Субота, 20.04.2024, 13:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 13
Візові перешкоди
Робота Польського візового центру на Прикарпатті заблокована?


Польський візовий центр, що знаходиться на вулиці Короля Данила, 37 в Івано-Франківську, незабаром святкуватиме першу річницю з дня відкриття.    Минулої осені його поява  викликала неабиякий резонанс на Прикарпатті, та й поза межами: даний центр був першою ластівкою в Україні. В урочистостях з нагоди відкриття брали участь Генеральний консул РП у Львові пан Ярослав Дрозд та інші представники польської громади, високопосадовці нашого області і  міста, журналісти.      
Факт появи такої структури розцінювався як широкий і доброзичливий жест дружньої нам республіки Польща, оскільки передбачались великі зручності і моральна вигода для мешканців Івано-Франківщини: реєструєшся на подачу документів, приходиш у призначений час, здаєш, через кілька днів забираєш паспорт з готовою ... Читати далі »
Переглядів: 1883 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (1)

Великі плани – великі проблеми

Минулого тижня франківські депутати вкотре обговорювали «ситуацію на стадіоні «Рух», – саме так було сформульовано питання у порядку денному. Доповідач – директор стадіону Іван Слюсар змалював жалюгідну картину – комунальні борги, знеструмлення арени, відмова від співпраці орендарів...

Нагадаємо, що два роки тому міські обранці ухвалили створити разом з ТОВ «Скорзонера» ПФК «Прикарпаття», яке мало займатися розбудовою спорткомплексу і утримувати однойменну футбольну команду. Все це гордо іменувалося «інвестиційним проектом».
За два роки команда «Прикарпаття» встигла розпрощатися і з першою лігою, і з другою, і з професійним футболом взагалі. Цьогоріч керманичі клубу навіть не спромоглися подати до Федерації футболу України пакет докуметів на отримання професійної ліцензії. Зараз залишки колективу продовжують тренування і виступи в складі «Сокола» з Уг ... Читати далі »
Переглядів: 815 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Від гірких «Черешеньок» до відставки…


Одразу дві сесії минулого тижня спромоглися провести міські народні обранці. Без жодної перерви і всього за три з половиною години.

Гіркі «Черешеньки»

Ледь розпочавшись, засідання чергової сесії було зірване мешканцями міста, котрі прорвалися до «білого будинку», аби з’ясувати питання щодо мікрорайону «Черешеньки». Люди не хотіли чекати, а тому депутати були змушені вислухати обурених громадян, а вже тоді приступати до роботи.  Відповідати на скарги мешканців довелося першому заступнику міського голови Зіновію Фітелю.
«У нас було шість судів, три з яких вже завершилися. Три справи ще перебувають у Львівському апеляційному суді. Тільки після завершення суду ми зможемо підписати угоду про межу із Тисменицьким районом. Думаю, що це буде місяць-два, – повідомив Зіновій Фітель. – Незважаючи на те, що справи ще у суді ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Михайло Вишиванюк:
«Адмінресурсу не буде»


Не звертати уваги на адміністративно-територіальну реформу, котру планують запровадити у Калуському районі, закликав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. На переконання голови ОДА, швидше за все законопроект, внесений на сесію Верховної Ради депутатом Валерієм Келестиним, буде відкликаний.

«Цей проект не опрацьований з районами, а населення у нас складає громади, складає основу нашої держави. Поки немає рішення відповідних громад, ніхто такі проекти розглядати не буде. Я вже не кажу про те, що не відбулося відповідних сесій сільських та районних рад. Ця маленька художня самодіяльність є, мабуть, піар-акцією», – зауважив Михайло Вишиванюк.
Для того, щоби провести адміністративно-територіальну реформу, за словами голови ОДА, потрібно в першу чергу прийняти ряд законів – про місцеве са ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

За новою програмою

КП «ЄРЦ» розробив програму облаштування прибудинкових територій. Вона передбачає перелік комплексних заходів, спрямованих на благоустрій прибудинкових територій Івано-Франківська, підвищення комфорту проживання, стимулювання співвласників будинків та інших зацікавлених осіб до створення та утримання об’єктів благоустрою. План заходів розрахований до 2015 року, повідомила прес-служба КП «ЄРЦ».

