Вівторок, 19.03.2024, 11:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 22
Зокрема, затримано двох зловмисників, які здійснювали розбійні напади у Снятині та Городенці, маскуючись під міліціонерів. Злочинці навіть мали у своєму розпорядженні автомобіль і мотоцикл, розфарбовані під міліцейські.

Також за розбійний напад на помешкання сім’ї підприємців у Рогатині затримано двох львів’ян, ще двоє учасників злочину знаходяться в розшуку. Цікаво, що, втікаючи з місця злочину, нападники загубили пістолет.
Про ці випадки розповів у середу на черговій щомісячній прес-конференції начальник обласного УМВС Василь Варцаба.
Підбиваючи підсумки піврічної роботи прикарпатської міліції, генерал повідомив, що розкрито всі тяжкі злочини, скоєні за цей період. Проблемою залишаються вбивства, кількість яких зросла на 111%  порівняно з минулим роком. Але зменшилася кількість тяжких тілесних ушкоджень на 22%, згвалтувань – на 57%, грабежів – на 32%.
На 4% зменшилася кількість злочинів у громадських місцях, тоді як в середньому по Україні цей по ... Читати далі »
Переглядів: 872 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)

До редакції звернувся голова правління ВАТ «АТП-0928» Максим Василечко з пропозицією «терміново спростувати» наведену в статті «Сміття подешевшає» («ЗК» №25 від 24.06.2010 р.) інформацію, «що прокуратура міста опротестувала і призупинила дію рішення Івано-Франківського міськвиконкому про підняття тарифу на вивезення ТПВ (сміття) для населення до 6,41 грн.»

В офіційному листі №267 від 21.07. 2010 р. Максим Василечко стверджує: «станом на 21.07.2010 р. ця інформація не відповідає дійсності в частині призупинення дії рішення Івано-Франківського МВК №205 від 29.04.2010 р. «Про тарифи для населення перевізника ВАТ «АТП-0928» на послугу з вивезення твердих побутових відходів». На цей момент ніяка уповноважена інстанція вищезгадане рішення не відміняла й не призупиняла. На підставі вищезазначеного, пропонуємо вам терміново спростувати наведену в статті... інформацію. В іншому випадку будемо змушені звертатися до суду з метою захисту наших інтересів та відшкодування... газ ... Читати далі »
Переглядів: 933 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)

Уряд підвищив ціни на газ, але знизив поріг субсидій

Запевнення влади, що ціни на газ для населення зростати не будуть, виявилось черговим популізмом. Аби отримати кредит МВФ, без якого вирулити економіку держави проблематично, урядовці були змушені піти на поводу Міжнародного валютного фонду, котрий власне і наполягав на підвищенні ціни на газ для населення. Недавно уряд вирішив привести ціну блакитного палива до економічно обгрунтованої і з 1 серпня вона збільшиться на 50%. Зросте в ціні й тепло та гаряча вода, якими населення забезпечують підприємства комунальної теплоенергетики. Але урядовці запевняють, що малозабезпечені громадяни всього  цього не відчують, бо зможуть скористатися субсидіями. Навіть ті, в яких є борги за житлово-комунальні послуги. Також зменшать частку обов’язкового платежу за житлово-комунальні послуги, яка для працездатних осіб становитиме 15% середньомісячного сукупного доходу та 10% — для непрацез ... Читати далі »
Переглядів: 1396 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)

Цієї неділі працівники сфери торгівлі відзначають своє професійне свято. Чимало підприємців цієї галузі господарства запевняють, що якби не було покупців, то й продавці не мали б роботи. Навіть у вихідні працівники торгівлі змушені працювати, бо не можливо собі навіть уявити, як би ми вижили без будь-яких товарів широкого вжитку. А допомагають мешканцям міста у цьому заклади торгівлі, яких годі й перелічити.

Ще на початках історії Івано-Франківська, тоді ще Станіславова, торгівля в місті була поширена переважно на центральній площі, а тому і назва її – площа Ринок. А вже сьогодні, через декілька століть, буквально кожен квадратний метр заповнений торговими закладами. Івано-Франківськ поступово перетворюється у так званий Шанхай. І продається тут буквально все – як то кажуть, від хліба до туалетного паперу і прального порошку. Останніми роками в місті також появилося чимало великих супермаркетів та торгових центрів. Тому торгівля розростається вже навіть не в ширину ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (1)

Франківське «Прикарпаття» може поповнити клубну колекцію олігарха Ігоря Коломойського
Як ніколи скромним було цього разу відкриття в Івано-Франківську чергового, до речі, ювілейного, двадцятого чемпіонату України з футболу. Якщо раніше до мікрофона шикувалася черга керівників різного калібру, то цього разу виступили лише безпосередні керманичі ФК «Прикарпаття». Не було ні представників обласної влади, яка два тижні тому, по суті, зобов’язалася забезпечити безхмарне життя колись головній команді регіону, ні нових акціонерів.

Лише з інформації диктора по стадіону вболівальники довідалися, що головним акціонером ФК «Прикарпаття» стало ТОВ «Скорзонера», власник туристичного курорту «Буковель». Ця потужна бізнес-структура повинна також завершити реконструкцію стадіону «Рух» і звести навколо арени  спортивне містечко – критий футбольний манеж, басейн, спортзали і т.п. Реконструкція ніби-то п ... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)

Так і не вирішивши своїх фінансових проблем, «Прикарпаття» стартувало у новому сезоні. У першому матчі несподівано, з огляду на поточну сиутацію у клубі, франківці переграли кіровоградську «Зірку».

Проваливши перший тайм, господарі завдяки трьом замінам по перерві перебрали ініціативу до своїх рук. Єдиний у грі м’яч на 64-й хвилині записав на свій рахунок новачок команди 19-річний Владислав Калайда (родом з Хмельницького, вихованець дніпропетровського «Дніпра»).
Загалом вболівальники прикарпатців стали свідками повернення у колектив голкіпера Новака («Карпати», оренда), а також Канюка («Кримтеплиця»), Плехтяка («Тепловик») і Герасименка («Арсенал» БЦ). Компанію їм склали Шкред (вихованець львівського футболу останнім часом грав у Казахстані), Батальський (екс-«Арсенал» К) і Логінов (дубль «Динамо»). Останній у складі збірної України U-19 був учасником переможного для нас Євро-2009, щоправда, на поле не виходив.
Бурштинський «Енергетик», як ми вже повідомлял ... Читати далі »
Переглядів: 997 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)

Обласний чемпіонат після догравання серії перенесених поєдинків пішов на вакації. Для більшості команд вони завершаться 8 серпня. Єдиним клубом, котрому відпочинок не світить взагалі, є яремчанські «Карпати». Наступної середи яремчанці зіграють матч першого раунду розіграшу Кубка України-2010/11 проти рівненського «Вереса».

До «сітки» розіграшу національного кубка «Карпати» з Яремчі потрапили як володарі аналогічного трофею серед аматорів (2009 р.). Загалом на першому етапі змагань зіграють 10 команд – окрім «Карпат», це новачки і аутсайдери другої ліги. «Верес» у першості-2009/10 фінішував 10-м серед одинадцяти команд. Правда, й «Карпати» нині переживають не кращі часи. Горяни втратили кількох провідних гравців і сьогодні вже не є таким потужним колективом, як раніше, про що свідчить третє місце у турнірній таблиці. Втім рідні стіни дають їм додаткові козирі. У разі успіху яремчанці в другому раунді, 18 серпня, прийматимуть МФК «Миколаїв».  
Що ж до ... Читати далі »
Переглядів: 964 | Додав: bond | Дата: 22.07.2010 | Коментарі (0)