П`ятниця, 29.03.2024, 13:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 25
Рекламні війни
Місцева влада продовжує боротися з вивісками  в історичному центрі Івано-Франківська




Якщо торік чиновники обмежилися врученням приписів підприємцям-порушникам, то сьогодні, після спливу року, протягом якого бізнесмени мали самостійно впорядкувати свій «промоушн», виконуючи рішення виконавчого комітету  № 645 від 09.10.2012 року «Про демонтаж об’єктів (вивісок та зовнішньої реклами), які встановлені з порушеннями», КП «Рекламно-інформаційний центр» взялося за примусовий демонтаж «неправильних» вивісок та рекламних конструкцій. «Штурмували» підприємців вранці  19-го квітня.

Галасу наробив… Гриценко
Рекламних порушників, згідно з рішенням виконкому, лише біля Ратуші ні мало ні багато – 60. Почати обіцяну «розправу» франківські рекламісти вирішили із великого банера з зображенням політика ... Читати далі »
Переглядів: 1956 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Хто в «білому домі» найбагатший?
«ЗК» провів огляд декларацій місцевих посадовців за 2012 рік


Добігає кінця кампанія декларування держслужбовцями своїх доходів за 2012 рік. Як і минулого року, управлінці добровільно-примусово сповіщають громаду за скільки, як та де вони прожили рік минулий. Хтось з чиновників розважливо подав декларацію завчасу, хтось не квапив і тягнув до останнього, проте нині всі (чи то майже всі) декларації оприлюднені та доступні для широкого загалу.
«Західний кур’єр» вирішив проаналізувати податкові звіти місцевих очільників влади та порівняти їх із аналогічними документами, поданими за 2011 рік.
Отож, хто із «білодомівських» мужів за минулий рік примножив капітал, а хто, навпаки, вимушено «затягнув пасок» – читайте далі.   
          
           & ... Читати далі »
Переглядів: 1091 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Зробили половину

Під час толоки минулої суботи роботи з благоустрою міста вдалося виконати на 40-50%.
Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.
За його словами, у толоці загалом взяли участь 1717 осіб. Вони впорядкували територію площею сім тисяч 924 гектари, ліквідували 12 стихійних сміттєзвалищ, зібрали 348,5 кубометра сміття, посадили 149 дерев та 1200 кущів.
«Під час толоки її учасники прибирали парки і сквери, дамби і береги річок, прибудинкові території, кладовища, території комунальних підприємств і бюджетних установ, білили дерева і бордюри, фарбували лавочки, мили пам’ятники і меморіальні дошки. Загалом роботи з благоустрою виконані на 40-50%», – сказав М.Смушак.
Міський голова Віктор Анушкевичус подякував всім, хто взяв активну участь у толоці, і зазначив, що над впорядку ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

50 питань облради
18 квітня ц. р. відбулося друге пленарне засідання двадцять першої сесії обласної ради шостого демократичного скликання. На засіданні було розглянуто п’ятдесять питань порядку денного.
Прийнято ряд важливих для області рішень, зокрема: про внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік; про розподіл коштів бюджету розвитку на 2013 рік; про затвердження  переліку природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2013 рік; про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2013 рік та основні напрямки розвитку у 2014 і 2015 роках.
Окрім цього, розглянуто ряд програм: з реєстрації прав на земельні ділянки, виконання робіт із землеустрою та погодження меж земельних ділянок, щодо яких обласній раді видано державні акти на право їх постійного користування, на 2013-2014 роки; розвитку молодіжного житлового будів ... Читати далі »
Переглядів: 598 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

