Субота, 20.04.2024, 09:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 2 » вісті з приміських сіл
10:53
вісті з приміських сіл
Відбулися перші сесії
Відбулися перші організаційні сесії сільських рад Івано-Франківської міської ради, на яких визнано повноваження новообраних депутатів, голів, обрано секретарів сільських рад, виконавчі комітети та інше.
Вже втретє сільським головою Вовчинців обрано М.Назара, вдруге обрано сільськими головами Л.Атаманчук (с.Угорники), М.Сіщук (с.Микитинці), В.Влашин (с.Крихівці).
Секретарями сільських рад обрано:  у Вовчинцях – О. Дуб’як, в Микитинцях – Г. Марків, у Крихівцях – М. Петрів, в Угорниках – Р. Гудиму.

У Вовчинцях розпочали будівництво дитячого комплексу

У Вовчинцях  на вулиці Живописній почали будувати дитячий комплекс, в який входитимуть і дитячі ясла, і дитячий садок. Такого закладу в Івано-Франківську  ще немає, зазначають фахівці. Споруджується він за всіма новітніми зразками і відповідатиме всім  вимогам Міністерства освіти України. Комплекс розрахований на 150 місць. Будівництво веде ТзОВ ЛММ-Сервіс.

У Микитинцях буде парафіяльний будинок

У Микитинцях  неподалік місцевої церкви споруджується парафіяльний будинок.  Як повідомили нам у виконкомі сільської ради, зводиться він  на кошти спонсорів та мешканців села. В недалекому майбутньому  саме сюди приходитимуть сільські діти і молодь на катехизацію, щоб слухати, вивчати  слово Боже.

Хриплин відзначив ювілей церкви
В Хриплині урочисто відзначено 150-річчя місцевої греко-католицької церкви. Старовинну дерев’яну церкву святково прибрали, огорожу відремонтували, пофарбували. Тут же на подвір’ї збудували капличку. На урочистості з’їхалися парохи з навколишніх сіл, вірні. Святу Літургію відслужив єпископ-ординарій Івано-Франківської УГКЦ Софрон Мудрий. Він же освятив новозбудовану капличку, подякував парафіянам села за турботу про храм.
У богослужінні взяли участь керівники міської та сільської влади, депутати, гості з сусіднього Тисменицького району.

Крихівецька школа готується до ювілею
У 2012-му році Крихівецька ЗОШ I-II ступенів відзначатиме 150-річний ювілей. Колишній сільський голова Р.Тарафанюк, вивчаючи архіви сільської церкви, виявив, що у 1862 році в селі була відкрита парафіяльна школа. За цей час школа пройшла довгий шлях – від однокласної до такої, що дає повну загальну середню освіту. Передбачається, що до ювілею школи будуть розроблені заходи, зокрема вивчено історію школи, віднайдено відомих випускників, записано спогади колишніх учнів. Передбачається створити кімнату-музей Крихівецької загальноосвітньої школи, планується провести ремонт школи.
Історія місцевої школи – цікава і повчальна, її повинен знати кожен учень, кожен мешканець села, зазначив у розмові директор школи Д.Якимчук.
Іван ЯБЛОНСЬКИЙ
Переглядів: 1332 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]