Субота, 20.04.2024, 01:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 18 » АКЦЕНТИ
12:01
АКЦЕНТИ
Комунальна оптимізація

Комунальне підприємство «Івано-Франківськліфт», скоріш за все, припинить своє існування, а дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління чекає санація.

Про це повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.
За його словами, до ДРЕУ, загальна кредиторська заборгованість якого складає 5 млн. 311 тис. грн., процедуру санації застосують, щоб реструктуризувати борги і припинити нарахування на них пені і штрафів. «Із загальної суми заборгованості ДРЕУ 2 млн. 928,4 тис. грн. – це борги по ПДВ, який іде до держбюджету, і погашати його з міського бюджету не логічно», – пояснив М.Смушак.
Що стосується підприємства «Івано-Франківськліфт», то у нього ситуація ще гірша. «Там дуже складна ситуація, – каже М.Смушак. – У підприємства 4,9 мільйона боргів і погасити їх не реально. Всі гроші, які отримує «Івано-Франківськліфт», йдуть на зарплату і поточне обслуговування. Навіть якщо борги реструктуризувати, то графік їх погашення воно не виконає. Тому ми плануємо ліквідувати це підприємство». Водночас він додав, що натомість планується створити інше комунальне підприємство «Ліфт-Франківськ», або оголошувати конкурс на обслуговування ліфтів.
Ситуацію щодо можливого продажу 51% пакетів акцій, яким місто володіє у ПрАТ «Зелене господарство» і «АТП-0928», М.Смушак вважає нормальною. «Комунальні підприємства необхідно створювати і утримувати лише у тих сферах, де недоцільно залучати приватника, або коли подібних за профілем приватних підприємств нема. Якщо є сформований ринок на певні види послуг, то утримувати комунальні підприємства з усіх сил нема змісту», – вважає він.
Водночас оголошення і участь у конкурсах на надання послуг комунальних підприємств він вважає не логічним. «Яка логіка містові оголошувати конкурси на надання послуг, щоб серед інших у них брали участь комунальні підприємства, які є власністю міста? До того ж, беручи участь у конкурсах, комунальні підприємства не одержують коштів на виконання робіт, а надаючи послуги, заробляють їх у міста, – пояснює М.Смушак. – А це вже є дохід. Одразу ж йдуть накрутки ПДВ, податку на прибуток, рентабельність і так далі. Якщо у місті є комунальні підприємства, їх треба визначати одержувачами коштів з міського бюджету і виконавцями послуг».
Наш кор.
Переглядів: 834 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]