А мер проти
Міський голова Івано-Франківська проти облаштування літніх торгових майданчиків у так званому тополиному парку на вулиці Молодіжній.
Про це Віктор Анушкевичус заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі.
«Це не простий район. Окремі особи у тому парку і так збираються, щоб випити, і створювати їм додаткове місце нема чого», – вважає мер.
Водночас секретар міськради Микола Вітенко звернув увагу на те, що у парку на вул. Молодіжній дуже багато похилених аварійних дерев. «Їх ніхто не зрізає, а в той же час недавно було видано 30 ордерів на зрізку здорових дерев з лівої частини парку, де мав бути літній майданчик», – наголосив М.Вітенко і запропонував директору парку культури та відпочинку Володимирові Ротару «зрізати тільки ті дерева, які хворі, а не ті, які потрібно зрізати, щоб розчистити місце під щось».
«Якщо підтвердиться, що зрізали хоч одне здорове д ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Найбільш цінні підприємства
Івано-Франківський міськвиконком визначив перелік підприємств, які мають суспільну цінність для територіальної громади.
До переліку входять дев’ять стратегічних комунальних підприємств: «Івано-Франківськводоекотехпром», «Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Міськсвітло», «Міська ритуальна служба», «Електроавтотранс», «Єдиний розрахунковий центр», «Дирекція замовника», «Полігон ТПВ» та «Технічний центр «Сервіс-Авто».
Як пояснив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак, це продиктовано змінами у законі про відновлення платоспроможності боржника, де з’явилось визначення суспільно значущих підприємств, до яких не може застосовуватись процедура банкрутства.
«З одного боку, це застереження, що до цих підприємств не застосовуватимуться процедури банкрутства, реорганізації, корпоратизації чи приватизації, – каже М.Смушак. –  А з ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Робота – не вовк

Наступний тиждень для українців буде чи не найкоротшим робочим тижнем у році – всього два дні. Календарний сюрприз дає нас унікальну можливість зробити таку собі розминку перед відпусткою. На травневі свята українці будуть відпочивати з 1 по 6 травня і з 9 по 12 травня.
Здавна вважалося, що українці – то народ працьовитих гречкосіїв, котрі невтомно трудяться. Але з плином часу ця сентенція про натруджені мозолясті руки всієї нації зазнала певних змін. Тепер українці – одна із тих націй, котрі готові не тільки попрацювати «до сьомого поту», але й відпочивати на повну.
«ЗК» вирішив з’ясувати, скільки ж часу відпочивають українці за найскромнішими підрахунками.


Виявляється, що за рік ми працюємо трохи більше половини року. А як добре піде, то і менше. Зрештою, сідаємо за калькулятор і нескладна математика уся як на долоні.
Ми люб’язно погоджуємося ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Ярослав Дубас, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»


Україна, яку ми втрачаємо,
або В чому найбільший гріх пересічного українця


За вікном проблискує весняне сонце і напередодні Великодніх свят ти неначе завмираєш в очікуванні дива, з нетерпінням чекаєш моменту, коли вся родина збереться за святковим столом, дідусь прокаже молитву, подякує за минулий рік, попросить в Бога за прийдешній та помолиться за кращу долю для України.
З роками починаєш ставити собі питання: а в чому суть тієї кращої долі і хто, власне, має нам її принести в нашу державу. Тут мені згадуються думки, полеміки, надії і мрії, розчарування і зачарування на межі з психозами і обожнюванням уявних лідерів. Так, мабуть, таки бракувало Україні справді патріотичних, жертовних людей. Але де ж їх шукати? Стоп! Як де?!  – на вулиці, у школах, у ВНЗ, у мало- ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

ЗАПИТУЙТЕ –ВІДПОВІДАЄМО

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр»  Вадим  Войтик.


— Які роботи передбачає надання послуги з обслуговування димовентиляційних каналів?
— Відповідно до рішення сесії міської ради від 15.09.2011 р. № 383-14 «Про структуру, періодичність та строки надання та основні умови надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в м. Івано-Франківську» обов’язкова послуга з обслуговування димових і вентиляційних каналів передбачає перевірку наявності тяги в димових і вентиляційних каналах, яка проводиться один чи два рази на рік.
Результати перевірки оформляються актом, в якому зазначається будова димоходів і вентиляційних каналів, відокремленість, відсутність засмічення, герметичність, наявність тяги, справність оголовків.
За потреби проводиться і прочищення димових і вентиляційних каналів ві ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Школярка з посвідченням.
Водій без… гальм
 


