П`ятниця, 29.03.2024, 08:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » МІСТО
11:53
МІСТО
Є товар – буде робота
Акція «Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям» відбулася в новому форматі


Вже традиційно протягом останніх семи років виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради проводить акцію «Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям». Приурочена до святкування Дня харчової промисловості, який відзначається зазвичай у третю неділю жовтня, вона відбувалась або в приміщеннях великих торгівельних закладів, або на площах міста. Участь в акції брали підприємства харчової галузі, які представляли зразки своєї продукції покупцям для дегустації. Цього року було вирішено змінити формат проведення акції та розширити перелік учасників заходу.
Мета акції «Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям» – більш детальне ознайомлення мешканців міста з напрямками виробничої діяльності промислового комплексу міста, презентація і промоція можливостей підприємств і виставка-продаж виробленої продукції.


На запрошення взяти участь у виставці відгукнулось більше 35 підприємств промисловості, малого бізнесу та закладів торгівлі. Серед них такі відомі підприємства, як ПАТ «Хлібокомбінат», ПАТ ВТКФ фірма «Ласощі», ТДВ «Полонина», ТОВ «Лігос», ПАТ «Харчосмакова фабрика», ТОВ «ПК Екопродукт», ПАТ ВТШП «Галичина», УТОГ, ПАТ «Промприлад», ВО «Карпати», ПАТ «Індуктор», ТОВ «Куверт-Україна», КП фірма «ЛІК», фірма «Епсілон» та інші.
В день проведення акції погода сприяла ознайомленню споживачів з товарами місцевих виробників. І іванофранківські підприємства приємно здивували мешканців і гостей міста різноманіттям асортименту продукції. Найбільш, звичайно, привабливими виглядали намети товаровиробників харчопереробної галузі. Тільки смачних м’ясних, ковбасних копчених і варених виробів було понад 70 найменувань!
А ще приємно радували око і збуджували апетит солодкі смаколики: цукерки, печиво, торти  та різноманітні хлібобулочні вироби від ПАТ «ВТКФ «Ласощі», ТДВ «Перлина», ПАТ «Харчосмакова фабрика», ТОВ «Лігос»,  ПАТ «Хлібокомбінат» та інших. Заслуженою популярністю і повагою покупців  користується продукція ПАТ «Молокозавод» і ТДВ «Полонина». Молоко, масло, маргарин, сирні продукти, майонези, кетчупи та інші вироби цих підприємств є гідно поцінованими і затребуваними в магазинах міста. Доброю якістю, неперевершеним смаком і цілющою дією на організм людини відзначається продукція продовольчої компанії «Екопродукт», що є одним з найбільших в Україні виробників чаю з трав, плодів і ягід. Вироби компанії представлені під торговими марками «Карпатський чай», «Екопродукт», «Карпатська лічниця». Екологічно чиста сировина, унікальна технологія виготовлення фіточаїв дозволили підприємству здобути прихильність споживачів в усіх областях України та за її межами: в Італії, Іспанії, Ізраїлі, Канаді, США, Молдові, Казахстані.
Не бракувало покупців і біля столу підприємства хімічної промисловості – ТДВ «Полімер», яке презентувало до продажу новорічні прикраси. І хоча до Нового року ще більш ніж два місяці, найзапасливіші іванофранківці воліли все-таки придбати святкові іграшки заздалегідь за цінами виробника.
Мешканців міста приємно здивували вироби підприємств машинобудівної галузі. Те, що ДП ВО «Карпати» (більш знане, як колишній радіозавод) випускало радіоприймачі і акустичні колонки, було відомо всім, проте виготовлення заводом світодіодних світильників зовнішнього та внутрішнього освітлення, які є набагато економніші від звичайних, виявилось для багатьох приємною несподіванкою. Такі світильники вже пройшли випробування на практичність і економічність при оснащенні ними під’їздів багатоповерхових будинків і вулиць міста.
Відвідувачі виставки також були вражені сучасним дизайном і чудовими технічними характеристиками автоматичної пральної машини, що випускається товариством з обмеженою відповідальністю «Електролюкс Україна», асортиментом дитячих іграшок ТОВ «Інтелком», широким вибором текстильної продукції учбово-виробничого підприємства УТОГ, ПАТ ВТШП «Галичина». ТОВ «Інтелком» – одне з небагатьох підприємств в Україні, яке виробляє дитячі іграшки, що можуть успішно конкурувати з китайським ширпотребом за ціновими характеристиками, однак відчутно переважають їх за якістю. Продукція цього підприємства отримала схвальні відгуки за кордоном і експортується в країни Східної і Центральної Європи.
Презентовано на виставці засоби автоматизації технологічних процесів від ТОВ «Мікрол». Без таких засобів інтелектуального контролю – мікропроцесорних програмних контролерів, регуляторів і технологічних індикаторів вже не можуть обійтися при вдосконаленні і оптимізації сучасних технологічних процесів. Підприємство поставляє свою продукцію для споживачів в Україні, країнах СНД та інших зарубіжних країнах, часто бере участь у виставкових заходах в Україні та за кордоном.
Вироби ПАТ «Промприлад» відомі місцевим споживачам ще з тих пір, як підприємство випускало побутові лічильники газу, що  користувались  неабияким попитом серед місцевих жителів. Зараз завод перейшов на випуск промислових лічильників газу, які поставляє споживачам в Україні та країнам ближнього зарубіжжя.
Котли промислові, побутові, пальники газові, контейнерні паливні, вузли теплові автоматичні виготовляє ДП «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод». Крім теплогенеруючого обладнання, завод виробляє також ряд супутнього обладнання для комплектування котелень та паливних, резервуари різних типів, балони автомобільні для скрапленого газу, нестандартні металоконструкції тощо.
Зварювальні напівавтомати різних габаритів і технічних характеристик власного виготовлення  представило на виставці підприємство «Форсаж».
Налагодила випуск музичних інструментів в м. Івано-Франківську «Фабрика духових музичних інструментів». Свою продукцію фабрика виготовляє на замовлення як вітчизняних, так і закордонних споживачів.
Також ще багато місцевих виробників було представлено на акції «Купуємо івано-франківське – даємо роботу івано-франківцям». Відвідувачі виставки, крім огляду, дегустації і придбання продукції місцевих виробників, мали змогу насолодитись виступами творчих колективів міста, взяти участь в різноманітних конкурсах і виграти цікаві призи. Досвід проведення цьогорічної  виставки в новому форматі, на думку багатьох учасників, заслуговує на розвиток і вдосконалення проведення подібних заходів в майбутньому.

