Четвер, 18.04.2024, 13:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 18
Нешвидка реформа «швидкої»



Новий центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф може запрацювати до кінця року. Швидше запустити в дію пропонований Кабміном проект реформ нереально через брак фінансування.
Якщо ви намагаєтеся викликати «швидку» до хворого, то навряд чи вас буде цікавити, звідки вона приїде і де розташований диспетчерський пункт. Але враховуючи ту ситуацію, яка складається в цілому у державі, пересічних громадян, звісно, найбільше цікавить питання вчасного приїзду швидкої. Чи насправді така вже дієва допомога чекає пересічних громадян від Центру екстреної медицини? Що принесуть зміни? Як вони позначаться на пересічних мешканцях міст і сіл?
Працівники станції швидкої переконують, що жодних незручностей це не повинно викликати навіть у тих, хто стикається з питанням, як викликати швидку з мо ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Люди невчасно перейшли дорогу забудовникам?

Івано-Франківськ – одне з тих міст України, які «будівельний бум» вразив  найдошкульніше. Розпочавшись у часи другого «мерствування» Зіновія Шкутяка, він не змінив своєї дикої сутності й донині, за якесь десятиліття істотно спотворивши історичну частину обласного центру. Середмістя нині рясніє нагло зведеними новомодними спорудами, наче рот погано припасованими вставними зубами. Європейська усмішка на історичному обличчі нашого міста все більше перетворюється на шанхайський оскал...

У понеділок вранці мешканці кількох будинків на вулицях Мазепи, Гординського та Шевченка перекрили вулицю Мазепи. Зо три десятки людей понад годину ходили туди-сюди по стертій «зебрі», щоби врешті-решт привернути увагу міської влади до непродуманої забудови в їхньому дворі. Там, на місці доведеного до руйнації одноповерхового Будинку вчителя, г ... Читати далі »
Переглядів: 755 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Без надмірної помпезності
На пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ не буде витрачено жодної бюджетної гривні


Влада Івано-Франківська вирішила встановити пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ на початку однойменної вулиці. До такого кроку міські чиновники вдалися після того, як на цю територію зазіхала одна із будівельних фірм міста. У понеділок міський голова Віктор Анушкевичус звернувся із закликом до громади міста долучитися до спорудження пам’ятника.

«Усе його життя було віддане вірі, християнській місії. Папа Іван Павло ІІ надзвичайно любив Україну і поважав українців. Це Папа, який доклав багато зусиль для внутрішньої реформації християнської Церкви, зробив багато для піднесення авторитету Церкви», – наголосив на величі постаті Папи Римського міський голова. Гідне пошанування пам’яті видатної особистості в історії людства Віктор Анушкевичус вважає обов’язком кожного громадянина.< ... Читати далі »
Переглядів: 735 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Року доріг присвячується…

Станом на 15 квітня погодні умови не дозволяли проводити ремонтні роботи на дорогах міста. А тому, відповідаючи на запитання журналістів, чи будуть засипані ями на центральних вулицях міста і чи появиться дорожня розмітка ще до Великодня, міський голова лаконічно відповів: «Не знаю».

Віктор Анушкевичус звернув увагу на те, що це не тільки питання нашого міста, у багатьох інших містах така ж ситуація.
Голова зупинився на проблемних вулицях міста. «Довга в катастрофічному стані, перехрестя Бельведерської-Довгої не витримує жодної критики. Серце болить. В’їжджаєш у місто, їдеш по Галицькій – прекрасна дорога до моста, а після моста… Зима просто порвала дороги, – говорить мер. – Якщо я завтра вижену наших дорожників на дороги і вони будуть лити асфальт у болото, то всі будуть говорити про повну безгосподарність. Тому будемо робити максимальний фр ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Вулиця Шевченка чекатиме кращих часів

Уряд відмовив Івано-Франківську у поверненні неосвоєних торік коштів на капітальний ремонт вулиці Шевченка.

