П`ятниця, 26.04.2024, 03:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 5 » ЖИТТЯ
08:42
ЖИТТЯ

Відверто про травознавство
Франківський травознай Іван Мужик пізнає таємниці рослин уже 20 років, знає, який смак має добра аура, як вилікувати безнадійну хворобу та вміє перевіряти чужі наміри.
Нині його прийомним кабінетом є невеличкий прилавок на місцевому ринку. Вперше чоловік зацікавився травами під час велопоходів у Карпатах, готував різні чаї, згодом почав заготовляти рослини і здавати травознаям, читав багато спеціальної літератури. А тоді одного дня відчув у собі силу лікувати. Наука трав, як каже Іван Мужик, з’явилася в нього на інтуїтивному рівні. Деякими секретами своїх знань чоловік поділився із «Західним кур’єром».


Недуг, де трави безсилі, немає
Є просто хвороби, які цілеспрямовано дані Вищою силою. І тоді перш за все треба осмислити, для чого вони дані цій людині, як мають бути «відпрацьовані». Якщо трави не допомагають, отже внутрішній стан не гармонізований, варто задуматися над способом свого життя. Всі проблеми – через відсутність душевної гармонії.
Іншим важливим фактором є дисбаланс із природою. Якщо людина шкодить їй, то неодмінно буде покарана. Плюнути на землю, зірвати листочок чи квітку без потреби, кривдити тварин, бруднити воду: за все це доведеться відповідати своїм здоров’ям. Якщо необхідно зірвати рослину, то їй спершу треба пояснити, для чого ви це робите.


Є місця, де трави збирати не можна
Це території, де колись розташовувалися скотобійні чи відбувалися масові побоїща. Також треба оминати трави у міській зоні. Й особливо – біля ліній електропередач. Дія рослин, які там ростуть, буде непередбачувана. А про цвинтарі взагалі мова не може йти, адже трави з таких місць, зазвичай, застосовують лише для магічних цілей. Біля таких рослин я відчуваю сильний дискомфорт.
Як правило, збираю трави на Прикарпатті: в горах, лісах, полях. Заготівля відбувається постійно, навіть узимку. Адже є рослини, які лише в холодну пору року насичуються цілющими властивостями. Наприклад, листовик (один із видів папороті) для помічних цілей потрібно збирати лише в грудні.


Надважливими у лікуванні є аура людини і її внутрішня гармонія
Багато хто приходить на консультацію, але внутрішньо ще не готовий до свого одужання. На моєму прилавку, поруч із різними травами, є чимало невеличких плакатів із написами християнського змісту, які виступають своєрідним фільтром для пацієнтів. Щодня спостерігаю таку ситуацію: людина цілеспрямовано прийшла до мене купити певні трави, потім, коли вона кидає оком на ці релігійні написи, відразу йде геть. Тобто її негативна внутрішня енергетика сюди не пускає. А людям, які дійсно приходять по допомогу і готові до неї, я повністю розкриваю свої знання. Найчастіше правильний діагноз з’являється у голові просто під час розмови з пацієнтом.


Хоча є певні діагнози,  які я не беруся лікувати
Як-от остання стадія онкозахворювань і вроджені вади.
Іноді я ще й відчуваю чужу ауру. Наприклад, добра аура має запах фіалок.
Часом розумію, що людині «пороблено», відчуваю негативну енергетику, бачу по її зіницях, міміці, жестах. Але на такі випадки теж є помічні трави, які відганяють негатив.


