П`ятниця, 26.04.2024, 18:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 10 » КУЛЬТУРА
10:03
КУЛЬТУРА

Розквітаючі мрії
У мистецькій світлиці Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка здійснилися мрії одразу декількох десятків вихованців професійного будівельного ліцею. Їхні роботи на два тижні прикрасили стіни книгозбірні та викликали неабияке захоплення у відвідувачів бібліотеки.
До експозиції робіт образотворчого мистецтва долучилися не тільки юні автори робіт, але й керівництво навчального закладу та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання. Більшість авторів робіт – першокурсники Івано-Франківського професійного будівельного ліцею.
«Ці діти навчаються на спеціалізації монтажник експозицій та художньо-оформлювальних робіт. Це не просто їхні захоплення, а спеціальність, котра в подальшому стає їхньою професією. Можу сказати, що чимало дітей є випускниками художньої школи, а тут вони вже продовжують реалізовувати свої базові знання та вміння, – наголошує директор ліцею Ольга Гузар. –  Приємно, що саме ці творчі і талановиті діти вміють розкривати свої таланти завдяки красі навколишнього світу».
Авторський простір втілений у декоративних квіткових композиціях, розписах на склі та дереві. Частина робіт представлена у відносно новій для нас техніці – батик, оригамі, паперова пластика, квілінг.
«Ці роботи насправді надихають, а кожна творча особистість постійно перебуває у стані війни і залишається сама собою, – коротко резюмувала виставку робіт незалежний художник, мистецтвознавець Весела Найденова. – Ознайомившись із творами, представленими на виставці, кожен знайде для себе щось тепле і близьке, таке рідне, своєрідний спогад із дитинства, коли чекаєш на свято, радієш та мрієш».
Працівники бібліотеки переконані, що експозиція цих робіт стане поштовхом для читачів і, цілком можливо, допоможе розкритися ще не одному таланту.
«Для наших вихованців найбільш імпонують розпис по шовку, батик, ми навіть практикуємо повернення до старовинної вишивки. А в самих роботах можна побачити як натуральні матеріали, так і синтетичні, зокрема плівку ПВХ. Кожен молодий митець таким чином прагне знайти для себе правильне спрямування», – зауважує викладач ліцею Галина Кухар.
Володимир БОДАК
Фото Тараса Яковина

 

Переглядів: 579 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]