П`ятниця, 26.04.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 5 » КУЛЬТУРА
10:23
КУЛЬТУРА
Франківці люблять своє кіно

Люди старшого покоління прекрасно пам’ятають фразу одного із героїв радянського фільму «Москва сльозам не вірить» про майбутнє. Він говорив, що у майбутньому не буде ані кіно, ні театрів, а буде суцільне телебачення. Насправді прогнози екранного героя так і не справдилися. Незважаючи на широку популярність «голубих екранів» у кожного вдома, театри зовсім не втрачають своєї популярності. Про це можна сказати на прикладі Івано-Франківська.

Окрім театрів, мешканці нашого міста полюбляють проводити свій вільний час також походами у кінотеатри. «Західний     кур’єр» дізнавався, які ж фільми користуються популярністю серед кіноманів Івано-Франківська.
Касові збори по-івано-франківськи дещо відрізняються від загальноукраїнських. Втім, повідомити таку комерційну таємницю керівництво кінотеатрів відмовляється. Зрештою, в Івано-Франківську складається й своя, зовсім інша, ситуація із популярністю фільмів у прокаті. Так, за даними кінотеатру «Космос», цьогоріч найбільш популярними у їхньому закладі були фільми «Життя Пі», «Оз. Великий та могутній», «Залізна людина 3», «Похмілля. Частина 3», «Форсаж 6», «Тихоокеанський рубіж». «Нікчемний я 2», «Гравітація». Це ті фільми, котрі посідають свої місця у загальноукраїнському та й світовому прокаті. Але не менш популярними для іванофранківців стали останнім часом фільми українського виробництва. Це свідчить про конкурентоспроможність вітчизняного кіномистецтва.
Те, що популярність фільмів на Прикарпатті дещо відрізняється від лідерів загальноукраїнського прокату, вказує і на ментальність мешканців краю, переконані у кінотеатрі. Тут відзначають, що ще задовго до анонсованої прем’єри фільму «Тіні незабутих предків» на нього не вщухав попит. Як і всім іншим популярним фільмам, популярності цього українського молодіжного містичного трилера додала широка реклама. Керівник рекламного відділу кінотеатру «Космос» Олена Малиновська відзначає, що прем’єрні покази фільму відбулися при повних аншлагах.
Світовий прокат американських фільмів має значно більші рекламні бокси, а тому й популярність цих фільмів значно більша, переконують у кінотеатрі. «Багато молоді дізнається про фільми із інтернету. На це неабияк впливає масована реклама», – каже пані Олена.
Український кінематограф, переконують нас працівники кінотеатру, проривається вперед і складає конкуренцію тим же американським блокбастерам. Тільки цього року відбулося три всеукраїнські прем’єри – «Іван Сила», «Звичайна справа» та «Тіні незабутих предків». Останній із названих фільмів побив усі рекорди із переглядів. У всякому випадку в «Космосі». «На старті прокату фільм «Тіні незабутих предків» показав хороші показники. Усюди були аншлаги. Івано-Франківськ у цьому не став винятком.
Загалом, як переконують у кінотеатрі, в Івано-Франківську найбільш популярними залишаються фантастичні фільми, а також мультфільми. За мірками кінотеатрів прийнято вважати, що найбільш популярними є сеанси, котрі йдуть у перші чотири дні прем’єри – з четверга до неділі. Найбільше місцевих кіноманів можна побачити у вечірній час.
Володимир БОДАК

Переглядів: 689 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]