П`ятниця, 29.03.2024, 08:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 10 » АКЦЕНТИ
10:46
АКЦЕНТИ
Тепло ще не всюди

На початок другого тижня опалювального сезону у 13 будинках Івано-Франківська тепла ще нема, і по 14 окремих стояках теплоносій ще не циркулює.


Про це стало відомо під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. Як повідомив заступник головного інженера державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, через пошкодження будинкових мереж без опалення перебувають чотири будинки, які підприємство лише недавно взяло на обслуговування від «Єдиного розрахункового центру». А за інформацією директора «Станіславської теплоенергетичної компанії» Анатолія Максименка, тепла також ще не мають дев’ять будинків, які опалюються від котельні цієї компанії. Втім, керівництво обидвох теплоенергетичних підприємств запевняє, що тепло до цих будинків надійде уже за один-два дні.
Натомість директор ЄРЦ Вадим Войтик визнав, що під час пуску тепла до будинків підприємству довелось зіткнутися з такими проблемами, про які, як висловився Вадим Геннадійович, навіть «не знали і не підозрювали». Серед інших він виокремив три основні. Це викрадення невідомими кулькових кранів на трубах у підвалах, відсутність доступу до квартир і приміщень для розповітрювання будинкових мереж та розбалансованість систем у будинках, де центральне опалення залишилось лише у кількох квартирах. «Є багато стояків, на яких підключено одну-дві квартири. Стан підвальних розгалужень вимагає якихось академічних знань для того, щоб зрозуміти, як, куди і під яким тиском подати їм тепло. І тільки фахівці можуть в цьому розібратися», – сказав В. Войтик.
І все ж у мерії запевняють, що з початком опалювального сезону в Івано-Франківську тепловики впоралися нормально. Свою оцінку їхній роботі дав в.о. міського голови Зіновій Фітель: «В принципі, попри те, що нас критикували, я вважаю, що «Теплокомуненерго» і «СТЕК» з ситуацією справились нормально, спокійно та фахово і нормально вийшли на режим опалення», – сказав він.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 710 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]