Четвер, 28.03.2024, 22:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 11
Зцементований розвиток



На Прикарпатті непересічна подія. В час економічної кризи, коли більшість підприємств якщо не згортають виробництво, то мінімізують витрати, на ПАТ «Івано-Франківськцемент» – справжній прорив. У вівторок тут відбулася презентація проекту  «Впровадження енергозберігаючих та природоохоронних технологій на технологічній лінії №2 цементного виробництва» та церемонія підписання угоди між ПАТ «Івано-Франківськцемент» та фірмою з Данії FL Smidth, яка власне і здійснюватиме спорудження нової технологічної лінії.
В результаті реалізації проекту буде створено додатково близько 300 нових робочих місць, а середньорічні надходження в бюджет від діяльності ПАТ «Івано-Франківськцемент» збільшаться майже у два рази.  Місцеві бюджети та фонди матимуть 27 млн. грн. додаткових надходжень.


< ... Читати далі »
Переглядів: 1262 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Велике перетворення
Івано-Франківський драмтеатр планують відремонтувати за 15 мільйонів гривень




Івано-Франківський облмуздрамтеатр готовий до змін, яких тут чекають вже давно. Від учорашнього дня на сцені драмтеатру не ставитимуть вистав, не лунатимуть концерти гастролерів. Кажуть, що останній раз якийсь менш-більш ремонт у стінах цього закладу проводився років двадцять тому. Що чекає найбільшу концертну арену, яких змін вона зазнає, поки що не відомо. Втім, як переконують в обласному департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури, все буде робитися максимально чітко і точно. Вже до 14 жовтня, кажуть, можна буде сподіватися завершення запланованої частини ремонтних робіт.      
Звичайно, як і у кожній справі, у цій є свої плюси і мінуси. Станом на початок квітня ... Читати далі »
Переглядів: 1125 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Протест проти плюндрування пам’ятників

У неділю, на велике християнське свято Благовіщення, члени ОУН провели в Івано-Франківському меморіальному комплексі Степана Бандери акцію, присвячену 73-й річниці очолення ОУН Степаном Бандерою, та ухвалили резолюцію протесту проти плюндрування пам’ятників та меморіалів ватажкам національно-визвольного руху, яке останнім часом  поширилося в Україні і не може не тривожити усіх свідомих громадян.

До речі, саме напередодні цього зібрання Інтернет облетіла звістка про те, що  у селі Великосілки Кам’янка-Бузького району на Львівщині невідомі зруйнували пам‘ятник провідникові ОУН Степану Бандері. А місяць перед тим, 7 березня, у Здолбунові (Рівненська область) невідомі розбили меморіальну дошку Степанові Бандері, яка була встановлена до його 100-річчя.
Як зазначив на зібранні голова ОУН Віталій Цапович, жоден національно ... Читати далі »
Переглядів: 669 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Донецькі на Прикарпатті

Із туристичними принадами Прикарпаття цими днями знайомляться представники Донбасу. Ознайомчий тур для туроператорів та журналістів Донецької області проходить в рамках співпраці «Схід і Захід разом». Одразу ж після приїзду до Івано-Франківська гості завітали до голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка.

Зустріч у неформальній обстановці була щирою і невимушеною. Донеччани обдарували голову ОДА подарунками, а також запросили відвідати їхній край, наголосивши, що у них, окрім промислових гігантів, також є що показати. «Місто Донецьк потопає у трояндах. Такого заквітчаного міста, як Донецьк, немає в Україні», – з приємністю наголосив Михайло Вишиванюк, приймаючи запрошення. Разом з тим голова ОДА пригадав, що співпраця між Івано-Франківською та Донецькою областями триває ще від 1998 року. Тепер вона підкріплена мистецькими проектами, балетною ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Допомагають грошима

Різними видами соціальної допомоги в Івано-Франківську загалом користуються  24 тисячі 244 особи.

Про це повідомила заступник директора департаменту соціальної політики міськвиконкому Надія Клюка. За її словами, виплати різних видів соціальних допомог фінансуються як з державного, так і з місцевого бюджетів. Зі зміною прожиткового мінімуму, перерахунок розміру соціальних допомог департамент здійснює автоматично.
Н.Клюка зазначила, що за перший квартал 2013 року за призначенням соціальної допомоги до департаменту соціальної політики звернулись 6 тис. 388 сімей, а за призначенням субсидій – 1 тис. 372 сімей. З них субсидії призначено 1 тис. 383 сім’ям. Загалом же у Івано-Франківську субсидіями користуються 6 тис. 923 сімей. На виплати субсидій з держбюджету виділено 48,7 млн. грн., а з міського бюджету – 171,1 тис. грн.
Відділ соціальних інсп ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Будівельні інвестиції – в освіту

На будівництво, ремонт і реконструкцію міських закладів освіти у міському бюджеті цьогоріч передбачено 7,3 мільйона гривень.


