П`ятниця, 29.03.2024, 13:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 16
Переглядів: 1420 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Де можна одягнутись з ніг до голови за 100 гривень? Звичайно, у секонд-хенді! Ну і що з того, що товар з «чужого плеча»? Зате модно, дешево і практично, — міркує чимало «маленьких українців». Втім чи все так просто... З одного боку, Захід навчився позбуватись свого сміття (одягу, техніки, меблів). Це вигідніше, ніж будувати підприємства з утилізації відходів. З іншого — торгівля в Україні вживаними речами із Західної Європи і гроші у казну приносить, і робочі місця створює, і має чималий попит серед населення.

Нещодавно урядовці вирішили «впорядкувати» імпорт вживаних речей, щоб «Україна не була звалищем закордонного барахла». Проект Податкового кодексу, в якому власне і передбачено навести лад з «секондом», а також ймовірні правки головного податкового документа в народі спричинили висновок: ввіз одягу з других рук незабаром якщо не заборонять, то обкладуть таким податком, що він стане дорожчим за новий. Чим так провинився секонд-хенд? Чого очікувати покупцям? З ... Читати далі »
Переглядів: 1300 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Голова ОДА Михайло Вишиванюк очолить список Партії регіонів на виборах в облраду. "Хто запропонував, від того і пішов. БЮТ не пропонує, "Наша Україна” – теж ні. А від когось маю йти. Це по-перше”, – пожартував Михайло Вишиванюк на прес-конференції в суботу.

”По-друге, мені імпонує програма "Будуємо нову Україну”, це моя програма, частина моєї програми, яку я оголосив ще до виборів, що перешикуємо Прикарпаття і зробимо з нього писанковий край”, – пояснив глава області.
Йти у відпустку для ведення агітації Михайло Васильович не буде.
”Яка відпустка? А для чого мені агітувати? Я себе запропонував людям на роботі. Я пропоную себе, зі своїми ідеями, своїми планами і говорю про те, що хочу зробити для вас. Хочете – голосуйте, не хочете – не голосуйте”, – сказав Михайло Вишиванюк.
А.Т.
Переглядів: 901 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Наприкінці вересня – на початку жовтня за участю Віктора Януковича в нашій області відбудеться нарада з питань розвитку туризму в Карпатському регіоні. Готуючись до її проведення, необхідно детально вивчити проблеми галузі в Івано-Франківській області, – наголосив голова облдержадміністрації на засіданні колегії ОДА, що відбулася 11 вересня.

Як повідомив начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації Віталій Семків, в області щорічно на реалізацію програми розвитку туризму з обласного та місцевих бюджетів виділяється загалом 1 млн. грн. Протягом 2008-2010 років для втілення туристичних проектів залучено також понад 10 млн. грн. грантових коштів.
Однак, за його словами, туристична галузь Прикарпаття має чимало проблем, пов’язаних з недосконалістю нормативно-правової бази, браком кваліфікованих кадрів, несприятливими умовами для розвитку підприємництва у галузі туризму.
Щоб туристична га ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

«Величезним проривом для області» назвав голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк звістку про те, що на недавньому засіданні Ради регіонів, що проходило у місті Буча на Київщині, Президент України Віктор Янукович оголосив підготовку до зимової Олімпіади 2022 року в Карпатах національною програмою, – повідомила прес-служба голови ОДА. За словами Михайла Васильовича, з цього "важливого для нас питання” дано відповідні доручення Кабінету Міністрів. Водночас Кабмін отримав доручення доопрацювати державну програму протипаводкових споруд, що передбачає будівництво півсотні малих гідроелектростанцій, в тому числі на ріках Прикарпаття.

