П`ятниця, 26.04.2024, 21:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 11
Операція «МММ»,
або Нові пригоди Сергія Мавроді в Івано-Франківську


Абревіатура «МММ» знайома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Здавалося б, історія краху цієї фінансової піраміди мала б закінчитися ще з десяток років тому, разом з вироком суду для її засновника Сергія Мавроді. Однак, незважаючи на сумний досвід, у 2011-му році «МММ» все ж «воскресла». І хоча вже у червні 2012-го «дітище» Мавроді згорнуло свою діяльність, відразу по закриттю «11-ї» системи з'явився інший проект, який і став поштовхом до нового повороту подій у справах знаменитого «пірамідобудівника».
«Каса взаємодопомоги МММ-2012», попри неймовірний тиск з боку влади та банків, ЗМІ  та мережі Інтернет, благополучно функціонує вже майже півроку, зокрема, і в Івано-Франківську.
Отож, що таке «МММ» – фінансова афера, чи справді геніальна схема для заробітку грошей? Які прогноз ... Читати далі »
Переглядів: 1253 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (3)

Краще пізно, ніж ніколи
Цього року нарешті впорядкують Привокзальний сквер


«Західний кур’єр» на своїх шпальтах неодноразово порушував проблему невпорядкованості міських скверів. Більшість з них, на жаль, зараз перебувають у жалюгідному стані. Донедавна так звані малі сквери, які і скверами офіційно не вважались, були ласими шматками для забудовників. Щоб припинити їхні зазіхання на ще дивом уцілілі зелені острівці міста, минулого року міськрада нарешті вирішила офіційно закріпити землю за міськими парками і скверами. Торік впорядкували сквери на площі Ринок, де встановили пам’ятний знак першій українській церкві, та на вулиці Коновальця, де відкрили пам’ятник  Євгенові Коновальцю.


Цьогоріч  реконструюють так званий Привокзальний сквер у межах Привокзальної площі та  вулиць Гаркуші і Лепкого. А в подальшому  міська рада, за словами голови фракції ВО «Свобода», голови б ... Читати далі »
Переглядів: 785 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Життя після свята

Напередодні кожного Нового року тисячі іванофранківців купують ялинки, які стають окрасою сімейного торжества. Але, як правило, життя лісових красунь коротке, і відразу після закінчення зимових свят місцеві смітники традиційно перетворюються на завали «віджилих» символів Нового року.
«ЗК» вирішив з’ясувати, куди зазвичай потрапляють «лісові гості» після того, як опиняються на смітнику, та як саме кожен із нас може продовжити життя «приреченим» новорічним деревам?


Операція «утилізація»

Утилізація «зеленого сміття» для місцевої влади – щорічна неминуча «злоба дня». Ще кілька років тому купи засохлих новорічних дерев просто вивозили на полігон впереміш зі звичайним непотребом, але віднедавна івано-франківські комунальники  придбали кілька спеціальних машин, що подрібнюють викинуті ялинки і роблять можливою їх подальшу утилізацію.
« ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Двічі відставлений
9 січня під час позачергової 33-ї сесії міської ради депутати вже вдруге відправили міськвиконком у відставку. Як ми вже інформували, попереднє рішення міськради про визнання роботи міськвиконкому незадовільною і його розпуск, ухвалене 29 грудня 2012 року на третьому пленарному засіданні 31-ї сесії міськради, міський голова Віктор Анушкевичус ветував, вважаючи його необґрунтованим.
Ледь розпочавшись із півгодинним запізненням, сесійне засідання одразу ж після традиційного гімну і молитви було перерване. Депутати від фракції «Батьківщина» попросили перерву для того, «аби мати можливість детальніше обговорити питання». Втім, перерва тривала не двадцять, а цілих сімдесят хвилин. Як виявилося згодом, не даремно її затягнули, адже під час перерви до сесійної зали по одному сходились ті депутати, котрі не встигли прибути зранку.
Ще напередодні у місті була суцільна невизначені ... Читати далі »
Переглядів: 719 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Спокійне Різдво