Про це повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.
«Грошей з держбюджету на капремонт вулиці Шевченка не буде. Є офіційна відмова міністерства. Тому на завершення робіт доведеться вишукувати кошти у міському бюджеті. Ми не можемо залишити вулицю у тому стані, який є», – сказав він.
Водночас заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку поінформував, що, через брак коштів частину вулиці Шевченка на ділянці від вул. Січових стрільців до вул. Гординського не ремонтуватимуть, як це передбачалося. «Іншу частину вулиці ми не починатимемо ремонтувати. Лише заробимо те, що розкопали, коли прокладали електромережі. І вона чекатиме на ремонт до кращих час ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (1)

Комунальна оптимізація

Комунальне підприємство «Івано-Франківськліфт», скоріш за все, припинить своє існування, а дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління чекає санація.

Про це повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.
За його словами, до ДРЕУ, загальна кредиторська заборгованість якого складає 5 млн. 311 тис. грн., процедуру санації застосують, щоб реструктуризувати борги і припинити нарахування на них пені і штрафів. «Із загальної суми заборгованості ДРЕУ 2 млн. 928,4 тис. грн. – це борги по ПДВ, який іде до держбюджету, і погашати його з міського бюджету не логічно», – пояснив М.Смушак.
Що стосується підприємства «Івано-Франківськліфт», то у нього ситуація ще гірша. «Там дуже складна ситуація, – каже М.Смушак. – У підприємства 4,9 мільйона боргів і погасити їх не реально. Всі гроші, які отриму ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Автобуси поїдуть на дачі
Наступного тижня розпочнуть свою роботу сезонні автобусні маршрути до садово-городніх товариств.
Про це повідомив начальник відділу транспорту і телекомунікацій департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому Юрій Маджуга.
«Здійснювати перевезення зголосився лише один перевізник. Зараз ми перевіряємо і опрацьовуємо документи. На наступному тижні, десь з 22 чи 24 квітня, маршрути почнуть працювати», – сказав Ю. Маджуга.
Водночас він наголосив, що є проблеми з дорогами до садово-городних товариств. Але найближчим часом дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління повинно їх вирішити і відремонтувати дороги. Великих затрат це не потребує. Їх «підсиплять» щебенем і спрофілюють грейдером.
Наш кор.

Переглядів: 690 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Світлана Оришко,  депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

Моя мета – зробити наше місто об’єктом гордості для кожної людини, яка тут мешкає
Депутатська діяльність – це не тільки участь у роботі сесії міської ради. Поєднуючи добросовісне виконання своїх обов’язків та активну участь у суспільному житті міста, я, депутат міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Світлана Оришко, залишаюся небайдужою до проблем населення.
Так, активно долучилася до роботи із мотивування сумлінних платників комунальних послуг. Їх відзначили у Єдиному розрахунковому центрі, де відбувся розіграш призів серед сотні іванофранківців. Щасливчикам підготували у подарунок побутову техніку. А найголовнішим призом за сумлінну сплату комунальних послуг стала придбана мною мальовнича картина з карпатським пейзажем, автором якої є івано-ф ... Читати далі »
Переглядів: 627 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Собаки одержать паспорти
В Івано-Франківську напрацювали проект нових правил утримання собак та котів


Скарги мешканців міста на чотирилапих «братів наших менших» непоодинокі. Особливо навесні, коли вони стають агресивнішими. Люди нарікають не лише на засилля зграй безпритульних тварин у мікрорайонах, але і на власників собак, які їх вигулюють (а інколи і дресирують) у громадських місцях – на вулицях, у парках і скверах. Без поводків і намордників. Нехтуючи елементарними правилами безпеки життя і здоров’я оточуючих.


