П`ятниця, 19.04.2024, 22:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Японську техніку – у наші лікарні
11:22
Японську техніку – у наші лікарні
Cьогодні гостро стоїть питання недостатнього фінансування охорони здоров’я, тому одним із перспективних напрямків залучення коштів у медицину є міжнародна співпраця. І нині Центральна міська клінічна лікарня та її головний лікар Тарас Масляк успішно рухаються цим шляхом.

«Міжнародна співпраця є пріоритетним шляхом розвитку медицини нашого міста, – каже Тарас Романович, – тому в цьому напрямку проводиться робота, спрямована на зростання авторитету медицини в Івано-Франківську та покращення якості медичного обслуговування населення. Вже давно адміністрація лікарні працює над різними актуальними проектами в сфері охорони здоров’я та налагоджує зв’язки з країнами Європи та Азії. Зокрема, це проект співпраці із навчання та медичної підготовки кардіологів та кардіохірургів у Литві, співпраця з Польщею, де наші спеціалісти навчатимуться малоінвазивній та кардіохірургії».
Івано-Франківська ЦМКЛ та відділ міжнародних зв’язків міськвиконкому започаткували співпрацю з Японією, надавши уряду Японії проекти із проблем шлунково-кишкового тракту.
16 листопада Благодійна громадська фундація імені короля Юрія та Посольство Японії в Україні підписали угоду про співпрацю в рамках проекту покращення медичного обладнання в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні та Івано-Франківській міській дитячій лікарні. (придбання апарата УЗД та фіброгастродуоденоскопів). Угоду засвідчили підписами директор Благодійної громадської фундації імені короля Юрія Віктор Кімакович та посол Японії в Україні Тадаші Ізава. Головний лікар центральної міської лікарні Тарас Масляк  подякував пану послу за розуміння і співпрацю та передав запрошення від міського голови Віктора Анушкевичуса відвідати місто.
Японія з 2001 року активно проводить в Україні реалізацію проектів по програмі «Кусаноне», що спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами. Ця грантова допомога є доказом зусиль, які докладає Японія з метою забезпечення людської безпеки – пріоритетного напрямку японської політики щодо міжнародного співробітництва та поглиблення міжнародної співпраці, що стає все більш важливою. Ці два проекти стануть першими проектами програми на Івано-Франківщині і будуть служити поштовхом для подальшого поглиблення українсько-японських стосунків.
Вл. інф.
Переглядів: 953 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]