Різдвяні вихідні у Івано-Франківську пройшли спокійно, без грубих порушень правопорядку та надзвичайних ситуацій, а підприємства життєзабезпечення міста працювали стабільно, забезпечуючи максимальне надання комунальних послуг населенню.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, впродовж трьох різдвяних вихідних днів до служби надійшло значно менше скарг, ніж зазвичай. І це можна пояснити не лише тим, що на Різдво кількість людей у місті значно зменшується, бо вони  їдуть святкувати у села або на зимові курорти. Чи не вперше за останні роки на відмінно спрацювали комунальники.
«У вихідні дні працювали всі ліфти, не було допущено відключень електроенергії, водопостачання, тепло та гаряча вода подавались нормально. Скарг від мешканців не надходило», –  заявила Т.Клочко.
Щоправда, вона додала, що 5 ... Читати далі »
Переглядів: 717 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Громада заробляє майном
За минулий рік від оренди комунального майна міська скарбниця поповнилась на вісім мільйонів гривень, а від приватизації – всього на 3 млн. 150 тис. грн. при плані сім мільйонів.
Про це повідомив голова Фонду комунального майна територіальної громади Івано-Франківська Михайло Юсип.
Він зазначив, що, попри планове виконання рівня надходжень від оренди комунального майна, у цій сфері є негативні тенденції. Зокрема, зростає розмір заборгованості по припинених договорах оренди і по так званій неустойці. Загальна заборгованість складає 6 млн. 227 тис. грн., а розмір неустойки – 9 млн. 37 тис. Найбільше – загалом 10 млн. грн. –   боргує обласна організація ВО «Батьківщина».
Труднощі у стягненні заборгованості за оренду комунального майна М.Юсип пояснив недосконалістю законодавства, судочинства і бездіяльністю Державної виконавчої служби. А невиконання планового показника н ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Нове реанімаційне відділення

4 січня в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1 відбулося відкриття відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. За словами головного лікаря медичного закладу Тараса Василика, це відділення є надзвичайно потрібним та надзвичайно бажаним.

У сфері охорони здоров’я кожного року відбуваються якісь зміни. А якщо говорити про стан медицини у Івано-Франківську, то найбільші зміни стосуються саме відкриття нових відділень та закупівлі сучасного обладнання для лікувальних закладів.
Відкрите реанімаційне відділення розраховане на 6 ліжок. Тут розгорнуто два  цілодобові медичні сестринські пости. Працює 10 лікарів, серед яких два кандидати медичних наук, 14 медичних сестер, 5 молодших медсестер.
«Дуже приємно, що з початком нового року ми відкрили нове відділення. Це важливий етап у розвитку міської клінічної лікарн ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Богдан БОРОВИЧ:
«Націоналізм – це почуття любові та відповідальності перед своїм народом»


27 січня в Івано-Франківську відбудуться вибори депутатів до обласної ради по мажоритарному виборчому округу №43. Це будуть вибори замість тих депутатів, котрі вибули. За право представляти інтереси мешканців обласного центру виявили бажання одразу вісім претендентів. Одним із зареєстрованих кандидатів є добре відома постать в нашому місті, колишній міський голова, а нині голова обласної організації Конгресу Українських Націоналістів, голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович. Сьогодні пропонуємо його думки щодо бачення розвитку Івано-Франківська на мапі області.


– Пане Богдане, 30 грудня 2012 р. відбулась конференція обласної організації КУН, на якій висунули вас кандидатом до обласної ради на проміжних виборах 27 січня. Якими принципами керуєтесь і яким ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Юрій  РОМАНЮК, депутат обласної ради,  фракція «Батьківщина»

Петля часу,
або Франківськ чи Станиславів?


Дискусія, що розгорнулася навколо доцільності-недоцільності приведення до притаманної логіки назви обласного центру Прикарпаття після оприлюднення відповідного депутатського запиту Степаном Волковецьким, викликала в громадськості жвавий інтерес і гострі суперечки. Кожна сторона дискусії  по-свому права і має сенс. Але... хочу висловити виключно свою власну думку.
1) Чи доцільне подальше існування та збереження у вжитку абсурдного за формою і абсолютно не притаманного українській історії державотворення та містобудування словосполучення комуняцьких вождів "Івано-Франківськ" у назві обласного центру від 1962 року? (Хоча б з тієї логіки, що Хмельницький не називають Богдано(Зеновій)-Хмельницький). Думаю, що ні!
2 ... Читати далі »
Переглядів: 641 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Десять додаткових хвилин інтриги

Розпочавши новий рік поразкою від БК «Донецьк», франківська «Говерла» реваншувалася у поєдинку з маріупольським «Азовмашем». Неймовірний за інтригою поєдинок ознаменувався серією цікавих досягнень і завершився лише в другому овертаймі.