«З урахуванням того, що з приходом нової влади немає гризні, протиріч між Кабінетом Міністрів, Президентом і Верховною Радою, в Україну і в нашу область зокрема сміливо йдуть інвестори», – наголосив Михайло Вишиванюк. Голова ОДА запевняє, що вже в цьому році в кількох містах Прикарпаття розпочнеться будів ... Читати далі »
Переглядів: 892 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Ярослав Бачкур,
голова фракції БЮТ у міській раді


Закінчуються повноваження депутатів міської ради V демократичного скликання. Хочу поділитися з вами, шановні мешканці нашого міста, своїми роздумами з приводу того, як нам, депутатам, працювалось, як виконували свої передвиборчі програми і обіцянки.
Варто нагадати, що вперше депутатський корпус міськради обирався за принципом партійної приналежності (тобто за пропорційною системою виборів). Депутати зобов’язані були дотримуватись партійної дисципліни з метою повного виконання своєї передвиборчої програми. Небажання виконувати нашу програму – програму Блоку Юлії Тимошенко привело до того, що ми змушені були вивести шістьох депутатів зі складу міської ради і замінити їх на більш достойних. Варто зауважити, що саме наша фракція була найбільш дієздатною, найбільш послідовною. Постійно відстоювала інтереси мешканців, була, зокрема, ініціатором створення тимчасової контрольної комісії міськради, яка вивчала земел ... Читати далі »
Переглядів: 898 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Уточнити свої дані у попередніх списках виборців напередодні виборів місцевих органів влади закликає мешканців обласного центру начальник відділу ведення державного реєстру виборців Мирослава Думич. За її словами, це можна буде зробити з 11 жовтня.

Наразі, каже пані Думич, до списків внесено 176 тисяч 556 осіб, що з часу попередніх виборів на 2,5 тисячі менше. Також до списків внесено 630 осіб, яким на час проведення виборів виповниться 18 років.
«Якщо особа зареєстрована за межами Івано-Франківська, але проживає в обласному центрі і бажає взяти участь у виборах, потрібно написати заяву і подати підтверджуючі документи, — пояснює Мирослава Думич. – Позбавлені права голосувати військовослужбовці строкової служби, громадяни, які проживають за кордоном, визнані в установленому порядку недієздатними, та ті, що перебувають у місцях позбавлення волі».
За інформацією начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю міськвиконкому Ганни Галіпчак, ... Читати далі »
Переглядів: 880 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

У понеділок в Івано-Франківську відбулася презентація Фундації ім. Олекси Гірника, в якій взяли участь його син, екс-депутат Верховної Ради Євген Гірник, народні депутати від «Нашої України» Зіновій Шкутяк іі Андрій Парубій, голова обласної «Просвіти» Степан Волковецький.

Метою фундації, за словами Є. Гірника, є пропаганда і створення українських національних цінностей в духовній, культурній, освітній, спортивній та інших сферах людської діяльності на прикладі життя і подвигу Героя України Олекси Гірника, який у ніч з 21 на 22 січня 1978 року спалив себе біля могили Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі на знак протесту проти політики зросійщення України.
Фундацією вже встановлено пам’ятний знак на місці подвигу Олекси Гірника, тричі організовані поїздки делегацій в Канів для вшанування пам’яті Тараса Шевченка, вручені премії ім. Олекси Гірника відомим громадсько-політичним діячам і літераторам. У планах – реалізація через місцеві ради програми «Проща до Ше ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Керівник Івано-Франківської обласної організації «Єдиного центру» Павло Андрусяк заявив про свій вихід з партії.

На прес-конференції у вівторок таке рішення він мотивував переконанням, що депутати міських рад, мери міст повинні обиратись у мажоритарних округах і нести відповідальність перед територіальними громадами, а не політичними структурами. Нагадаємо, що пан Андрусяк є також лідером нещодавно створеної громадської організації «Нова Галичина».
«Я переконаний, що міський голова має бути позапартійним, він має перебувати поза партійними зобов’язаннями. Мер має бути ефективним управлінцем, який координує роботу фахових менеджерів в усіх галузях міського господарства. А крім того, міському голові ще й потрібно буде стати посередником між тими політичними силами, які будуть присутні в раді, а також працювати і з мажоритарниками», — наголосив лідер «Нової Галичини».
На думку П. Андрусяка, позапартійність міського голови має стати запорукою ефективної і злагод ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Прикарпатські «свободівці» розраховують в результаті місцевих виборів 31 жовтня сформувати потужні фракції в обласній та у всіх без винятку районних і міських радах і впливати на формування їхнього керівного складу. Окрема і найважливіша ціль – вибороти керівництво облради. 