Варто остерігатися смертельно небезпечних трав
 Їх можна вживати, але правильно. Найотруйніший у рослинному царстві – аконіт джунгарський (росте у Киргизії), але на Прикарпатті є його підвид: аконіт строкатий.
Болиголов плямистий використовується у лікуванні онконедуг, але теж є отруйною рослиною.
Надмірне або тривале вживання полину спричиняє галюцинації. Ось наприклад, ця рослина виступає основною складовою алкогольного напою абсент, який дурманить. Сальвадор Далі писав свої картини саме під впливом абсенту, і навіть чимало сучасних художників таким чином активують власну творчість.
Чистотілом люди невиправдано захоплюються. Він чудовий протипухлинний засіб, але при передозуванні можна «заробити» механічну жовтуху і внутрішню кровотечу.
Звіробій улітку під час сонячної погоди може викликати опіки.
Сон-траву перших три місяці після збирання взагалі вживати не можна.
З іншого боку, є універсальні рослини, які підходять всім і за будь-яких недуг: ромашка, кмин, фенхель, кріп.
У хворобах іванофранківців спостерігаються певні тенденції
Дуже турбує, що в більшості дітей уже в ранньому віці виявляють холецистит, збільшену печінку, закрепи. Батьки не думають, чим годують малюків: булочками, чіпсами, солодощами.
А відколи утворилася загострена політична ситуація в Україні, безліч пацієнтів почали звертатися із серцево-судинними захворюваннями, неврозами, безсонням. Також жахливий стан зі щитовидною залозою, що пов’язано і з браком йоду в нашому регіоні та знову ж таки з неправильним харчуванням.
Більшість їжі тепер хімізована. Тому потрібно повертатися до традицій наших предків. Наприклад, їсти каші, які сьогодні чомусь замінюють макаронами і картоплею. А овочі необхідно замочувати на 12 годин у воді, таким чином більшість канцерогенів вийде.
Жінки зараз часто звертаються з гінекологічними захворюваннями. Я можу порадити відмовитися від певних продуктів, які руйнують гормональний фон: ковбаса (оскільки вона здебільшого складається з сої) та пиво. Останній продукт узагалі нікому не бажаний, він провокує мутації. У чоловіків пиво спричиняє підняття рівня жіночих гормонів і ожиріння печінки. У жінок збільшується рівень тестостерону.
До слова, наші предки взагалі пиво не споживали. Натомість замінювали таким вітамінним кваском: чорну редьку або буряк заливали водою і на добу лишали в пивниці. Потім проціджували і пили.
Також недуги статевої системи виникають у тих, хто не дотримується подружньої вірності.  


Як відрізнити шарлатана? Дуже просто!
У продавця трав потрібно максимально все розпитати: побічні ефекти, протипокази, рецепт приготування, концентрація тих чи інших рослин, хто готує. Шарлатан десь та й проколеться. Також спостерігайте за його емоційною реакцію. І найголовніше: перед тим, як шукати собі травозная, людина має помолитися і попросити допомоги, а потім серцем вибрати, до кого саме звернутися.


Трави в аптеці не завжди якісні
Зазвичай, в аптечних складах, які приймають сировину, встановлюють низьку ціну для селян, що здають траву. Тому кращі рослини люди продають травознаям. Також варто згадати про колгоспні кооперативи, де сіють цілі поля з лікарськими травами, а потім масово збирають, не сортуючи від інших трав, сушать під сонцем часто до такого стану, що вся трава аж чорніє. Тобто порушуються технології збору і сушіння. Адже масовість у таких справах недопустима.
Звісно, не можна стверджувати, що всі трави в аптеці погані. Відкрийте пачку, понюхайте, можете принести до нас на ринок, ми підкажемо. Час від часу люди приносять зразки рослини, які ростуть біля їхнього городу, лісу чи хати. Ми розповідаємо про цю траву, пояснюємо, як її вживати.

Погана екологія на трави не впливає
Рослини мають досконалі механізми, адже створені Богом. Трави самоочищаються. Деякі з них навіть можуть рости в Чорнобильській зоні й при цьому позбавлені радіації. Зокрема, до таких належить Іван-чай, щириця. Тобто там залишаються чистими ті трави, які життєво необхідні місцевим жителям і тваринам. Інакше кажучи, Господь завжди дбає про своїх людей. Поки є хворі, які намагаються жити з добром, доти будуть чисті трави.
Наталя  МОСТОВА

 

Переглядів: 802 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]