У такий неймовірний сюжет важко вірилося в середині третьої десятихвилинки, коли господарі досягли 21-очкової переваги в рахунку! І хоча перед четвертим періодом баскетболісти «Азовмашу» скоротили відставання до 13-ти пунктів, й такого гандикапу, здавалося, «ведмедям» вистачить для перемоги.
Та як відомо «Говерла» не з тих команд, котра шукає легких шляхів. «Ведмеді» не тільки дозволили суперникам наздогнати себе, але й взагалі пропустила азовців вперед (76:80). Не осоромитися підопічним Євгена Мурзіна допомогла холоднокровна гра Райана Пірсона, котрий спершу забив з гри, а потім реалізував два штрафні ... Читати далі »
Переглядів: 728 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Годзюр залишається в «Тереку»

Екс-голкіпер івано-франківської «Чорногори» Ярослав Годзюр підписав нову трудову угоду з командою російської Прем’єр-ліги грозненським «Тереком». Попередній контракт українського воротаря завершився 31 грудня.


У складі «Тереку» Годзюр перебуває з 2008 року. Однак до літа 2012-го він виходив в основному складі лише лічені рази. І лише в останні півроку 27-річний футболіст став першим голкіпером команди, провівши в її барвах 16 матчів. Новий контакт українця розрахований на 2,5 роки.
Головний тренер «Терека» Станіслав Черчесов (теж у минулому воротар) задоволений тим, що Ярослав пролонгував свою угоду з клубом. «Я й раніше не приховував, що хочу бачити Годзюра в команді. Добре, що сторони досягли згоди», – підкреслив він. Тренер також повідомив, що після зимових канікул «Терек» розпочне свою роботу 14 січня на тренувальному зборі в Туреччин ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

Проміжний фініш

Добігає кінця перше коло чемпіонату Західноукраїнської аматорської хокейної ліги. Єдиний представник Івано-Франківщини у турнірі – калуський «Нафтохімік» останнім часом поповнив свій актив двома домашніми перемогами, обігравши ХК «Червоноград» і «Беркут-Експрес» зі Львова.

Калуський льодовий палац ім. С.Бандери – один з трьох, де проводяться матчі турніру. Клуби Львівщини, які свого часу розпочинали діяльність на відкритому катку «Медик» в обласному центрі, нині дружно перебралися під дах палацу спорту у Новояворівську. Також матчі першості  проходять в Луцьку, де окрім місцевого клубу, приймає суперників рівненський «Фаворит».
Єдиною командою, котра змушена проводити домашні поєдинки під відкритим небом, залишаються ужгородські «Ведмеді». Щоправда, зіграти у рідних стінах закарпатцям вдається нечасто. З одного боку, заважає теплий клімат, з інш ... Читати далі »
Переглядів: 687 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)

«Прикарпатське Різдво» з футбольним присмаком
Цього тижня в Івано-Франківську проходить міжнародний дитячий турнір з футзалу «Прикарпатське Різдво». Участь у ньому беруть понад два десятки команд з міст України, а також Білорусі і Польщі.
Вже багато років поспіль до Івано-Франківська приїздять дитячо-юнацькі склади професійних футбольних клубів України і Західної Європи позмагатися у вправності та спритності.  Цього разу юні футзалісти змагаються у манежі Івано-Франківського коледжу фізкультури та новому спортзалі КП «Муніципальний фізкультурно-оздоровчий центр», що на вул. Симоненка.    
Спонсорами футбольного свята виступають і технікум фізкультури, і чимало прикарпатських підприємств, як-от ВАТ «Ласощі», торгова марка «Девайтіс», приватна фірма «Граніт». Цього року до успішного проведення турніру долучився і народний депутат по мажоритарному округу № 84 Володимир Купчак, який вваж ... Читати далі »
Переглядів: 762 | Додав: bond | Дата: 11.01.2013 | Коментарі (0)