П`ятниця, 29.03.2024, 10:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 20 » «Мистецький храм» визначив таланти
11:36
«Мистецький храм» визначив таланти
Справжнім виявом милосердя та доброчинності став для іванофранківців та гостей міста вже традиційний третій всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Мистецький храм». Цього року фестиваль вперше отримав статус всеукраїнського, в ньому взяли участь талановиті юні співаки із всієї України. Масштаби конкурсу просто вражають – учасниками фестивалю стали декілька сотень юних артистів.

Понад сорок учасників фестивалю – це діти-сироти, діти з неблагополучних та неповних сімей, вихованці дитячих будинків та інтернатних закладів, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей. Їм довелося співати на одній сцені із почесною гостею фестивалю, відомою співачкою Мікою Ньютон.
Як повідомив президент благодійного фонду «Мистецький храм» Ярослав Борута, фестиваль відрізняється від усіх інших тим, що його учасники не платили жодних грошових внесків. Окрім того, оргкомітет фестивалю забезпечив безкоштовне проживання в готелі та харчування його учасників.
Конкурсанти змагалися у трьох номінаціях: вокальне мистецтво, музичне мистецтво та хореографія. Володарем гран-прі фестивалю стала студентка Миколаївського вищого державного музичного училища Катерина Рибачок. Перше місце у номінації «вокал, старша вікова категорія»  виборола студентка Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича Ольга Вельгош. Перше місце у номінації «вокал, молодша вікова категорія» отримала учениця Калуської гімназії Соломія Жекало. Перше місце у номінації «музичне мистецтво» виборов студент Київського інституту мистецтв імені Р. Глієра Богдан Гращенко.
За підсумками фестивалю, ніхто не залишився поза увагою добродійників. Всі учасники дійства отримали грошові винагороди, ювелірні прикраси та цінні подарунки від меценатів та спонсорів, а також почесних гостей фестивалю.
Наступний фестиваль відбудеться вже у грудні цього року напередодні дня Святого Миколая.
Мар’ян ПАСТУЩИН
Переглядів: 1306 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]