П`ятниця, 19.04.2024, 12:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 20 » «За Україну!» кличе в ОДС і закликає Ющенка і Тимошенко відійти від активного політичного життя
10:01
«За Україну!» кличе в ОДС і закликає Ющенка і Тимошенко відійти від активного політичного життя
В неділю, 16 травня, в Івано-Франківську відбулася конференція обласної організації партії «За Україну!». Участь в її роботі взяв лідер партії народний депутат В’ячеслав Кириленко, а також керівники інших політичних сил, зокрема, обласної організації УНП міський голова Віктор Анушкевичус та ОУН в Україні Віталій Цапович. Не оминули захід і представники обласної влади, яку представив керівник управління внутрішньої політики ОДА Богдан Федьків.

Перед початком зібрання делегати хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв політичних репресій. В’ячеслав Кириленко разом з учасниками конференції поклав квіти до барельєфа Степану Бандері. Учасники зборів обговорили політичну ситуацію та обрали керівні органи. Головою Івано-Франківської обласної організації партії «За Україну!» став народний депутат, перший заступник голови партії Володимир Мойсик.
«Наша партія – це відповідь на те, що всі патріотичні сили в руїні – і тут, і в центральних областях, і на сході, — констатує лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко. – Можна, з одного боку, сидіти склавши руки і чекати поки хтось із патріотичних сил самореформується і почне діяти. А можна творити нове середовище, до якого запрошувати всіх тих, хто не зневірився і є активним. Я обрав другий шлях». «Ми будемо пропонувати свої ідеї в позапарламентській і парламентській роботі. Потім люди дадуть нам оцінку – потрібні ми чи ні», – сказав Кириленко.
Володимир Мойсик окреслив завдання обласної організації. Вона «має функціонувати як підприємство»,  «це має бути чітко налагоджено», «виконання має бути безумовним», адже «тільки тоді матимемо довіру і розуміння, що слово наше є благородним і тим, яке виконується». Цитуючи В’ячеслава Кириленка, зауважив: «Щоб ми не збудували знову КПРС і не треба вже такої партії, як була «Наша Україна».
Голова обласної організації «За Україну!» від імені делегатів конференції запропонував «започаткувати на Прикарпатті ОДС (об’єднання демократичних сил – ред.)». «Давайте створимо з такою робочою назвою об’єднання демократичних сил «За Україну!». Наша партія, наш обласний осередок готові стати базою, на якій може формуватися таке об’єднання. Давайте підемо разом на місцеві вибори. Будуть вони восени, чи наступного року. Давайте зробимо співголовування», — зазначив Володимир Мойсик. Він також розкритикував нинішніх опозиціонерів з першого ешелону. Мовляв, не могли поділити владу, тепер не можуть поділити опозицію. «І по черзі то Віктор Ющенко є найголовнішим опозиціонером, то Юлія Тимошенко створює Комітет порятунку України, залучають до цього різні партії, різних дрібних політиків. Мені набридло оте скиглення Віктора Андрійовича і оте блеяння Юлії Володимирівни. Хотів би (може, не окремою письмовою резолюцією, а шляхом підтримки мого виступу в цій частині) запропонувати Віктору Ющенку і Юлії Тимошенко відійти від активного політичного життя», — доволі категорично виголосив Володимир Мойсик, чим викликав схвальні оплески залу. 
Дуже важливо, щоб політичні лідери, «які вважають себе національно-демократичними, врешті-решт припинили робити ставку на особу, на «месію», на кумира, а робили ставку на ідею — українську національну ідею», — висловив думку Віталій Цапович. «Особа може зрадити, особа може себе скомпрометувати, а ідея ніколи не зрадить». Пан Цапович запропонував «заукраїнцям» на День героїв, який будемо відзначати в останню неділю травня, провести в Івано-Франківську марш національно-патріотичних сил «За Україну!».
«Моя присутність сьогодні тут є свідченням того, що я повністю підтримую об’єднання національно-демократичних сил під робочою назвою — об’єднання демократичних сил (ОДС). Зроблю все для того, щоб Українська народна партія була суб’єктом такого об’єднання, і мене не хвилює питання гетьманства. Я маю чим займатися, — наголосив голова обласної організації УНП Віктор Анушкевичус. – Країна має дуже серйозний виклик. І питання навіть не в особі Януковича, а питання в дуже багатьох факторах, які нав’язуються Україні і з якими ми не маємо права миритися. Я маю на увазі не тільки Чорноморський флот, але і дуже багато інших речей, про які ми чуємо з центрального телебачення і про які говорять лідери національно-демократичних сил і депутати Верховної Ради. Маємо об’єднавшись дати адекватну відповідь». 
Антін Тимура
Переглядів: 938 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]