Субота, 20.04.2024, 08:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Міста і райони. 11 серпня
11:18
Міста і райони. 11 серпня
Монополія рішень

Івано-Франківська міська рада своїм рішенням заборонила комунальному підприємству «Єдиний розрахунковий центр» сплачувати штраф у сумі 200 тисяч гривень, визначений рішенням тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, та зобов’язала директора КП ЄРЦ оскаржити рішення тимчасової адмінколегії в установленому порядку.


Як повідомив під час сесії міськради директор ЄРЦ Вадим Войтик, підприємство оштрафували буцім-то за порушення антимонопольного законодавства. Однак таке рішення він вважає незаконним і упередженим, адже ЄРЦ, за його словами,  не є монополістом чи навіть домінуючою структурую на ринку надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій в Івано-Франківську, бо тут працюють ще з півсотні підриємств, які надають такі послуги. Тож мешканці міста можуть вільно обирати собі управителя будинку або створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків і брати будинок на самообслуговування.
Директор ЄРЦ також наголосив, що рішення тимчасової адмінколегії АМКУ ухвалене з порушенням процедури та методики, визначених самим АМКУ, а жодне з рішень, якими у  своїй роботі керується ЄРЦ, АМКУ не оскаржив. «Рішення тимчасової адміністративної колегії АМК ми оскаржили. Це буде довгий і складний процес. Але будь-яке оскарження не має наслідком несплати штрафу. А невиконання цього рішення і несплата штрафу можуть призвести до блокування рахунків і примусового стягнення», – поінформував депутатів В.Войтик.
Депутати міськради, звісно, хотіли заслухати аргументи щодо накладення штрафу на ЄРЦ від керівника територіального відділення АМК в області Тетяни Савчин. Однак вона на сесію не прийшла, бо перебуває у відпустці. Але, на переконання голови фракції ВО «Свобода», голови бюджетної комісії міськради Романа Онуфрієва, вона це зробила свідомо. «Це зроблено свідомо, бо кваліфіковані аргументи нічим спростовувати. Рішення антимонопольного комітету, безумовно, є замовним. Штраф у 200 тисяч гривень – це є прямі збитки для громади міста», – заявив Р.Онуфріїв.   
Після нетривалого обговорення сорока голосами «за» при одному «утримався» сесія міськради ухвалила рішення, яким доручила секретарю міськради М.Вітенку звернутись до голови АМКУ щодо перегляду прийнятого тимчасовою адміністративною колегією АМК рішення та оцінки дій голови територіального відділення АМК Т.Савчин, а директору ЄРЦ В.Войтику – оскаржити прийняте тимчасовою адмінколегією АМК рішення в установленому порядку та без рішення сесії міської ради не сплачувати штраф.     
Стах МІРЧУК


Переглядів: 604 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]