В березні поточного року я, як пасажир автобуса, який їхав із Пасічної  маршрутом №6, був свідком такої події.
На зупинці "Вул. Ю. Целевича” в автобус зайшла школярка і заявила водію, що у неї є посвідчення на право безоплатного проїзду. Водій пересвідчився в наявності такого посвідчення і сказав школярці, що у нього вже є три пільгові пасажири і їй треба оплатити проїзд.
Після такої вимоги водія школярка (а це було о 7 год 30 хв.) зійшла на зупинці "Швейна фабрика” і разом з нею вийшов і я. Я перепитав школярку, на право користування якою пільгою вона має посвідчення. Школярка відповіла, що вона дитина з багатодітної сім’ї.
Прошу вас дати компетентне роз’яснення щодо правомірності дій водія, який відмовив дитині з багатодітної сім’ї у її безплатному перевезенні міським автобусом на навчання до школи.
Хоч ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Любов до неба прищеплюється змалку

До військової частини А1349, яка розташована в  Івано-Франківську, завітали учасники пластового табору "Чота крилатих”.

Пластовий летунський табір "Чота крилатих” займається популяризацією авіації серед молоді та військово-патріотичним вихованням юнацтва. Щоб  зацікавити підростаюче покоління авіацією, у квітні організовано пластовий авіаційний вишкіл "Ешелон-2013”. Саме в рамках цього заходу  пластуни відвідали військову частину.                         
Учасники табору довідались про славетне минуле військової авіації на Прикарпатті, історію та завдання військової частини А1349, досягнення у льотній підготовці в 2012-2013 роках. Юні пластуни мали змогу подивитись відеофільм «Лицарі неба» про життя івано-франківських вій ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

На що сподіваються підприємці
Нацбанк України провів чергове опитування щодо ділових очікувань підприємств у I кварталі 2013 року


Чергове щоквартальне опитування керівників підприємств про оцінку поточної та майбутньої ділової активності, інфляційних та курсових очікувань, змін економічної ситуації в Україні проведено в лютому 2013 року. Згідно з результатами опитування, оцінки респондентів щодо обсягів виробництва товарів та послуг в Україні в наступні 12 місяців зросли.
Інфляційні очікування сягнули найнижчого значення за весь період проведення опитувань (тобто з 2006 року). Основним фактором, який обумовлюватиме підвищення споживчих цін, респонденти продовжують називати зростання витрат на виробництво.


Респонденти покращили оцінки поточного фінансово-економічного стану своїх підприємств, баланс між оцінками стану «добрий» та  «поганий»   становив  0,2% порівнян ... Читати далі »
Переглядів: 704 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

«Нептун» не парує
Чи запрацює найдавніша міська лазня?


Доля однієї з івано-франківських лазень не на жарт занепокоїла місцевих шанувальників відпочинку «з легкою парою», а таких у нашому місті, виявляється,  немало – кількадесят.
Лазня «Нептун» на вулиці Низовій поблизу майдану Шептицького – найдавніший банний заклад не лише в Івано-Франківську, але й Україні, останні кілька місяців з невідомих причин несподівано припинила свою роботу. Завсідники парильні з приводу закриття «Нептуна» губляться у здогадках і побоюються, аби приміщення лазні в самісінькому центрі Івано-Франківська часом не вподобав хтось із місцевих можновладців, адже тоді їхнє улюблене місце відпочинку із 170-літнім стажем роботи, скоріш за все, зачинилось уже назавжди.
Чому «Нептун» раптово згорнув діяльність та чи запарує знову найдавніша в Україні лазня – з’ясовував «ЗК».