Про це повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук.  За його словами, ці кошти передбачено освоїти на виконання певних видів робіт загалом на п’ятнадцяти об’єктах освітньої сфери.
Зокрема, УКБ має розробити проектно-кошторисну документацію на будівництво дитячого садка на вулиці Гната Хоткевича і добудову загальноосвітньої школи №6 у мікрорайоні Опришівці. Уже у травні розпочнуться роботи зі спорудження нових дитячих садків у селах Микитинці та Крихівці Івано-Франківської міської ради і реконструкції другої черги дитсадка «Ромашка» на 90 місць на вулиці Вовчинецькій, 210.
Серед інших робіт, які заплановані у закладах освіти, В.Ковальчук назвав капремонти санвузлі ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Вулицю Дудаєва нарешті відремонтують?
Заповітна мрія багатьох пішоходів і водіїв – ремонт вулиці імені Джохара Дудаєва – може нарешті збутися!
Підстави для такого оптимістичного прогнозу на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі дав міський голова Віктор Анушкевичус.
«Сімнадцятого квітня Вище профтехучилище №3 (розташоване на вул. Дудаєва – ред.) проводитиме семінар. На вулиці Дудаєва вже проклали каналізаційний колектор. Залишилося зробити дощову каналізацію і виділити кошти на завершення капітального ремонту. А поки що вулицю Дудаєва треба спрофілювати грейдером», – дав завдання шляховикам В.Анушкевичус.
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 594 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Володимир Чорноус, депутат міської ради, фракція  «УДАР-Громадський форум»


Країна пічного патріотизму


Минулої неділі депутати від «УДАРу» та інших опозиційних партій, що представляли ради усіх рівнів, стали учасниками велелюдного мітингу в Києві у рамках всеукраїнської акції «Вставай, Україно!». Як і на зорі української незалежності, парк Т.Шевченка вщерть був заповнений протестувальниками (за різними оцінками, 15-20 тис. чол.), хоча міліція вже традиційно налічила тільки три тисячі. Однак цього достатньо лише для гарної телекартинки, однак явно замало для того, щоб реально вплинути на столичних узурпаторів. Попри святковий день, більшість киян воліли за краще залишитись удома, ніж засвідчити власне невдоволення чинною владою. Мимоволі згадалися сповнені гіркої правди поетичні рядки:
Кожна піч українська – фортеця міцна,
Там на ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Подарунок закоханим

На центральному міському озері впорядкують так званий «Острів закоханих».

Про це повідомив в.о. директора департаменту містобудування і архітектури Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Гайдар.
За словами головного архітектора міста, проект комплексної реконструкції «Острова закоханих» розробило архітектурно-планувальне бюро департаменту містобудування і архітектури за участі молодих архітекторів. Він передбачає зонування острова, зміну його ландшафту, нові елементи озеленення, заміну освітлення, мощення алей тротуарною плиткою, встановлення нових лавок. Згодом острів прикрасять так званими малими архітектурними формами – скульптурними композиціями, виготовленими молодими скульпторами та ковалями. Загалом комплексна реконструкція «Острова закоханих», за підрахунками В.Гайдара, обійдеться у кілька сотень тисяч гривень.
Нагадаємо, що вперше ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Останні штрихи до толоки

На прибирання і наведення порядку в Івано-Франківську міський голова Віктор Анушкевичус дав комунальникам час до 20 квітня.

«Двадцятого квітня відбудеться загальнодержавна толока. В Івано-Франківську ми теж її проведем. Але це вже будуть останні штрихи наведення порядку. До двадцятого числа всі основні роботи з прибирання і благоустрою мають бути виконані», – заявив В. Анушкевичус. Він також додав, що під час толоки, у рамках акції УГКЦ «Посади дерево», в місті висаджуватимуть дерева, а 21 квітня відбудеться загальноміська хресна хода.
Тим часом у останні погожі дні комунальники уже приступили до посиленого прибирання міста після зими. Як повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, працівники дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління «болото з-під бордюрів міських вулиць чистять бригадним методом». А керівник ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

За аборти хочуть карати тюрмою

Народні депутати України від Прикарпаття, свободівці Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів).


