Четвер, 28.03.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 22 » П’ятий елемент?
08:52
П’ятий елемент?
Франківське «Прикарпаття» може поповнити клубну колекцію олігарха Ігоря Коломойського
Як ніколи скромним було цього разу відкриття в Івано-Франківську чергового, до речі, ювілейного, двадцятого чемпіонату України з футболу. Якщо раніше до мікрофона шикувалася черга керівників різного калібру, то цього разу виступили лише безпосередні керманичі ФК «Прикарпаття». Не було ні представників обласної влади, яка два тижні тому, по суті, зобов’язалася забезпечити безхмарне життя колись головній команді регіону, ні нових акціонерів.

Лише з інформації диктора по стадіону вболівальники довідалися, що головним акціонером ФК «Прикарпаття» стало ТОВ «Скорзонера», власник туристичного курорту «Буковель». Ця потужна бізнес-структура повинна також завершити реконструкцію стадіону «Рух» і звести навколо арени  спортивне містечко – критий футбольний манеж, басейн, спортзали і т.п. Реконструкція ніби-то повинна завершитися до 350-річчя Івано-Франківська, що буде відзначатися у 2012-му.
Наступного дня голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, завітавши у гості до нашої редакції, підтвердив цю інформацію. «Прикарпаття» справді переходить до «Скорзонери». Причому, це питання було обумовлене що до всім відомої колегії ОДА. «Про акціонерне товариство я згадав лише для того, щоб заплатити заявковий внесок», – зізнався губернатор.
Що ж, ідея віддати футбольний клуб представникам «Привату», який має міцні позиції в регіоні, не нова. Її намагалися втілити в життя ще за губернаторства Романа Ткача. Франківська делегація влітку 2006-го провела доволі-таки плідні перемовини у приватівській столиці, Дніпропетровську. Обласне телебачення навіть видало в ефір інформацію про те, що новим спортивним директором клубу (тоді ще «Спартака») буде Ігор Бєланов. Правда, власником команди називався не «Буковель», а «Нафтохімік Прикарпаття». Не склалося… «Нафтохімік Прикарпаття», як відомо, згодом долучився до фінансування баскетбольної «Говерли».
Якщо ідея з «Скорзонерою» (чи «Буковелем») спрацює, то франківський клуб – «Прикарпаття» чи «Спартак» може стати п’ятим у так званому «пулі Коломойського». З іменем відомого бізнесмена стійко асоціюються дніпропетровське «Дніпро», столичний «Арсенал», «Кривбас» з Кривого Рогу і охтирський «Нафтовик-Укрнафта». А це віщує прикарпатцям далеко не найгірші перспективи.
Розбудувавши спортивну інфраструктуру, Івано-Франківськ та область зможе стати однією з спортивних столиць України, куди залюбки приїжджатимуть на збори не тільки команди «ігровики», але й представники, скажімо, королеви спорту. Ну не все ж життя їм «паритися» у Криму чи в столиці, де на позиції олімпійської бази наступають зі всіх боків (земля під Києвом на вагу золота).
Очевидно, між містом як власником спортарени і «Скорзонерою» буде підписана відповідна угода, яка передбачатиме довгострокову оренду об’єкта. Угоду мали б скріпити своїми голосами депутати міськради. А це справа не одного дня. Тож наразі нові власники ніяк не позначили свою присутність у клубі. Не було їх і на матчі-відкритті сезону. А це дає грунт для появи різноманітних чуток...
Сторінку підготував
Володимир Горощак 
Переглядів: 1084 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]