Вівторок, 23.04.2024, 22:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 13 » АКЦЕНТИ
11:58
АКЦЕНТИ
Сніг збиткується з пішоходів і транспорту
За тиждень травмувалося більше сотні іванофранківців


Як повідомив головний лікар центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк, за минулий тиждень внаслідок вуличних травм за медичною допомогою до міського травмпункту звернулися 106 осіб. За його словами, випадки травматизму були зафіксовані практично на всіх вулицях обласного центру. Найчастіше люди травмувалися на вулицях Коновальця, Галицькій, Хоткевича та Січових стрільців. 50% травм становили переломи верхніх кінцівок, 30% – нижніх та 20% – забої мяких тканин.

За словами в.о. директора ЄРЦ Миколи Вітенка, підрядні організації до прибирання снігу на закріплених прибудинкових територіях приступили ще під час снігопаду. «У понеділок ми обстежили 250 прибудинкових територій і у переважній більшості вони були прибрані та посипані піщано-соляною сумішшю», – повідомив М.Вітенко. Найкраще, за його словами, з цією роботою впорались підрядні організації «Комфорт сервіс» та «Мій дім».
Водночас, як поінформував керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, у місті не прибираються так звані дворові проїзди. Причина банальна – вони не мають власника, бо не перебувають на балансі жодної комунальної організації.
Під час погіршання погодних умов та сильних снігопадів дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління працювало цілодобово і не допустило зупинки транспорту через незадовільний стан доріг.
Про це повідомив заступник начальника ДРЕУ Віталій Бурко. За його словами, дороги від снігу прибирали як механізованим способом, так і вручну. До роботи на лінії було залучено 18 одиниць спецтехніки та всіх працівників підприємства. Водночас він зазначив, що на незадовільний стан проїжджих частин надійшло 15 скарг.
«Я прошу з розумінням ставитися до ситуації, що склалася, – каже В.Бурко. – З недостатньою кількістю техніки і навіть цілодобовою роботою ми не можемо одночасно прибрати від снігу усі вулиці, але робимо усе можливе, щоб не допустити надзвичайних ситуацій і зупинки транспорту». Він зазначив, хоча наявна у ДРЕУ спецтехніка і стара, але механізатори, які працюють на підприємстві по 20-30 років, роблять усе, щоб підтримувати її у робочому стані. «Навіть якщо техніка і ламається, механізатори можуть її полагодити і на лінії», – сказав В.Бурко. Також, за його словами, для подальшої роботи підприємство має достатні запаси протиожеледних матеріалів та пального.

Стах МІРЧУК
Переглядів: 672 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]