П`ятниця, 19.04.2024, 05:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 24 » Інтереси громади
10:34
Інтереси громади
Ігор Росипайло, депутат міськради, фракція «УДАР»

Приймаючи будь-яке рішення на сесії міської ради, кожен депутат декларує ту чи іншу свою позицію (позицію фракції, партії…) щодо конкретної проблеми. Основним пріоритетом для фракції «УДАР» є інтереси громади. Всі рішення, що мають хоч найменший натяк на непослідовність їх прийняття, незрозумілий характер чи мають надто високу ціну для міста, не можуть бути підтримані, про що свідчать результати голосування на останній сесії.
В Івано-Франківську потребує термінового вирішення проблема недостатньої кількості місць в дошкільних навчальних закладах. Дивує бездіяльність виконавчих органів влади щодо пошуків шляхів її вирішення. Місту вкрай необхідно будувати нові дошкільні навчальні заклади. На сьогодні функціонує 32 ДНЗ та школи-садки на 5000 місць, в яких навчається та виховується 7270 діток. Понад 3800 дітей – в очікуванні своєї черги!» Фракція «УДАР» запропонувала створити робочу групу для вивчення питання розширення мережі ДНЗ міста, будівництва нових ДНЗ, шкіл-садків та ряду інших питань у цій сфері.
У цьому контексті варто зазначити, що представники «УДАРу»  виділили з фонду на виконання звернень депутатів та доручень виборців кошти садочку №30 «Ластівка» для придбання побутової техніки (пральної машини) і системи вентиляції для кухні та Першій українській гімназії для облаштування шкільного музею.
 Потребує негайного вирішення проблема лікування онкохворих дітей. Депутати обласної ради від партії «УДАР» на сесії, що відбулася 18 березня, звернулися до голови облради та голови обласної державної адміністрації з проханням виділити з обласного бюджету кошти для обладнання приміщень онко-гематологічного відділення в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні.
Необхідність внесення цього питання була викликана тим, що сьогодні онко-гематологічне відділення перебуває у складі нефрологічного відділення лікарні, що є вкрай неприпустимо. Адже для проведення хіміотерапії потрібні спеціальні блоки, а діткам після хіміотерапії необхідні максимально стерильні умови. Зараз умови перебування хворих навіть частково не відповідають нормативним вимогам, не говорячи вже про комфортність перебування онкохворих дітей та їх батьків (а таке перебування в медичному закладі зазвичай триває близько двох-трьох місяців!)»
Також «ударівцями» було порушено питання щодо лікування дітей з тяжкими діагнозами хвороби за кордоном за рахунок державного бюджету. Оскільки чинним законодавством у сфері охорони здоров’я передбачено Положення про порядок направлення громадян на лікування за кордон, яке практично не виконується.
Переглядів: 890 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]