Четвер, 28.03.2024, 16:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 21 » ЖИТТЯ
10:10
ЖИТТЯ

Окрилені мистецтвом
У виставковій залі Івано-Франківської обласної організації НСХУ відкрилася традиційна щорічна мистецька виставка, приурочена Дню Незалежності України. Втім, як переконує голова обласної Спілки художників Микола Якимечко, це радше не данина традиціям, а можливість згуртування митців у одному спрямуванні – прагненні до єдності держави. Саме тому й виставка носить назву «Нас не роз’єднати».
Цьогорічна експозиція творів мистецтва особлива тим, що у більшості робіт присутні крила, як символ вічності і нескореності нашої держави.
«Ми свідомо заохочуємо молодих художників, випускників Інституту мистецтв до того, аби мали можливість показати свої ідеї та творчість у цьому залі НСХУ. У цьому я бачу раціональне зерно, коли молодь не буде думати, як вижити, – каже Микола Якимечко. – На жаль, не можемо говорити, що День Незалежності України святкуємо у мирний час. Віримо, що це випробування зробить нас сильнішими, людьми, котрі будуть більше цінувати мирний час. Мистецтво – це не шабля і не автомат, а наповнення змістом площини, котра змусить пересічного українця задуматися і змінити своє ставлення до навколишнього світу».
Вперше таку імпрезу супроводжував струнний квартет обласної філармонії, котрий виконував мелодії українських композиторів. Родзинкою відкриття експозиції творів мистецтва став виступ вихованців студії Балетної школи Вадима Пісарєва. Дівчата продемонстрували мініатюри із світових шедеврів балетного мистецтва.
Директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега наголосив, що вони вже готуються до відзначення 25-річчя незалежності. Через два роки у їхньому музеї буде запропоновано виставити роботи тільки молодих художників – ровесників незалежної України.
Серед численних відвідувачів виставки були не тільки митці, чиї роботи потрапили в експозицію, але й чимало пересічних іванофранківців. Відрадно, що митці йдуть у ногу із часом і цього разу представили майже усі найновіші роботи, виконані переважно протягом останнього року.
Володимир БОДАК
Фото Тараса Яковина

 

Переглядів: 525 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]