«Лазня тимчасово не працює» ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Охорона історико-культурної спадщини: історія і сучасність

З 1984-го щорічно 18 квітня, за рішенням Асамблеї Міжнародного комітету зі збереження пам’яток та історичних місць, проводиться Міжнародний день пам’яток.
Україна приєдналася до всесвітньої культурної і природної спадщини, представила до ЮНЕСКО свій реєстр пам’яток історії та культури, з яких чимало – міжнародного значення, що є загальним надбанням людства.


Славен і багатий наш обласний центр історико-культурними скарбами – пам’ятками історії та культури. Тут стилі й епохи переплелися воєдино. І ми – нащадки, успадкували від попередніх поколінь справжні шедеври архітектурного зодчества, які роблять наше місто неповторним і напрочуд красивим.
Івано-франківська історико-культурна спадщина має давні європейські корені і є ознакою нашої центральноєвропейської ідентичності, але заразом і самобутності. У резуль ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Скандал на старті

Минулої неділі розпочався 76-й чемпіонат Івано-Франківщини з футболу. Вже на старті календар звів торішніх призерів – коломийські «Карпати» і богородчанський «Газовик». Однак найбільший резонанс у турі викликав поєдинок у Бурштині, де «Гал-Вапно-Енергетик» приймав ФК «Калуш». Привернула увагу не тільки несподівана перемога гостей, але й події, що відбулися по завершенні гри.

Навряд чи до гри хтось міг спрогнозувати перемогу калушан. У міжсезоння команда втратила кількох лідерів, на місце яких прийшли вчорашні дублери. Залишив колектив і його наставник – Юрій Маляр. Лише за три дні до поєдинку «Калуша» в Бурштині було оголошено, що граючим тренером команди стане 27-річний Андрій Король.
Натомість галичани посилили свій склад недавніми «профі» – Андрієм Черновим та Ігорем Худоб’яком. Господарі відкрили рахунок вже на п’ятій хвилині зустрічі. До перерви він цілком міг ... Читати далі »
Переглядів: 843 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Неприступний трофей
«Ураган» спробує здобути Кубок України у Луганську


У найближчі дні увага футзальної спільноти України буде прикута до Луганської «ЛТК-Арени». З 25 по 28 квітня тут проходитимуть матчі "Фіналу восьми" розіграшу Кубка України. Його відкриє 37-ма за ліком зустріч івано-франківського «Урагану» та львівської «Енергії». Востаннє суперники зустрічалися два тижні тому у Львові. Та зустріч завершилася впевненою перемогою франківців – 7:2.

У попередніх розіграшах національного кубка затяті суперники зустрічалися двічі, і обидва рази гору брали львів’яни. Перша дуель відбулася в січні 2011 року в Запоріжжі. «Ураган» і «Енергія» зустрілися у стартовому раунді «Фіналу чотирьох». «Енергія» перемогла – 5:3.
За рік – нова зустріч. І знову півфінал. Цього разу – в Івано-Франківську. Та рідні стіни не допомогли «ураганівцям». Після нічиєї в основний час (1:1) вони поступилися супер ... Читати далі »
Переглядів: 596 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)

Десять пробоїн «Нафтохіміка»

Сьогодні відбудуться перші матчі 22-го чемпіонату України з футболу серед жінок. Увосьме на старт змагань вийде калуський «Нафтохімік». Торік, нагадаємо, команда виборола Кубок країни і «срібло» національної першості.

Втриматися на здобутих рубежах колективу, однак, буде непросто. В міжсезоння «Нафтохімік» втратив більшість гравців «основи». Одразу четверо тепер вже колишніх калушанок перебралися до Росії – тріо вірменських легіонерок (Карапетян, Алексанян і Костанян) та гравець української збірної, кращий бомбардир команди у минулому сезоні Ольга Бойченко.
Як відомо, трагедія трапилася з 18-річною гравцем команди і молодіжної збірної країни Вікторією Пилипів. 14 лютого вона отримала вогнепальне поранення в одному з розважальних закладів обласного центру. Уродженка Богородчан перенесла кілька операцій і частково втратила зір.
Під ска ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: bond | Дата: 25.04.2013 | Коментарі (0)