П`ятниця, 19.04.2024, 02:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 11 » КУЛЬТУРА
09:49
КУЛЬТУРА
Літературний десант

16 жовтня на Тернопільщині пройде літературний фестиваль «Словія», у якому візьмуть активну участь і відомі письменники Прикарпаття. Фестиваль та книжкова толока у Чорткові Тернопільської області відбувається уже четвертий рік поспіль. Цьогорічне літературне свято розділене на два етапи. Перший відбувся у травні цього року, а другий етап розпочнеться уже наступного тижня.
 
Цьогорічне свято відбуватиметься за дещо незвичним сценарієм – у школах та училищах містечка відбудуться спеціальні «Уроки літератури», на яких будуть присутні гості-письменники, а після обіду у місцевому Народному домі проходитиме і книготоргівля, і виступи авторів.
До свята вийде черговий номер літературного журналу «Золота пектораль», який називають одним з найцікавіших літературних проектів України.
«Література потребує певної промоції, піару, популяризації. Такі книжкові толоки і літературні фестивалі привертають інтерес до літератури. Сьогодні склалася така ситуація, що література перебуває «в загоні», її читач дуже обмежений, та й, можна сказати, що українського читача фактично не існує. І якщо не робити таких фестивальних дійств, тоді літературі буде дуже важко дійти до справжніх шанувальників слова», – стверджує голова Івано-Франківської обласної організації НСПУ Євген Баран.

Науковці пройшлися маршем

З нагоди відзначення 20-річчя Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника у місті відбулася хода у мантіях. Це вперше керівництво вузу вирішило винести святкування дня народження навчального  закладу за його межі. За словами ректора університету Ігоря Цепенди, університет повинен створити всі належні умови для студентів, щоби вони відчули, що навчаються в європейському університеті. Після урочистої ходи на Вічевому майдані розпочався «Університет-фест».
«За останні 20 років нам вдалося збільшити кількість студентів, а це свідчить про те, що наш університет є цікавим для молоді. Ми втримали науковий потенціал нашого навчального закладу. Коли ми говоримо, що університет входить до 12 кращих університетів за науково-дослідницькою роботою, то це є підтвердженням того, що ми маємо великий потенціал», – каже Ігор Цепенда.
Дмитро ГУСАК


Переглядів: 699 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]