Відповідно до програми розробку заходів з благоустрою прибудинкових територій виконують управителі розташованих на цих територіях житлових будинків. Заходи повинні передбачати інвентаризацію всіх існуючих прибудинкових територій впродовж терміну дії програми, розробку плану покращення територій, оцінку вартості робіт та розпис джерел фінансування. Дані інвентаризації включатимуться до єдиного реєстру.
З метою підвищення екологічності прибудинкових територій ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Ростислав КУКУРУДЗ,
депутат міської ради, фракція «За зміни  в Івано-Франківську»


Стадіон треба повертати громаді

На мій погляд, одне з найважливіших питань, які розглядалися на останній сесії міської ради, – це ситуація, яка склалася навколо стадіону «Рух». Нагадаю, що минуло вже більше року від тоді, коли було створено  підприємство, до статутного  фонду якого місто передало майновий комплекс стадіону і земельну ділянку навколо нього. Була непроста дискусія – виконає чи ні інвестор свої зобов’язання. Варто про них нагадати – утримання професійної футбольної команди протягом  5-ти років з мінімальним щорічним бюджетом 12 мільйонів гривень, добудова стадіону і об’єктів спортивно-оздоровчої інфраструктури на прилеглій ділянці.
Що маємо на сьогодні – футбольна команда   замість обіцяної першої ліги і перспе ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Місто найкращого благоустрою
Підбито підсумки щорічного Всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2011 рік. Згідно з розпорядженням № 653, прийнятого на засіданні Кабміну, друге місце в номінації «Місто найкращого благоустрою з населенням від 150 до 500 тисяч мешканців» здобули Івано-Франківськ та Миколаїв.
«Результати конкурсу – це визнання громад як відповідальних господарів своєї території. Це спільна дія мешканців, зацікавлених досягнути більш комфортного проживання в оточуючому просторі», – прокоментував вищезгаданий урядовий документ Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
Учасники змагань – 71 населений пункт у 6 категоріях залежно від кількості мешканців.
Головним критерієм відбору був комунальний благоустрій населеного пункту, а саме: відремонтованіс ... Читати далі »
Переглядів: 753 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

веб-камери після виборів подарують школам?
Нещодавно спікер парламенту Володимир Литвин оголосив про черговий «аукціон небаченої щедрості» від українського парламенту для народу. Голова Верховної Ради повідомив, що камери та інша техніка, яка буде використовуватися під час виборів на дільницях, після виборів залишаться у школах.
«Прийнято рішення залишити відеокамери в школах для відеоспостереження і використовувати інші технічні можливості для забезпечення доступу до Інтернету», – зазначив Володимир Литвин.
Чи й справді варто українським навчальним закладам сподіватися на такий  «бонус» від вищого керівництва, «ЗК» поцікавився у місцевих чиновників.
Андрій Лис, керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому, зізнається, що про таку заяву голови Верховної Ради ще не чув. Та і офіційного документа, який би зобов’язував  місцеве самоврядування до виконання подібних розпоряджень до Івано-Франківського ... Читати далі »
Переглядів: 835 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Пенсія для ветеранів ОУН-УПА

Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення «Про соціальний захист та соціальне забезпечення ветеранів  національно-визвольних змагань, які проживають на території області».

