П`ятниця, 26.04.2024, 02:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 13 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:26
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ростислав КУКУРУДЗ,
депутат міської ради, фракція «За зміни  в Івано-Франківську»


Стадіон треба повертати громаді

На мій погляд, одне з найважливіших питань, які розглядалися на останній сесії міської ради, – це ситуація, яка склалася навколо стадіону «Рух». Нагадаю, що минуло вже більше року від тоді, коли було створено  підприємство, до статутного  фонду якого місто передало майновий комплекс стадіону і земельну ділянку навколо нього. Була непроста дискусія – виконає чи ні інвестор свої зобов’язання. Варто про них нагадати – утримання професійної футбольної команди протягом  5-ти років з мінімальним щорічним бюджетом 12 мільйонів гривень, добудова стадіону і об’єктів спортивно-оздоровчої інфраструктури на прилеглій ділянці.
Що маємо на сьогодні – футбольна команда   замість обіцяної першої ліги і перспектив на Прем’єр-лігу топче траву в одному з приміських сіл на рівні чемпіонату області, а стадіон… Після  емоційного виступу на сесії директора стало зрозуміло, що  ніяку добудову стадіону ніхто не збирається робити, принаймі в найближчому майбутньому, стадіон перебуває на грані руйнування.
Нас знову обманули? Не хочеться в це вірити, але інше поки що не спадає на думку.
Я маю пропозицію до інвестора (вимушений звернутися з газетних шпальт, бо  запрошення обговорити це питання в сесійній залі було проігноровано), якщо щось не вдалося, не розрахували своїх сил і можливостей, скажіть про це відверто, давайте повернемо ситуацію до початкового стану. «Визнання власного промаху – це непростий, але дуже великий крок до самовдосконалення», – писав відомий філософ.
Місто більше двадцяти років утримувало цей стадіон, в окремі  роки навіть  добудовувало, тому я переконаний, що стадіон треба повертати  громаді, бо інакше ця найбільша в області спортивна споруда може зникнути з спортивної карти міста так само швидко, як зник професійний футбол. Сподіваюся, що мене підтримають і колеги-депутати на наступній сесії, коли буде розглядатися ще раз це питання,  і спортивна громадськість, яка мала б висловити свою позицію і, безумовно, виконавча влада.
До речі, сесія запропонувала розглянути територію поруч стадіону, як місце для будівництва довгоочікуваного палацу спорту. Як на мій погляд,  було б для франківчан набагото зручніше, а для інвесторів набагото дешевше, ніж в Чукалівці.

Переглядів: 693 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]