Вівторок, 23.04.2024, 12:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 10 » АКТУАЛЬНО
10:06
АКТУАЛЬНО

Петро Порошенко розпочав виборчу кампанію на Прикарпатті
Обласний штаб кандидата буде сформовано до кінця тижня. Роботу кампанії у регіоні очолить Анатолій Матвієнко


Якщо кандидат у Президенти – обличчя власної кампанії, то керівники передвиборних штабів на місцях – її тулуб, руки і ноги. З кандидатурами останніх у переддень виборчого змагання претенденти на найвищий пост активно визначаються, зокрема й на Прикарпатті. Днями на місцеву політарену вийшов куратор виборчої кампанії Петра Порошенка в нашій області Анатолій Матвієнко – земляк політика, родом із Вінниччини, у минулому народний депутат України шостого скликання, чинний заступник партії «Українська платформа Собор». На прес-конференції він поділився власними думками про перебіг виборчої гонки, розповів про те, з ким із політичних гравців готовий співпрацювати в ході виборів, а з ким не буде за жодних обставин, дав відповідь, чи готовий Порошенко продати бізнес, кого той бачить главою нового уряду та чим, власне, «братиме»  прикарпатського виборця.


«Порошенко готовий  продати бізнес»
«Я представляю команду Петра Порошенка і відповідальний за виборчу кампанію в Івано-Франківській області, – почав Анатолій Матвієнко. – Моє завдання – мобілізувати, створити штаби і розгорнути роботу для того, щоб донести думки мого кандидата і його команди до виборців, сконсолідувати зусилля у відповідальності за майбутнє України і принести результат».
Майбутня кампанія, за його словами, обіцяє бути «брудною», оскільки обмін компроматом між кандидатами розпочався уже на старті. В контексті цього Анатолій Матвієнко прокоментував чутки про дружбу Петра Порошенка з олігархами.
«Позиція Порошенка – жоден олігарх не має бути допущений до влади. І я вам даю гарантію, що так і буде, – наголосив Матвієнко. – А читаючи якийсь компрометуючий  матеріал, завжди відповідайте для себе на запитання: «кому це вигідно?».
Анатолій Матвієнко також підкреслив: у разі перемоги Петра Порошенка на президентських виборах він готовий продати увесь свій бізнес, «щоб не сіяти сумнів».


«Співпраця буде не тільки з «УДАРом»
Крім співробітництва з партією «Собор» та «серйозного партнерського тандему» з Віталієм Кличком та його «УДАРом», Петро Порошенко, за словами Анатолія Матвієнка,  готовий до командної роботи з іншими політичними силами.   
 «Сьогодні ми ведемо потужну партнерську дискусію, шукаємо рішення, – розповів керівник  виборчої кампанії. – Наше завдання полягає в тому, щоб змобілізувати зусилля всіх».
На думку Анатолія Матвієнка, до роботи в штабах мають долучитися «всі середовища, які є середовищами прийнятними і авторитетними». Наразі переговори ведуть з «Нашою Україною», з політичними силами, які організовували спротив Януковичу – активістами «Правого сектору» та Самооборони. Матвієнко також зазначив: розглядається можливість співпраці зокрема і з «Батьківщиною», а саме з тими, хто не згоден із політикою керівництва партії.
«Ми будемо співпрацювати зі всіма, хто готовий розділити чітку ієрархію інтересів у наших штабах: на першому місці національні, потім корпоративні і в останню чергу особисті», – пояснив представник Порошенка.
«Я будую свою політику не заради Порошенка. Порошенко для мене не мета, а засіб для забезпечення національного інтересу», – запевнив Матвієнко.


«Буде вирішено конкретні проблеми Прикарпаття»
Анатолій Матвієнко також розповів, які проблеми прикарпатців заповзявся  вирішити підтримуваний ним кандидат на посаді глави держави. З його слів, у першу чергу це проблема зайнятості населення та створення в області нових робочих місць, «стратегічно важлива» проблема залучення в регіон інвестицій та вирішення проблеми комунікацій, а саме приведення до ладу місцевих доріг.
«Це лише орієнтовний перелік, – зауважив Матвієнко. – Зараз ми працюємо над паспортом, в якому буде остаточно сформульовано, на яких конкретних проблемах Прикарпаття буде сконцентровано сили».
На питання журналістів,  кого Петро Порошенко бачить главою уряду у разі своєї перемоги, Анатолій Матвієнко наголосив: політик виступає за збереження Конституції України у чинній редакції, згідно з якою Кабінет Міністрів формує не Президент, а коаліція Верховної Ради.  
«Крім того, зараз говорити про зміну уряду, хоч як би я до нього ставився, про якихось кандидатів, очевидно, не варто», – вважає Матвієнко. Він також додав, що, як і Петро Порошенко, вважає, що майбутні вибори у парламент повинні відбутися за відкритими списками.   
«Я вірю, що рішення підтримати Порошенка є дуже правильним. Я ніколи не закохувався у жодного політика. Але вважаю, що на цьому переломному періоді, якщо ми не подолаємо сотні тисяч кілометрів в напрямку прозорої демократії, європейськості та цивілізованої України, то, однозначно, зробимо десятки кроків в цьому напрямку», – підсумовуючи зазначив Анатолій Матвієнко.
За його словами, остаточно Івано-Франківський передвиборчий штаб Петра Порошенка буде сформовано впродовж цього тижня. А його безпосереднім керівником, швидше за все, стане Михайло Довбенко.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

 

Переглядів: 585 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]