Четвер, 18.04.2024, 18:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 10 » АКЦЕНТИ
10:10
АКЦЕНТИ

Справа техніки
В Івано-Франківську роблять акцент  на механізованому прибиранні міста

Комунальники у передвеликодніх клопотах. Зараз вони посилено чистять, підмітають, пилососять та миють місто після зими. Працюють двірники і техніка. Але акцент цього року все ж вирішили зробити на механізованому прибиранні. Бо так швидше і якісніше, – каже начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів.
Цього року прибирати вулиці міста виїхала нова техніка. Швецький причіпний механізм для прибирання так званих бровок доріг «Скандія» вартістю 140 тис. євро ДРЕУ орендувало у товариства «Автомагістраль». «Ми уже п’ять років просимо придбати нам подібну техніку, але у бюджеті на це нема грошей, – каже В. Юсипів. – Завдяки цій машині, за день з вулиць міста ми вивозимо по п’ять «КамАЗів» болота. Для двірників це кілька тижнів роботи».
За словами В.Юсипіва, ця машина уже встигла попрацювати на більшості магістральних вулиць. Але за один раз навіть вона не може впоратися зі всім брудом, що є на дорогах після зими. Тому одні й ті ж вулиці їй доведеться чистити двічі, а то й тричі. Допомагатиме у цьому також і великий пилосос «Глобус» на базі автомобіля МАЗ.
А ось пішохідні вулиці та площі, які почали прибирати першими, уже чисті, без порохів. Тут щоденно трудиться малий пилосос «Джонстон», який також залучатимуть до прибирання тротуарів і пішохідних доріжок.
Щоб на ранок було чисто, вулиці Івано-Франківська щоночі миють. Колись у місті для цього було зо два десятки спеціальних поливально-мийних машин, а зараз залишилося лише п’ять. Одну ДРЕУ використовує для технологічних потреб – заправки водою тих же пилососів, котків, інших машин та механізмів, а чотири «ПМки» за затвердженими маршрутами у дві зміни миють місто. Один маршрут центральною його частиною постійний, інші – змінні.
За зміну ці шестикубові автоцистерни заправляються водою чотири рази. За угодою з «Водоекотехпромом» воду наразі беруть з пожежного гідранта на вулиці Богдана Хмельницького. Але незабаром у ДРЕУ хочуть відновити власну свердловину на території підприємства.
«Коштів на експлуатацію доріг і їхнє прибирання нам передбачають на 50% від потреби. Але навіть за цих умов ми робимо все, щоб місто було чистим», – запевнив В.Юсипів.
Стах МІРЧУК

Переглядів: 590 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]