Середа, 24.04.2024, 15:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 07
Україна входить у десятку країн світу за кількістю іноземних студентів. Зокрема, наше місто у своїх вишах сьогодні навчає більше тисячі молодих людей із понад сорока країн світу. Найбільше на Прикарпатті студіюється іракців, поляків та росіян, а також громадян Туркменістану. Щоправда, приїжджають до нас на навчання і з далекого Еквадору, Китаю, Нігерії та Індії. Є навіть кілька «екземплярів» з Данії, Німеччини та США.
Чому ж молодь з різних куточків планети їде за дипломом аж на Прикарпаття, чи вигідно таке «гостювання» українцям та, власне, які особливості «лікбезу» іноземців на Івано-Франківщині – досліджував «ЗК».

Лікарів найбільше
«Рекордсменом» за кількістю іноземних студентів у нашому місті на сьогодні є  Івано-Франківський державний медичний університет. У своїх стінах ІФДМУ навчає  668 приїжджих молодих людей із 39 країн світу. Найбільше студенів родом із Йорданії, Польщі, Болгарії та Іраку.
«Факультет підготовки іноземних г ... Читати далі »
Переглядів: 1265 | Додав: vovak | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)

Маршрутка з Івано-Франківська до великого села Делева у цей день була переповнена людьми, які хоч і живуть у різних селах, але дуже добре один одного знають.
Жінка років 50-ти, фельдшер з Делеви Ліда, пояснює, що «хустинниками» тут, у західних селах, називають українських амішів – людей, які добровільно відмовилися від благ цивілізації. Їх легко помітити з-поміж інших, а їхні будинки з іншими не сплутати.
«Ви до хустинників?»
«Ви зразу зрозумієте, де вони живуть. У хатах – простенькі біленькі фіраночки, як колись. Вікна дерев’яні, хати побілені», – пояснює жінка.
Аміші невибагливо одягнуті, у дівчат – спідниці нижче коліна, незмінна хустка на голові, а у хлопців – сорочка і кашкет. Покрита голова і дала назву цим селянам – «хустинники», «кашкетники».
Насправді українські аміші живуть так, як і більшість селян України – обробляють землю і їздять на заробітки, намагаючись прогодувати свою сім’ю. Але у цій общині є низка правил, які виводять їх у к ... Читати далі »
Переглядів: 1096 | Додав: vovak | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)

Ще на початку літа Україну сколихнула поголоска про те, що можливо вже незабаром в державі вкотре подорожчає газ. Саме тоді над урядом України «нависла» вимога Міжнародного валютного фонду, аби влада підвищила ціни на «голубе паливо» для населення, і таким чином скоротила дефіцит держбюджету. Інакше МВФ не надасть країні нового траншу кредиту. 
Представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України на днях також сповістили населення про, на їхню думку, неминуче подорожчання тарифів на тепло і воду. 
Але найвищі чиновники вперто заперечують можливе подорожчання в Україні «комуналки». З цього приводу, виступаючи на засіданні господарського активу Харківської області, Президент України Віктор Янукович звернувся до всіх керівників комунальної сфери і попередив їх, аби ті «не мріяли», що після виборів може статися щось подібне до подорожчання тарифів.
Але дехто вже сприйняв таку «клятву» вищого керівництва, як один із чергових проду ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: vovak | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (1)

У Івано-Франківську нема плану розвитку інженерних мереж
Впродовж останнього десятиліття обласний центр Прикарпаття стабільно є одним із лідерів за кількістю введеного в експлуатацію житла. Однак, при подальшій інтенсивній забудові Івано-Франківська уже через кілька років, ймовірно, можуть виникнути проблеми із забезпеченням новобудов всіма необхідними для комфортного у них проживання комунікаціями. Відповідальні представники комунальних та інших постачаючих і експлуатуючих організацій в один голос стверджують: через відсутність затвердженого плану забудови немає змоги сформувати план розвитку мереж. Але керівництво міста особливої проблеми в цьому наразі не вбачає. У мерії запевняють, що при теперішньому коригуванні генерального плану Івано-Франківська обов’язково врахують всі застереження щодо подальшої забудови міста, пропозиції експлуатуючих організацій щодо перспективного розвитку мереж та шукатимуть для цього найоптимальніші інженерні рішення.
Буді ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: vovak | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)

Добре вміти пити, а ще краще – не пити
Є свято чи нема, проблема нездоров’я після випитого залишається актуальною у більшості навіть цілком адекватних людей. Як не дивно, але досліджень науковців на цю пікантну тему недостатньо, хоча у багатьох друкованих виданнях та Інтернеті чимало реклами «ефективних засобів від похмілля».
У різні часи у різних народів були цікаві способи порятунку від ранішнього жаху. Наприклад, римляни рятувалися совиними яйцями – вони вірили, що саме цей продукт є панацеєю від похмілля. У Англії іноді прикладали до голови зелених (це було обов'язковою умовою) жаб.
У 19-му столітті шанувальники гулянок знали, що позбутися від симптомів похмілля можна, додавши в чашу теплого молока чайну ложку сажі. Проте науково доведено одне: алкоголь дає відчуття щастя, а похмілля виникає внаслідок дії ацетальдегіду – токсичної речовини, на яку алкоголь перетворюється в організмі, що призводить до виникнення пульсуючого головного болю, нудоти, а ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: vovak | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)