Вівторок, 23.04.2024, 22:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » АКЦЕНТИ
12:25
АКЦЕНТИ
У сміття має бути один господар

Вивізники твердих побутових відходів бідкаються, що контейнерні майданчики перетворюються на міні-сміттєзвалища, куди викидають негабаритне сміття, листя, гілля і навіть цілі дерева.

В Івано-Франківську ніяк не можуть налагодити систему прибирання міста і вивезення негабаритних відходів, так званих зметів з доріг та прибудинкових територій, опалого листя і зрізаного гілля дерев. Керівники підприємств, які здійснюють вивезення твердих побутових відходів, бідкаються, що контейнерні майданчики перетворюються на міні-сміттєзвалища. Останнім часом додало проблем опале листя. Його теж викидають у контейнери для ТПВ чи «складують» поряд. А от хто це робить, достеменно з’ясувати не вдається.
Керівники «Зеленого господарства» і Дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління запевняють, що опале листя звозять на територію своїх підприємств. «Зелене господарство» перетворює його на компост і згодом використовує як добриво для клумб і газонів, а ДРЕУ чисте листя вивозить на міське кладовище, а забруднене чи з домішками іншого сміття – згодом вивозить на полігон твердих побутових відходів. А ось як утилізують опале листя, зібране з прибудинкових територій, керівник «Єдиного розрахункового центру» Вадим Войтик не знає. Каже, що підрядні організації це визначають самостійно, і не виключає, що воно таки потрапляє у контейнери для сміття. «Ми місяць домагалися, щоб нам надали адреси, куди його звозити. Не надали. І я підозрюю, що адрес таких місць ніхто не знає», – припустив В.Войтик.
Аналогічна ситуація і з місцями для негабаритних відходів. Кажуть, у місті визначено аж 14 місць для негабаритного сміття, хоча спеціальних контейнерів для негабаритів є лише шість. Де ці контейнери і де ці визначені 14 місць для негабаритного сміття, більшість мешканців міста теж навіть не підозрюють, бо про це ніхто не повідомляє.
А ось начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик вважає, що порядку зі збором та вивезенням різноманітного сміття не буде доти, поки цим на одній території займатимуться різні організації. Тому до вирішення цієї проблеми треба підходити комплексно. Фірма, яка виграла відповідний тендер, повинна вивозити із закріпленої за нею території все сміття. Мовляв, порядок з цим буде лише тоді, коли за чистоту у певних районах міста відповідатиме одна фірма.
Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 803 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]