Четвер, 28.03.2024, 20:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 4 » Віктору Анушкевичусу не соромно за своє мерство
08:54
Віктору Анушкевичусу не соромно за своє мерство
Головною подією минулотижневого засідання 53-ї сесії Івано-Франківської міськради став звіт міського голови Віктора Анушкевичуса за 2009 рік.

Питання про звіт мера було поставлено в порядок денний сесії першим, але ажіотажу серед міських обранців воно не викликало. На початок засідання, яке відкрилося з уже традиційним півгодинним запізненням, зареєструвалося тільки 35 з 60-ти депутатів. Ще з десяток депутатів, як свідчили результати голосування, згодом підійшли.
Міський голова доповідав хвилин 18. За цей час він лише тезисно торкнувся головних напрямків своєї роботи, а детальну інформацію депутати могли почерпнути з  презентабельної 68-сторінкової брошури альбомного формату.
Найперше Віктор Анушкевичус наголосив, що, незважаючи на фінансово-економічну кризу, місто розвивалося. Бюджет, щоправда, виконати не вдалося, але вже наприкінці минулого року почалися «певні позитивні зрушення», а І квартал цього року дає надію, що почалося економічне зростання і цьогорічний «поганий» бюджет буде виконаний.
Насамкінець, звертаючись до депутатів, міський голова висловив сподівання на консолідацію зусиль, на об’єднання і на «трохи більше любові один до одного». Можливо,  саме це пригасило критичний запал депкорпусу –  претензій до роботи мера та його команди було мало. 
Чи не найгострішим було запитання від депутата-«нашоукраїня» Сергія Борзова, який поцікавився, чи не має бажання міський голова вибачитися за нинішній стан міста. На це Віктор Анушкевичус відповів, що йому не соромно дивитися в очі людям і що він не боїться ходити вулицями міста.
Голова фракції «Наша Україна» Михайло Івасютин зауважив, що «міський голова не зумів створити команду, яка би працювала на громаду міста» і запропонував визнати роботу Віктора Анушкевичуса незадовільною.
Мер же парирував тим, що саме «нашоукраїнці» нав’язали йому так званий «політично відповідальний» виконком і філософськи зауважив: «Не буду у вас просити жодної оцінки – всім нам Бог суддя».
Зрештою, тільки на таку оцінку і залишається сподіватися. Депутати не прийняли запропонованого виконкомом проекту рішення – «взяти звіт міського голови до відома», «за» проголосувало 24 депутати. А альтернативну пропозицію Михайла Івасютина «визнати роботу міського голови незадовільною» підтримало лише 8 депутатів.
За словами Віктора Анушкевичуса, це лише початок звітної кампанії. Надалі міський голова планує прозвітувати в трудових колективах підприємств, перед громадськими організаціями та громадою міста.
Тарас Ткачук
Переглядів: 920 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Діна  
0
Він не місцевий і не може по-справжньому вболівати за чуже йому місто.У місті живе дуже мало корінних міщан,,Інакше він би ніколи не став мером.Зайди голосували за зайду.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]