: ПРП, «Народна самооборона», «За Україну!» та НРУ. «Бойовими» кольорами опозиційного об’єднання вибрано чорний і червоний, хоча  формат виборчої кампанії, на переконання пана Яценюка, передбачатиме тільки чорний і білий кольори:  голосування або за владу, або за опозицію.
Зі «Свободою» ж, яка є членом Комітету опору диктартурі, підписана угода  про спільні опозиційні дії. Через певні ідеологічні відмінності «свободівці»  йдуть окремим політичним списком, проте, як повідомив А.Яценюк, «ми узгоджуємо мажоритарних кандидатів».
Пан Яценюк застеріг від вибору так званих «третіх сил», які в українській політиці «завжди примикають до першої або другої сили», навівши найсвіжіший приклад Сергія Тігіпка. За словами Яценюка, в Адміністрації Президента розроблений план, як не дати об’єднаній опозиції виграти виборчу кампанію. Основа цього плану – розтягування опозиційного  електорату через створення різного роду проектів. 
В Об’єднаній опозиції підозрюють, що одним з таких проектів є партія колишньої членкині «Батьківщини» Наталії Королевської «Україна – Вперед!». «Боротися за Тимошенко шляхом зради партії Тимошенко – я не розумію такої логіки поведінки. Тому практично з першого дня вона поза процесом узгодження дій опозиції», – наголосив М.Томенко.

Тарас ТКАЧУК


Переглядів: 920 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]