Шкільних страв опис
Освітяни ініціюватимуть збільшення на наступний календарний рік бюджетних видатків на харчування учнів перших-четвертих класів. Про це повідомила начальник міського управління освіти і науки Наталія Микула. За її словами, теперішня вартість одноразового гарячого харчування учнів перших-четвертих класів у сумі п’яти гривень, які виділяє міський бюджет, недостатня для того, щоб у повній мірі забезпечити необхідні натуральні норми. «Це не є та ціна, на яку ми повноцінно можемо прохарчувати учня. Тому при формуванні бюджету на 2014 рік управління освіти пропонуватиме, щоб ціна на харчування становила не менше семи гривень», – каже Н.Микула.
З цим погоджується і начальник міського управління торгівлі Олег Ганчак. Він каже, що у сусідніх Чернівцях харчування у школах вартує більше і наголошує, що страви у шкільних їдальнях повинні бути не лише свіжими та якісними, але й смачними та різноманітними. «Якість харчування у шкільних їдальнях зростає, асортимент страв розширюється. В межах бюджетних призначень норми харчування в середньому дотримуються», – зазначив О.Ганчак. Наразі вартість одноразового гарячого харчування учнів 1-4 класів становить п’ять гривень, а середня вартість обідів учнів 5-11 класів – від шести до восьми гривень. Послуги з організації харчування у школах надають 23 суб’єкти підприємницької діяльності та Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму. У 42 їдальнях та 34 буфетах при закладах освіти міста обслуговуються 22 тисячі 240 учнів, що становить 100%. Дієтичним харчуванням забезпечуються 230 учнів. Безкоштовно харчуються 140 дітей-сиріт, 169 учнів з малозабезпечених сімей та 138 дітей, які мають статус постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Левко КУТИНСЬКИЙ
|