Про це заявив голова обласної організації ВО  «Свобода» Олександр Сич на прес-конференції у вівторок. Він оголосив про 100-відсоткову готовність передвиборчих штабів в області та про практично завершення формування виборчих списків, які перебувають на затвердженні центрального партійного керівництва в Києві.
На переконання пана Сича, для їхньої перемоги нині існують всі передумови. Зокрема, за даними соціологічних опитувань місячної давності, «Свобода» впевнено тримає лідерство в Івано-Франківську та області на рівні 25-27 відсотків. Тому є підстави розраховувати на найбільшу фракцію, а відтак і на керівництво облрадою.
Щоправда, це в ідеалі. А на практиці – не все так гладко. ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

За підсумками Народного праймерізу політичної партії «Сильна Україна», в Івано-Франківську переміг 37-річний підприємець Віктор Козачок.

За час вуличного голосування з 10 серпня по 7 вересня за нього віддали свої голоси 1227 мешканців обласного центру, або фактично кожний п’ятий з понад шести тисяч тих, що проголосували. Керівництво облорганізації «Сильної України» буде пропонувати кандидатуру переможця народних симпатій на посаду міського голови Івано-Франківська.
На прес-конференції минулого четверга майбутній кандидат на посаду мера облцентру від «Сильної України» розповів, що раніше політикою не цікавився, а в партію вступив лише у березні цього року. Рішення піти в політику визріло після того, як, подорожуючи світом, побачив наскільки краще живуть люди в інших країнах, зокрема, в Німеччині. А «Сильну Україну» вибрав тому, що йому подобається позиція лідера партії Сергія Тігіпка – «сильної особистості, сильного політика, людини, яка прийшла до влади не зара ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Це життя-буття мільйонів людей, які мало чим відрізняються від усіх інших, і ще менше між собою. Отже, спробуємо поговорити про існування в оточуючому світі близнюків і подивитися на них під трохи незвичним і навіть незвичайним кутом.

За неофіційною статистикою,  в Україні проживає пів-мільйона близнюків.Сьогодні у світі нараховується майже 80 мільйонів близнюків. Із 800 мешканців одного індійського села, де мешкає плем’я амрі, близнюків – 120. Цікаво, що у чорношкірих батьків імовірність народження двійні у 25 разів вища, аніж у європейців. За останні 50 років відсоток народження близнюків збільшився майже у 2,5 раза. Виявляється, що 18 – 22 відсотки близнюків є лівшами, у той час як серед неблизнюків – 10 відсотків. А співвідношення "справжніх” близнюків до "несправжніх” становить 30:70.

Всі дороги ведуть до тебе, брате
Володимир та Василь  Сав’юки – брати-близнюки. ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

«Прикарпаттю» можливо доведеться шукати іншого інвестора

Два місяці минуло з тих пір, як сесія міськради дала добро на створення товариства, яке б взялося за добудову стадіону «Рух» і утримувало ФК «Прикарпаття». Журналісти списали про майбутнє процвітання прикарпатського футболу не одну купу паперів, але віз і нині там. Жодних установчих документів досі не підписано. І вже закрадається сумнів, чи будуть вони підписані взагалі.


Інвестором проекту, нагадаємо, мала б виступити «Скорзонера». Зважаючи на останні події навколо курорту «Буковель», який ій належить, можна припустити, що футбол для скорзонерівців, принаймні на деякий час, відійде на другий план. Власне і без того при підготовці угоди між Івано-Франківським МВК і «Скорзонерою» виникло тертя щодо оцінки майнового комплексу стадіону «Рух». Наскільки відомо, заявлена ціна потенційного інвестора не влаштовує.
Через затягування ... Читати далі »
Переглядів: 981 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

В середу на франківців очікує ще одне цікаве футбольне дійство. На стадіоні «Рух» відбудеться кубкове протистояння «Прикарпаття» та луганської «Зорі».

