Вівторок, 16.04.2024, 09:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 15 » Вшосте стартуємо дуетом
11:35
Вшосте стартуємо дуетом
17 липня бере старт 20-та за ліком першолігова першість країни. Вшосте поспіль Івано-Франківщина буде представлена у ній двома клубами – івано-франківським «Прикарпаттям» і бурштинським «Енергетиком». Свої перші матчі земляки проведуть на день пізніше від більшості учасників, у неділю. «Прикарпаття» прийматиме кіровоградську «Зірку», а «Енергетик» вирушить у гості до «Динамо-2».

«Енергетики» доволі інтенсивно готувалися до сезону. Під час короткого літнього міжсезоння підопічні Миколи Пристая зіграли одразу п’ять матчів. Їх результатами стали: одна перемога, дві нічиї і дві поразки («Буковина» – 0:2, «Карпати» Львів (дубль) – 2:1, ФК «Моршин» і «Арсенал» Біла Церква – по 0:0, ФК «Тернопіль-Педуніверситет» – 3:4).
Бурштинці розсталися з кількома гравцями, які не робили погоди у грі команди. За винятком Дмитра Гордієнка. Нападник, котрий свій останній гол забив у ворота «Прикарпаття», перейшов до білоцерківського «Арсенала». Натомість керманичі «Енергетика» уклали угоди з трьома вихованцями спортшкіл обласного центру – голкіпером М. Плетеницьким, а також двома півзахисниками – А. Веретком і О. Янушем. Перші двоє виступали за яремчанські «Карпати», останній – за «Тепловик».
Натомість «Прикарпаття» розпочало підготовку лише минулого тижня після славнозвісної спортової колегії в ОДА. Всупереч тому, що там говорилося, фінансові тили клубові, очевидно, буде забезпечувати не «акціонерне товариство», а потужний місцевий бренд. Втім, дочекаємося офіційної інформації.
«Прикарпаття» встигло зіграти два матчі. Обіграло тернопільську «Ниву» (2:0) і поступилося білоцерківському «Арсеналу» (1:3), що готувався до нового сезону на Львівщині, звідки родом його наставники. Говорити про зміни у команді, мабуть, буде передчасно. В контрольних матчах брали участь вихованці прикарпатського футболу А. Новак («Карпати» Лв), А.Канюк («Кримтеплиця»), В.Плехтяк («Тепловик»), відомий за виступами у «Факелі» А. Герасименко... Трансферне вікно, як відомо, зачиниться лише з настанням осені.
В надрах Професіональної футбольної ліги України, тим часом, готується уточнений варіант календаря змагань. Раніше були визначені лише базові дати турів. Клуби-господарі могли їх коригувати. Вже відомо, що франківці скористалися цим правом і перенесли усі домашні матчі на будні (п’ятницю, в окремих випадках – понеділок). І лише пізньої осені команда гратиме у вихідні. Схоже, що таким шляхом має намір піти й бурштинський «Енергетик». Нагадаємо, що між собою земляки зустрінуться вже у п’ятому турі, 13-го серпня, у п’ятницю…
В 2-му турі "Енергетик” прийматиме "Буковину” (23 липня), а "Прикарпаття” вирушить у гості до алчевської "Сталі " (24-го).
P. S. Вчора відбулося жеребкування стартових раундів розіграшу Кубка України 2010-11 рр. В 1/32 фіналу, матчі якої заплановані на 18 серпня, "Прикарпаття” прийматиме "Енергетик”.
Сторінку підготував Володимир Горощак 
Переглядів: 913 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]