Депутати рекомендували головному фінансовому управлінню обласної державної адміністрації передбачити при прийнятті обласного бюджету на 2013 рік субвенцію з обласного бюджету в місцеві бюджети для спільного фінансування надбавок до пенсій ветеранам ОУН-УПА з розрахунку 250 грн. на одну особу. Головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення аналогічну суму обласна рада рекомендувала закласти при прийнятті відповідних місцевих бюджетів.
Як відзначив при розгляді питання голова обласної ради Олександр Сич, станом на сьогодні в області є 738 ветеранів ОУН-УПА, учасників бойових дій та їх вдів. Всі вони одержують допомогу, однак ця допомога, як прав ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Програють одні, сумують інші
Перша поразка Яремче може залишити без нагород… Коломию


У 21-му турі обласного чемпіонату, матчі якого відбулися минулої неділі, зазнав першої невдачі лідер чемпіонату. Яремчанські «Карпати» поступилися у Богородчанах місцевому «Газовику», котрий після 15-річної перерви отримав шанс зійти на п’єдестал пошани.

Гра вийшла нервовою. Чисельна публіка спостерігала не так за комбінаційними діями супротивників, як за постійними сутичками гравців на футбольному полі. Не дивно, що команди завершували гру в неповних складах. Господарі ж вирвали перемогу завдяки двом реалізованим 11-метровим ударам.
Відзначимо, що за два останні  тижні яремчанці втретє залишили поле переможеними. Спершу вони поступилися у фіналі кубка області, а за кілька днів до гри в Богородчанах програли матч-відповідь аматорського Кубка України у Волочиську (0:1). За сумою двох матчів прика ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Першість та Кубок України

Як ми вже повідомляли, в Коломиї та Яремчі відбуваються фінальні поєдинки аматорської першості України. 10-11 вересня зіграно матчі двох стартових турів. Вчора на турнірі був вихідний.

Група А. 1 тур. «Нове життя» Андріївка (Полтавська обл.) – «Гвардієць» Гвардійське (Крим) – 0:0. «Карпати» Коломия – «Торпедо» Миколаїв – 3:2 (голи у господарів – Нестерук, 36, Сивка, 47, Щеглюк, 89, на 31-й хв. Олійник не реалізував пенальті). 2 тур. «Гвардієць» – «Торпедо» – 2:1. «Карпати» К – «Нове Життя» – 2:1 (Олійник, 52, Нестерук, 67 – Швидкий, 83). Становище команд: «Карпати» К – 6 очок, «Гвардієць» – 4, «Нове життя» – 1, «Торпедо» – 0.  
Група Б. 1 тур. ОДЕК Оржів (Рівненська обл.) – «Ретро» Ватутіне (Черкаська обл.) – 0:1. «Совіньйон» Таїрове (Одеська обл.) – «Локомотив» Куп’янськ (Харківська обл.) – 1:0. 2 тур. ОДЕК – «Совіньйон ... Читати далі »
Переглядів: 697 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Роман Фабрика – у «Фокусі»

Музей родинних професій відомого прикарпатського журналіста Романа Фабрики увійшов у п’ятірку ненудних музеїв України, за версією журналу «Фокус», посівши третє місце.
Сьогодні музей відзначає 7 років з часу заснування. Це невеликий, але колоритний музей, у котрому Роман Михайлович зібрав тематичну експозицію. Тут представлено понад 150 професій за останні два століття. Роман Фабрика зібрав як старовинні, так і сучасні знаряддя праці – від плуга до комп’ютера.
Музей родинних професій знаходиться в місті Івано-Франківську за адресою: вул. Київська, 6-а.

Переглядів: 764 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

Споживацький тест по-європейськи

Одразу три свята в рамках одного дня пропонують іванофранківцям цієї неділі. З нагоди вручення місту почесного Знака Ради Європи на центральній площі Шептицького та на вулиці Низовій і Бастіоні відбудуться ярмарок-виставка «Свято хліба» і фестиваль «Прикарпатський вернісаж». І все це буде об’єднано під однією назвою – День європейської співпраці.

Протягом декількох годин можна буде помилуватися витворами майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, а також насолодитися ароматом різних сортів свіжовипеченого хліба. Організатори дійств запевняють, що такою була вимога представників Ради Європи, щоби під час церемонії вручення нагороди у місті відбувалося масове дійство із залученням молоді.
Зрештою, для молоді також буде чимало розваг, адже у концертній програмі святкувань передбачено виступ учасників шоу «Майданс». Решти ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: bond | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)