Четвер, 25.04.2024, 11:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » КУЛЬТУРА
10:52
КУЛЬТУРА
Пісенне гроно України

Фестиваль «Галицький шлягер» вдруге зібрав в Івано-Франківську зірок української традиційної музики. Цього разу на сцені Муніципального центру дозвілля виступили Іван Попович, Лілія Сандулеса, Павло Дворський,  гурт «Соколи», ансамбль «Ватра», брати Яремчуки, Ірина Зінковська, Ярослав Борута та інші.

«Галицький шлягер» в Івано-Франківську збирає в залі поціновувачів традиційної української пісні, а на сцені — її творців. Кожен артист із величезною радістю ділиться своїми роздумами про українську пісню та її місце у сучасному шоу-бізнесовому просторі.
«Це відродження, утвердження української пісні. Зараз притишується українська пісня. Ми пропонуємо слухачам та глядачам ті пісні, котрі всім найбільше полюбилися. «Галицький шлягер» цікавий тим, що ми пропонуємо не просто концерт, а прагнемо змусити людей повернутися до української пісні», – каже голова оргкомітету фестивалю Вадим Крищенко.
Кожен виконавець представив на розсуд глядачів по дві пісні. Тепер долю кожного музичного твору вирішують саме глядачі. А вже під час третього туру уся плеяда артистів, котрі долучилися до співочого дійства, виконає ті пісні, котрі отримають більшу підтримку народу.
Як зауважив організатор «Галицького шлягера» заслужений артист України Ярослав Борута, найімовірніше, що фінальна частина фестивалю відбудеться вже на початку наступного року. Саме тоді артисти отримають спеціальні нагороди.
«Будь-який продукт, який сьогодні виготовляється українськими артистами, співаками, митцями, вкрай необхідний для України. Ми повинні берегти свої традиції, бо весь цивілізований світ тримається на традиціях. І чим вони глибші, тим краще», – зауважив ведучий «Галицького шлягера» Анатолій Матвійчук.
Всі учасники другого туру фестивалю переконують, що для них велика честь представляти свою творчість у «Галицькому шлягері», бо, на їхнє переконання, цей проект претендує на звання найпрестижнішої музичної премії нашої держави у галузі традиційної музики. Як запевнили організатори, наступного року, планується, що фестиваль носитиме ще й конкурсний характер, де за прихильність глядача зможуть позмагатися молоді виконавці.

Переглядів: 660 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]