Як відзначають свободівці, рівень абортів в Україні є найбільш високим серед країн ЄС і становить 21,1 на 1000 жінок фертильного віку, 45,8 — на 100 вагітностей, 84 — на 100 пологів.
Проте найбільшу стурбованість викликають наслідки абортів: високий відсоток захворюваності, що часто закінчується безпліддям, смертність, а також численні морально-правові проблеми.
Народні депутати України від ВО «Свобода» пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України. А саме: якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки; наявності мед ... Читати далі »
Переглядів: 600 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Дім, що будують для сірків



В Івано-Франківську набирає обертів діяльність благодійної організації «Дім Сірка», яка опікується безпритульними тваринами. Ідея такої організації з’явилася  в липні 2011 року, коли декілька небайдужих людей вирішили провести масштабну акцію під назвою «День собаки», щоб привернути увагу громадськості до проблем вуличних тварин. А вже в січні 2012 року «Дім Сірка» було офіційно зареєстровано як благодійну організацію.

До керівництва благодійної організації входять голова, заступник голови, секретар та куратор притулку. Їм допомагають майже 50 волонтерів. Активними учасниками проекту також є користувачі соціальних мереж та просто небайдужі люди, які власноруч допомагають доглядати за тваринами або поширювати інформацію про діяльність організації.
«Все фінансування, що отр ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Пілотний проект здешевлення ліків

На сьогоднішній день Прикарпаття є пілотною областю по втіленню державної програми здешевлення ліків для гіпертоніків. Тобто тут запроваджують механізм компенсації громадянам вартості ліків від гіпертонічної хвороби за рахунок державного та місцевих бюджетів.
„Ми працюємо над тим, щоб налагодити якісну співпрацю між нашими пацієнтами та первинною ланкою медицини. Розповідати людям про пільгові ціни на ліки мають в першу чергу дільничні терапевти та сімейні лікарі. Таку роботу треба вести серед різних верств населення, особливо це стосується людей працездатного віку та пацієнтів похилого віку, які мають користуватися тими пільгами, які є на сьогоднішній день”, – каже головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.
Він також звертається до медиків, які безпосередньо впливають на призначення цих препаратів, щоб вони активніше інформували пацієнтів про піль ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Скорочений рейс

В Івано-Франківську відновили боротьбу зі стихійними автостанціями приміського сполучення. І це вже дало результат.


Про це повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, з метою недопущення відстою автобусів приміських маршрутів у центральній частині міста їхнім водіям вручають відповідні письмові приписи.
«Ми провели рейди у місцях стихійних зупинок приміських автобусів на вулицях Галицькій, Військових ветеранів, Грабарській, Панаса Мирного, Володимира Великого та на Північному бульварі, і вони вже дали перші результати, – каже С.Кукула. – На Північному бульварі біля магазину «Стиль» та на вулиці Грабарській приміські автобуси вже не паркуються».
Варто нагадати, що це далеко не перша спроба міської влади навести лад з приміськими автобусами, які, відповідно до паспортів своїх маршрутів, повинні відправлятися з чотирьох автоста ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Мода на моделінг
Як заробляють на моді в Івано-Франківську


Скуштувати модельного хліба нині прагне сила-силенна молоденьких дівчат. Завдяки загальному прагненню суспільства до канонів краси сьогодні моделі сприймаються не інакше як певний еталон у всіх його значеннях, а власне професія манекенниці – як легкий, а до того ж високооплачуваний заробіток та практично гарантія вдалого заміжжя у майбутньому.
Усіх охочих стати новими обличчями модної індустрії із розпростертими обіймами приймають у свої ряди модельні школи та агенції, кількість яких на просторах СНД останнім часом збільшується з геометричною прогресією.
Як заробляють на моді в Івано-Франківську – цікавився «ЗК».


Мілан по-івано-франківськи
Попит на моделінг у нашому місті сьогодні неабиякий. Підкорюють франківські подіуми вже більше чотирьох сотень моделей, а це чимало, як для скромної провінції. Бум відкриття ... Читати далі »
Переглядів: 932 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Все тільки починається
«Ураган» входить у пору вирішальних ігор


Майже сім місяців минуло від початку футзального сезону, а враження таке, що він тільки-но розпочинається. До середини травня команди ще тільки з’ясовуватимуть, яку позицію вони займуть на старті плей-офф. Попереду також розіграш Кубка України.

Минулої п’ятниці поновилися матчі національного чемпіонату. Тритижнева перерва була викликана виступами збірної України у відборі до чергового Євро. В Туреччині «жовто-сині» несподівано поступилися першістю словенцям і тепер змушені будуть восени проходити крізь сито плей-офф.
В чергових матчах збірної «Ураган» представляв лише голкіпер Кирило Ципун. Його партнер Євген Валенко, який також був викликаний до табору збірної, не прибув на збір через травму. Тим не менш, КДК ФФУ оштрафував франківську команду аж на 50 000 гривень! Водночас ураганівець Павел Будняк традиційно закликався ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Стартував плей-офф
Стартували чвертьфінальні серії плей-офф у чоловічій суперлізі. Нагадаємо, що цього року вони триватимуть до чотирьох перемог одного з суперників. Перші матчі відбулися на майданчиках, команд, котрі у регулярному чемпіонаті посіли вищі місця.
Чемпіонат України. Плей-офф. Чвертьфінал. 7-9 квітня. «Азовмаш» - «Донецьк» 102:93 і 82:74 (серія – 2:0). «Хімік» - «Галичина» - 81:87 і 75:82 (серія – 0:2). «Ферро-ЗНТУ» - «Черкаські Мавпи» - 88:83 і 93:89 (серія – 2:0). «Будівельник» - «Говерла» - 85:82. Другий матч серії відбувся вчора у Києві.
Два наступні поєдинки «Говерла» і «Будівельник» зіграють в Івано-Франківську – 15 і 17 квітня (початок обох – о 19.00).  