За статистикою міського травматологічного пункту, більшість укусів людям, котрі звертаються сюди за медичною допомогою, завдають якраз не безпритульні тварини, які, можна сказати, людей бояться, а саме ті, що мають безвідповідальних власників. Декларуючи принципи гуманного ставлення до тварин і забезпечення належних умов гармонійного співіснування людей та тварин у Івано-Франк ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

«Шістдесятники» районного масштабу

Неповних п’ятдесят літ тому, коли майже весь наш восьмий клас сільської школи вступив учитися в Рогатинський ветзоотехнікум, слова «шістдесятники» в його нинішньому значенні ще не існувало. Хоча найкращі представники тодішньої української інтеліґенції вже активно проявляли себе як поборники свободи художньої творчості й захисники рідної мови. Наскільки чутно було їхній голос нам, підліткам, у справжньому місті, яким здавався Рогатин? В яких умовах ми взагалі жили й училися на ветфельдшерів, зоотехніків  і агрономів? Згадуючи ті часи, ловиш себе на думці, начебто минуло відтоді не п’ятдесят, а щонайменше п’ятсот років...
Отож спробуймо зробити, як люблять висловлюватися поети, мандрівку в молодість.


Загітував майже весь наш клас учитися в Рогатині викладач технікуму Іван Васильович Костецький. До Микитинців, що в Косівському райо ... Читати далі »
Переглядів: 881 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Деякі замітки з минулого
…дивують своєю свіжістю і актуальністю


Чи хотілося вам коли-небудь повернутися на століття назад, дізнатися, що бентежило, інтригувало чи забавляло наших прадідів та прабабусь? Зробити це легко, бо аби збагнути, як жили люди десять, двадцять, тридцять, сто років тому, зовсім не обов'язково штудіювати підручники з історії. Часом достатньо полистати підшивки старих газет. Тим паче, що не зважаючи на тривалий термін, деякі замітки з минулого дивують своєю свіжістю і актуальністю.
Щодо, власне, станіславської преси, то перші друковані видання на території сучасного Івано-Франківська побачили світ у середині ХІХ ст. У першій третині ХХ століття, тобто приблизно сто років тому, особливого  вибору у пресі станіславівці не мали: газет у місті в різний час було від одного до трьох-чотирьох видань, адже особливістю тодішніх  «таблоїдів» було те, що виходили вони, як правило ... Читати далі »
Переглядів: 1043 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Перехідний сезон
21 квітня стартує 76-й чемпіонат Івано-Франківщини з футболу


Цієї неділі стартує довгоочікуваний чемпіонат області з футболу. Рекордно пізній старт змагань, які попередньо планувалося розпочати ще 7-го числа, пояснюється примхами цьогорічної весни. Лише тепер на зміну вологій та сирій погоді прийшли по-справжньому теплі дні. Прийдешній сезон до певної міри буде перехідним. Принаймні, так планують в обласній федерації футболу.
Як відомо, останнім часом ІФФФ зберігала склад провідного дивізіону на рівні 16 команд. До участі в чемпіонаті-2013, однак, зголосилося 13 учасників. Троє відмовилися від виступів у 1-й лізі на користь другої з фінансових міркувань – «Пробій» Городенка, «Прут» Делятин і «Карпати» Кути. Чисельний склад другого дивізіону зріс з 12-ти до 17-ти команд, через що їх довелося розділити на дві територіальні групи.


Такий формат змагань в обласній федераціі ... Читати далі »
Переглядів: 1024 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Великий гандбол у Городенці

Невеличке наддністрянське містечко нещодавно отримало нагоду помилуватися грою найкращих гандбольних команд України. Тут відбулися два поєдинки у рамках жіночої суперліги між львівською «Галичанкою» та командою «РЕАЛ-МОШВСМ-НУК» з Миколаєва. 

В складі названих команд виступають одразу шестеро дівчат, котрі виховувалися у Городенківській ДЮСШ, та одна вихованка із сусідньої Коломийщини. Саме тому Федерація гандболу України з метою популяризації гри за згодою команд надала городенківцям право на проведення цих ігор.
На матчах в спортзалі місцевої ДЮСШ можна було зустріти не тільки місцевих уболівальників. До Городенки прибули  прихильники стрімкого м’яча з Коломиї та Івано-Франківська, де свого часу були професійні гандбольні колективи.
Жіночий «Кристал» з обласного центру на початку 1980-х успішно змагався в першій лізі чемпі ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Депутатська спартакіада

