П`ятниця, 26.04.2024, 01:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 12 » АКЦЕНТИ
10:56
АКЦЕНТИ
Телемедицина
Завдяки депутатській допомозі для лікарень придбали обладнання


Нещодавно у приміщенні Івано-Франківської дитячої клінічної лікарні відбулася презентація проекту «Телемедицина», який є дуже потрібним і важливим для сучасного розвитку галузі охорони здоров’я.

«Протягом останніх років спостерігається велика міграція людей. З інших країн привозять хвороби, які у нас раніше не зустрічалися, або зустрічалися дуже давно, тому у лікарів може не бути практики лікування того чи іншого захворювання. Інші ж хвороби, які були нам відомі, часто протікають дуже агресивно, люди поступають до нас у вкрай важкому стані. Тому для своєчасної діагностики необхідні консультації із спеціалістами, яких у нас у місті немає», – розповідає заступник головного лікаря міста Володимир Вовчук.
Лікарі констатують, що в окремих випадках людина може поїхати на консультацію до Львова, Києва або й за кордон, але трапляються випадки, коли усе треба вирішувати дуже швидко – за години, а то й хвилини.
Для цього, власне, і був розроблений проект «Телемедицина», який уже почали застосовувати у провідних медичних закладах світу.
Насамперед, «Телемедицина» – це можливість лікаря із свого робочого місця провести чи побачити відеоконференцію, прослухати цікаву лекцію, яку проводять в медичному закладі будь-якого міста України чи світу. Але найголовніше – ця система спеціально розроблена для зв’язку між лікарями усього світу. Створені спеціальні платформи, де чергують відповідні лікарі різного фаху, і до них можна звертатися за консультацією з приводу проблемної ситуації.
«Це зв’язок, який дає можливість показати пацієнта і переглянути результати обстежень, такі як рентгенографія, флюорографія, ЕКГ, УЗД та інші. Саме для прискорення медичних консультацій і існує у світі проект «Телемедицина». Але коли ми вирішили приєднатися до цього проекту, то зіткнулися із проблемою браку коштів. Таких витрат не передбачає жоден бюджет, тому ми звернулися за допомогою до депутатів. І на наше прохання одразу відгукнулися два депутати від фракції «Наша Україна» Володимир Балагура і Олег Коржак», – каже Володимир Вовчук.
Саме завдяки депутатській допомозі івано-франківські медики змогли зробити перший крок у запровадженні проекту «Телемедицина» – закупити обладнання для налагодження зв’язку між центральною міською клінічною лікарнею і дитячою лікарнею.
Віднедавна лікарі центральної міської клінічної лікарні мають змогу проводити консультації з відділення малоінвазивної хірургії під час операцій на серце, забезпечувати  консультування пацієнта з лікарями різних медичних закладів, а також проводити відеоконференції.
Система дозволяє також демонструвати графіки і таблиці, писати формули, розрахунки і робити усе це у реальному плині часу.
«Ми хочемо подякувати депутатам за допомогу. Поки що у запровадженні проекту зроблено перший крок. Надалі ми плануємо підключити до «Телемедицини» пологовий будинок і четверту поліклініку, а потім усі медичні заклади. Проте усе це потребує закупівлі відповідного обладнання, техніки та навчання персоналу», – розповідає Володимир Вовчук.
Наш кор.
Переглядів: 761 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]