Обласні баталії
Підходить до завершення перший етап чемпіонат Івано-Франківщини, участь в якому беруть 12 команд. В обох групах тон зад ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Впевнена хода
Дедалі впевненіше почувають себе у першій лізі дублери «Урагану». Команда здобула кілька яскравих перемог. В останньому на сьогодні поєдинку підопічні Івана Скіцка здолали ФК «Одеса» (9:2). «Покер» записав на свій рахунок Орест Боргун. Загалом на його рахунку стало 19 голів, сім з яких він провів у виїзному поєдинку проти ковельського «Аперкота».  
Першість України. 1 ліга («За-хід»). 16 тур. 23 березня. "Ураган-2" - "Одеса" – 9:2 (Ярий, 4, Боргун, 15, 20, 20, 37, Корсун, 29, Скоров, 35, 35, 39 – Свиридов, 15, Гавенко, 30). "Меркурій" - "Львівхолод" – 1:1. "Спортлідер-2" - "Апперкот" – 3:8. 17 тур. 30 березня. "Кардинал-2-ДЮСШ-4» - "Ураган-2" - -:+. "Одеса" - "Спортлідер+" – 7:2. "Апперкот" - "Меркурій" – 9:3. 18 тур. "Спортлідер-2" - "Кардинал-2-ДЮСШ-4» - +:-. "Меркурій" - "Одеса" – 6:1. "Львівхолод" - "Аперкот" – 5:6.
Становище команд
    І  &nb ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Чергова відстрочка футбольного чемпіонату

Старт цьогорічному чемпіонату Івано-Франківщини знову перенесено. Причина – важкий стан футбольних газонів, через які кілька матчів стартового туру могли не відбутися. Відтак в обласній федерації футболу постановили перенести поєдинки першого туру, що були заплановані на 14 квітня.

Змагання розпочнуться 21 квітня з 2-го туру. В ньому календар звів такі команди: «Тепловик» Івано-Франківськ – «Славія» Отинія, «Гал-Вапно-Енергетик» Галич –     ФК «Калуш», «Карпати» Яремче – «КРОНО-Карпати» Брошнів-Осада, «Гуцульщина» Косів – «Придністров'я» Тлумач, «Карпати» Коломия» – «Газовик» Богородчани, «Нафтовик» Долина – «Сокіл» Угринів. Вільним від гри буде ФК «Снятин»
Нагадаємо, бажання виступати в провідному дивізіоні обласних змагань виявили 13 клубів. Щоправда, заявкова кампанія учасників проходить мляво (станом на сер ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

Кубок Підгір’я
Через негоду на цілий тиждень було призупинено розіграш 20-го за ліком Кубка Підгір’я.
Змагання поновилися учора. Втім, три з чотирьох півфіналістів визначилися заздалегідь. В групі А ними стали «Гал-Вапно» і «Газовик», в групі Б – торішній тріумфатор змагань – долинський «Нафтовик». Ще одну путівку вчора розіграли «Придністров’я», «Кроно-Карпати» і збірна Івано-Франківщини U-18.
Група «А». 1 тур. «Гал-Вапно» Галич – «Тепловик» Ів.-Франківськ – 1:0. «Інтелком» Ів.-Франківськ – «Газовик» Богородчани – 1:5. 2 тур. «Тепловик» – «Інтелком» – 5:2. ДЮФК «Ніка-05» Ів.-Франківськ – «Гал-Вапно» 0:6. 3 тур. «Інтелком» – ДЮФК «Ніка-05» – 1:0. «Газовик» – «Тепловик» – 1:0. 4 тур. «Гал-Вапно» - «Інтелком» - 3:0. ДЮФК «Ніка-05» - «Газовик» - 1:9. Становище команд. «Гал-Вапно» і «Газовик» – по 9 очок, «Тепловик» і «Інтелком» – по три, ДЮФК «Ніка-05» – жодного. Вчора зустрічалися «Тепловик ... Читати далі »
Переглядів: 601 | Додав: bond | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)