13 квітня 2013 року завершилася III обласна спартакіада серед депутатів районних, міських, селищних, сільських рад, командою депутатів обласної ради та збірними командами, сформованими з депутатів місцевих рад районів і міст обласного значення, присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Депутати суперничали у п’яти видах програми. Кращі результати у змаганнях з футзалу показала команда Богородчанської районної ради. Перше місце серед волейбольних команд здобула Снятинська районна рада. У змаганнях з шашок найкращі результати показала команда Надвірнянської районної ради. В шахах перемогла команда Долинської районної ради. Найкращою у настільному тенісі виявилась команда Тисменицької районної ради.
1-ше загальнокомандне місце виборола команда Снятинської районної ради.
2-ге загальнокомандне місце виборола команда Бог ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Подвійний удар

З інтервалом у кілька днів в Івано-Франківську побували спочатку «дублери», а потім й основний склад «Спортлідера+» з Хмельницького. В обох поєдинках господарі впевнено перемогли.
В суботу другий склад «Урагану» відвантажив суперникам одразу одинадцять голів, на що ті спромоглися відповісти лише одним. Результативно проходив і матч «основ». Глядачі побачили дев’ять голів – 6:3 на користь франківців.


В світлі останніх невдач харківського «Локомотива» у підопічних Сергія Гупаленка навіть з’явився шанс завершити регулярний чемпіонат на першій сходинці.
Чергові поєдинки фактично сформували фінальний квартет. Щоправда, теоретично «Єнакієвець» ще може потіснити «Енергію», з якою зустрінеться в заключному турі. Однак до цього донбасівцям ще потрібно обіграти в суботу «Ураган». В поточному сезоні, нагадаємо, франківці встигли «образити» цього суперника вже чотири рази...
З ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

«Говерла» розмочила рахунок

Баскетболісти франківської «Говерли» розмочили рахунок у своєму протистоянні з столичним «Будівельником». В третьому матчі чвертьфінальної серії плей-офф підопічні Євгена Мурзіна накидали у кошик своїх суперників більше 100 очок.

Четвертий матч серії відбувся вчора ввечері. Та незалежно від його результату команди проведуть між собою, як мінімум, ще одну зустріч. Вона відбудеться цієї суботи у столиці. Переможець серії зустрінеться з львівською «Галичиною», котра «всуху» перемогла южненський «Хімік». Решта серій триває.   
Чемпіонат України. Плей-офф. 1/4 фіналу (до чотирьох перемог). 12 і 14 квітня. «Донецьк» - «Азовмаш» - 96:97 і 83:49 (серія - 1:3). «Галичина» - «Хімік» - 77:73 і 76:56 (серія - 4:0). «Черкаські мавпи» - «Ферро-ЗНТУ» - 76:83 і 87:85 (серія - 1:3). 10 і 15 квітня. «Будівельник» - «Говерла» - 96:59. «Говерла» - «Б ... Читати далі »
Переглядів: 809 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

Переможна хода «Тирлича»

Коломийський «Тирлич» втретє поспіль вийшов до фіналу першості України з баскетболу серед команд першої ліги. Позаторік команда з берегів Прута фінішувала п’ятою, а в попередньому сезоні здобула «бронзові» нагороди змагань. Чи вдасться їй поліпшити результат?


В поточному сезоні коломияни виграли усі 22 поєдинки першості. Дві останні перемоги вони здобули у минулі вихідні в півфіналі західної конференції. Тепер на підопічних Андрія Романиці чекають вирішальні матчі, які відбудуться 1-3 травня у Кіровограді.
Його учасниками стануть «Сарни», «Ужгород», «Чернівці-Буковина», «Тирлич» – від групи «Захід», «Спортліцей» Біла Церква, КДЮСШ-«Азовмаш» Маріуполь, «Спарта» Дніпропетровськ і «Кіровоград-2».   
Першість України. 1 ліга. Група «Захід» («Південь»). 2 коло. 6 тур. «ДЮСШ-Дрогобич» - «Тирлич» - 67:74 і 75:88. 7 тур. «Ужгород» - «Тир ... Читати далі »
Переглядів: 598 | Додав: bond | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)