Четвер, 25.04.2024, 14:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 16 » АКЦЕНТИ
11:15
АКЦЕНТИ
Микола Вітенко, секретар Івано-Франківської міської ради

Різдво із присмаком революційності
Мені, як і кожному українцю, хочеться зустрічати Новий рік та Різдво Христове у мирному та радісному колі сім’ї, друзів та близьких. Кожен з нас у ці дні мріє про спокій та добробут. Ми бажаємо бачити перспективу власного життя та людей, що нас оточують. Натомість цьогоріч нас змусили думати про незакінчену боротьбу, про захист власних прав та свобод.
Рік минулий запам’ятається виявом сили українського народу й безпосередньо івано-франківської громади. Ми вийшли на відкриту боротьбу проти диктаторського режиму Януковича, який уявив себе всевладним царем з можливостями самостійно розпоряджатись на тільки ресурсами народу України й місцевих громад, а й людськими долями, правами людей. Ми не терпіли, коли кошти громади міста надовго застрявали у казначейських кишенях, ми не терпіли, коли у нас вкрали прагнення долучитись до цивілізованого європейського середовища, ми не терпіли, коли у нас вирішили забрати право вільного й мирного протесту. 2013 рік запам’ятається роком нового етапу боротьби і віри у правильність нашого шляху.
Попри всіляке перешкоджання розвитку нашого міста з боку уряду у вигляді фінансового обмеження та казначейського блокування, ми здійснили чимало корисних справ. Чи не найголовніше – це те, що нам вдалось реалізувати унікальну для всієї України реформу житлово-комунального господарства. Сьогодні більшість міст України запозичують у нас досвід вирішення житлово-комунальних проблем.
На жаль, на рівні міської влади ми добре розуміємо, що, попри всі задуми, змінити на краще місто, вони є наївними без докорінної зміни керівництва держави.
Сьогодні про Україну говорять у кожному куточку Європи. В очах європейців українці асоціюються із суспільством людської та національної гідності, яке здатне у будь-який час стати на власний захист. Лідери Європейського Союзу відзначають, що історія Європи зараз пишеться українцями, які на відміну від керівництва країни зробили власний вибір на користь прав та свобод людини.
Ми повинні добре усвідомлювати, що наступний рік не буде легшим за попередній, це буде рік вирішальної битви народу із диктаторським злом.
Цьогорічна Різдвяна зірка сповіщає нам добру надію. Як і наша християнська віра, віра у світле майбутнє нашої держави й нашої нації є безсумнівною. Весь український народ, громада кожного міста і села повинна усвідомити, що насправді все у наших руках. Цей рік вимагатиме від усіх нас згуртованості та єдності. Вклад кожного із нас буде вирішальним, а тому ми, кожен на своєму рівні, повинні довести, що ми – гідна нація.
Переглядів: 719 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]