Зауважимо, що клуби елітного дивізіону не приїздили до Івано-Франківська цілих п’ять років, з моменту зустрічі «Спартак» – «Динамо», яка завершилася перемогою киян з рахунком 7:0. В тому ж таки 2005-му франківська «Чорногора», тільки на більш ранньому етапі, була бита луцькою «Волинню» – 1:4. Обидва матчі відбулися на стадіоні «Рух».
Роком раніше до столиці Прикарпаття приїздили одеський «Чорноморець» (обіграв «Факел» – 7:0) та маріупольський «Іллічівець» (взяв гору над «Чорногорою» – 5:1). Грали відповідно на стадіоні технічного університету та «Науці». А от «Спартак» свій матч з «Волинню» провів у Калуші – 0:3. І як це лучанам раз по раз вдається обирати собі в суперники прикарпатців? Вони грали також і в Рогатині,  і в Бурштині, і в Долині. На черзі Яремче...
Переглядів: 880 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Новий сезон, нова арена, нові ціни на квитки. Відтепер перегляд домашнього матчу франківського «Урагану» коштує від 15 гривень (з балкона) до 25-ти (з новісіньких трибун поблизу майданчика). Правда, для дітей та за пенсійними посвідченнями вхід є вільним.

Незважаючи на такий сюрприз (раніше за квитки брали по 5 грн., а попередньої інформації про зміну «тарифів» не було), найдорожчі перепустки розібрали майже стовідсотково. І «Ураган» віддячив за підтримку, здобувши впевнену перемогу.
Стартовим домашнім суперником франківців були луганські «телефоністи», котрі в попередніх сезонах випили у нас чимало крові. До того ж у першому турі ЛТК взяв гору над «Шахтарем». Хоч гірники сьогодні вже не ті, що колись, та все ж…  
У Франківську гості зі сходу протрималися рівно один тайм. А потім далася взнаки коротка лава запасних ЛТК, в складі якого вже на 5-й хвилині був вилучений капітан команди Тменов. Цікаво, що лік голам у матчі (і в сезоні загалом) відкрив ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

В селі Гостів Тлумацького району з ініціативи івано-франківського ВК «Будівельник» (президент Антон Острижнюк) та за підтримки сільського голови Ганни Нащук започатковано проведення турніру з міні-футболу серед вуличних команд. В першому змаганні взяло участь шість колективів. Звання найсильніших вибороли хлопчаки з вулиці Куркова, що були нагороджені пам’ятним перехідним кубком, м’ячем, грамотами та медалями. Не залишилися без нагород й інші призери. Окремо відзначено кращих гравців змагань. Змагання вирішено зробити традиційними.  
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Два тури, що відбулися в чемпіонаті Івано-Франківщини, докорінно змінили ситуацію в боротьбі за звання найсильнішої футбольної команди краю. Після двох поспіль осічок франківського «Тепловика» фаворитом перегонів стали печеніжинські «Карпати».

Спершу «тепловики»  не  зуміли переграти у гостях «Пробій», а потім вже традиційно виявилися безсилими у поєдинку з яремчанськими «Карпатами». Взяти гору над незручним суперником представнику обласного центру не вдається вже три чемпіонати поспіль. Цього року «Карпати» в усіх трьох матчах забивали франківцям по три голи, на що ті відповіли лише одним (у фіналі обласного кубка).
Відтак, зрівнявшись за кількістю зіграних матчів з печеніжинцями, «Тепловик» поступається конкуренту вже трьома очками. Тепер франківцям, які своє єдине «золото» здобули у 2002 році, залишається сподіватися, що ті ж яремчанці так само серйозно поставляться й до зустрічі з печеніжинськими «одноклубниками», яких вони прийматимуть у передост ... Читати далі »
Переглядів: 871 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Цього року парафія Царя Христа монастиря отців- василіян, що на Майзлях, відзначає два ювілеї: 80-річчя побудови і освячення храму та 20-річчя повернення церкви і монастиря отцям-василіянам.