Матеріал підготовлено  за сприяння відділу промисловості та інвестиційного супроводу виконавчого комітету міської ради

КОМЕНТАРІ

Руслан ПАНАСЮК, заступник міського голови з економічних питань:

– Організовуючи свято «Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям», ми мали за мету, аби підприємці міста, громада міста розуміли, що міська влада шанує тих місцевих товаровиробників, хто сплачує податки, шанує тих, хто працює сам і дає роботу іншим.
Сьогодні економічна ситуація дуже непроста. Проблеми, з якими залишилося місто, лягають на наші плечі. Їх потрібно вирішувати спільно: влада, бізнес, громада. Подібні акції покликані  сприяти новому економічному поступу наших підприємств.
В процесі роботи маю план об’їзду всіх активних підприємств, які є на території Івано-Франківська. Влада вболіває за їхню справу, переймається їхніми проблемами і в силу своїх можливостей буде допомагати. Акція, яка вже є традиційною, була присвячена Дню харчовика. Цього року ми дещо змінили її формат, запросивши широкий спектр підприємств міста, аби підняти сам дух тих, хто сьогодні працює, і показати мешканцям міста, що нам є чим пишатися. Тут можна було не лише прорекламуватися, а й реалізувати продукцію. Учасники акції в захопленні від самої ідеї до її реалізації. Є побажання, аби подібні заходи проводити частіше – хоча б один раз в місяць. А для цього очевидно, що нам потрібен хороший виставковий комплекс.
 

Володимир Балагура, депутат міської ради, директор будівельної компанії «Ярковиця»:
– Гідним похвали є прагнення міської влади займатися промоцією та протекцією місцевих товаровиробників. Адже стабільний збут їх продукції та збільшення обсягів виробництва – це запорука створення нових робочих місць та наповнення міського бюджету.
У цьогорічній акції «Купуємо івано-франківське – даємо роботу івано-франківцям» власну експозицію представила і наша компанія. Приємно відзначити, що непідробний інтерес численних відвідувачів викликали нові проекти «Ярковиці» – квартали «Едельвейс», «Різдвяний», «Галицька-Добролюбова» та ін. Традиційно найбільшу увагу привернуло містечко «Калинова слобода», спорудження якого вже доходить кінця.
Я переконаний, що такі щорічні заходи сприяють зростанню довіри іванофранківців до місцевих виробників, продукція яких не поступається іншим ні якістю, ні ціною, ні екологічністю.
Переглядів: 762 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]