З цієї нагоди з 21 по 26 вересня 2010 року проходитимуть святкові заходи, концерти, молитовні чування, конференція «Душпастирська діяльність отців-василіян: історія і сучасність» та, звичайно, Святі Літургії. Кожен день буде присвячений молитві у різних наміреннях: подяки за душпастирську діяльність, за дітей та молодь, за Україну, наші родини, хворих, немічних, за померлих, за добре майбутнє нашого народу та Церкви. 21 та 26 вересня служитимуться архієрейські Літургії з участю єпископів кир Володимира Війтишина та кир Софрона Мудрого. Відбудеться посвячення бічного вівтаря Матері Божої Ласкавої.
Впродовж святкувань виступатимуть: академічний камерний оркестр обласної філармонії «Гармонія нобіле», камерний хор «Галицькі передзвони», оркестр народних інструментів «Рапсодія», ... Читати далі »
Переглядів: 993 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Найближчим часом комунальники відновлять ремонти міжбудинкових проїздів та дворових територій. Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус.

«Цього року в зв’язку з великим обсягом робіт з ремонту доріг після суворої зими дворові території й міжбудинкові проїзди ремонтували не так інтенсивно, — погоджується Віктор Андрюсович. – Але зараз я дав вказівку начальнику УЖКГ, щоб на території всіх дев’яти ЖЕО визначити один-два найпроблемніших двори і, поки ще сприятиме погода, їх відремонтувати», — сказав мер.
За підрахунками міського голови, в Івано-Франківську є майже тисяча великих дворових територій багатоповерхівок. Більшість з них з часу здачі в експлуатацію будинків ще не знали жодного ремонту. А впродовж останніх років комунальники вже впорядкували 80 дворових територій. І ці роботи продовжуватимуться.     
 
Переглядів: 904 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Пильнішу увагу на так званий привокзальний сквер попросив звернути правоохоронців міський голова Віктор Анушкевичус.
Це місце, яке би мало (і могло) бути окрасою міста, зараз й справді перебуває в жалюгідному стані. В літню пору сквер слугує пристанівком та нічліжкою під відкритим небом особам без постійного місця проживання.
«Зверніть на це увагу, бо ми знаємо, які елементи хочуть перетворити це місце у «візитівку» міста», — сказав мер.
Нагадаємо, що докорінно змінити свій вигляд і перетворитись справді на «візитівку міста» привокзальний сквер мав шанс під час комплексної реконструкції приміщення вокзалу та Привокзальної площі. Однак до приїзду на урочисте відкриття відреставрованого вокзалу тодішнього президента Кучми цього зробити не встигли, а потім про це вже й не згадували.
Зрештою, кажуть, що вже начебто існує план забудови привокзального скверу…
Переглядів: 822 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Орієнтовно з 20 серпня ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відновить подачу гарячої води. Про це повідомив заступник директора підприємства Ігор Угриновський.

«Ліміти на газ ми вже отримали. Ще чекаємо на затвердження нових тарифів. Звичайно, 20 серпня, через технологічні процеси і незавершені ремонти гаряча вода буде ще не всюди, але ми почнемо її подавати», — сказав Ігор Зіновійович.
А наприкінці року в місті запрацює ще одна, вже п’ята, когенераційна установка потужністю 0,36 мВт, яку обласному центру безкоштовно передали з Надвірної, де вона не використовувалась. Її змонтують в котельні на вул. Довгій. Завдяки цьому постійно матимуть гарячу воду поліклініка, дитячий садок і школа, які розташовані в тому мікрорайоні.
Переглядів: 874 | Додав: bond | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)