П`ятниця, 29.03.2024, 17:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 24
18 липня в рамках відзначення 600-ліття Грюнвальдської битви відбудеться свято вулиці Грюнвальдської. Організатор святкування — управління освіти та науки міськвиконкому. До участі в ньому  планується залучити широке коло громадськості, творчі колективи міста, працівників закладів освіти та культури обласного центру. Не будуть осторонь й комунальники, які мають гідно підготувати вулицю до свого свята.

Як повідомив головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук, вчора розпочався ремонт вулиці Грюнвальдської. Старий асфальт зрізатимуть дорожньою фрезою і настелятимуть новий. А ось на належне впорядкування скверів та пішохідних алей на вулиці Грюнвальдській, за словами пана Ковальчука, грошей наразі нема. Взагалі так видається, що обсяг робіт, який зараз треба виконати, не був запланований, і якби не 600-ліття Грюнвальдської битви, на Грюнвальдській вулиці лише б залатали ями. Хоча капітальний ремонт цієї вулиці та благоустрій пішохідних зон планували зд ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Медики обласного центру відзначили своє професійне свято. У святкуванні взяли участь працівники усіх одинадцяти закладів охорони здоров‘я Івано-Франківська. В урочистостях також взяло участь керівництво міської ради, головного управління охорони здоров‘я та обласного комітету профспілкових організацій медичних працівників.

З привітаннями на адресу медичного персоналу міста виступили перший заступник міського голови З. Фітель, заступник з гуманітарних питань З. Федорук та керуючий справами міськвиконкому А. Лис. Троє медичних працівників були нагороджені відзнаками міського голови і ще одинадцять – подяками. Начальник обласного управління охорони здоров’я Л. Малофій вручив грамоту Міністерства охорони здоров’я України медсестрі міської дитячої клінічної лікарні О. Баланик.
Головний лікар Івано-Франківської ЦМКЛ Т. Масляк щиро привітав медичний персонал лікувально-профілактичних закладів міста з святом, подякував за самовіддану працю і побажав успіхів та наснаги у ... Читати далі »
Переглядів: 1002 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

До служби оперативного реагування міськвиконкому надходять скарги від пасажирів, що вже впродовж тривалого часу не функціонує автобусний маршрут №82 «вул. Микитинецька – обласна лікарня», — повідомила начальник служби Тетяна Клочко. «Перевізники чомусь відмовляються обслуговувати цей маршрут, а це призвело до скарг пасажирів», — уточнила пані Клочко.
Втім, автобуси з’їхали не лише з 82-го маршруту. Перевізники через збитковість відмовляються обслуговувати й маршрути №3 «вул. Симоненка – ВАТ «Пресмаш», №40 «АС-2 – с. Драгомирчани», №63 «вул. Хмельницького – АС-3», №74 «ВАТ «Пресмаш» — с. Крихівці».
А відновити міському відділу транспорту наразі вдалося лише два маршрути: № 2 «вул. Івана-Павла ІІ – обласна лікарня» та №64 «вул. Хоткевича – Онкодиспансер».      
Наш кор.
Переглядів: 970 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Впродовж минулої суботи на території міста з різних причин зафіксовано шість тривалих аварійних відключень електроенергії на кабельних та погашень на повітряних лініях електропередач. Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко.

В результаті аварій на дві з половиною години знеструмлювалася центральна частина міста. П’ять годин не було світла у двохсот будинках приватної забудови на вулицях Хриплинській, Микитинецькій, Левинського. Чотири години перебували без електропостачання мешканці вулиць Мазепи та Гординського. А о 19.00 на електромережах одночасно сталися ще три аварії. Три години світла не було у помешканнях на вулицях Сорохтея, Петлюри та Гвардійській. Понад 16 годин без електроенергії змушені були обходитися мешканці мікрорайону вулиць Волошина-Галечко-Карпатської Січі. Але найбільше не пощастило мешканцям сотні будинків на вулицях Коновальця та Рильського. Їм електропостачання відновили аж через добу.
Нагад ... Читати далі »
Переглядів: 1023 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Під час селекторної наради, яку цього понеділка проводило Міністерство житлово-комунального господарства щодо підготовки областей до осінньо-зимового періоду 2010-11 років, виявилось, що Прикарпаття займає передостаннє місце і готове до зими лише на 7,7%.

Насправді, запевняють чиновники, це не так. Просто в міністерство подали недостовірні дані. Як таке могло трапитись, зараз з’ясовуватимуть заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак та в.о. начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Олександр Кулик.
Що ж до підготовки до зими обласного центру Прикарпаття, то тут все відбувається за планом і жодних відставань від графіків виконання намічених робіт нема. Начальник управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Василь Білик каже, що готовність комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2010-11 років загалом становить 40%. Основний акцент робиться на підготовку до з ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

За минулий тиждень правоохоронці зафіксували 63 випадки порушення громадського порядку. Щоб запобігти проявам хуліганства та з метою недопущення вчинення різноманітних злочинів, міліція збільшить кількість нарядів з патрулювання обласного центру.

Про це повідомив начальник штабу міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Валентин Данилюк. Він зазначив, що міліціонери посилено патрулюватимуть місця так званого масового відпочинку громадян — парки, сквери, дамби та береги річок і озер, території поблизу літніх майданчиків, барів, кафе, ресторанів. Окремі рейдові бригади перевірятимуть дискотеки та нічні клуби, бо міліція стурбована тим, що там відбувається. Є випадки, коли на дискотеках та в нічних клубах торгують наркотиками. Зрештою, не лише там. Недавно такий випадок зафіксували на одному з літніх майданчиків на Вічевому майдані. Зараз за цим фактом триває перевірка, тому сказати, чи це було систематично, наразі не можна.
Підполковник Данилюк нагол ... Читати далі »
Переглядів: 996 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Вживання продуктів харчування та питної води з великим вмістом нітратів характеризується широким спектром токсичної дії, наголошують санепідеміологи. Їх вживання призводить до негативних змін стану здоров’я людини, особливу небезпеку воно становить для дітей раннього віку. Токсична дія цієї сполуки полягає у кисневому голодуванні тканини – гіпоксії.

Як повідомила завідувач відділення комунальної гігієни Івано-Франківської міської санітарно-епідеміологічної станції Надія Мельник, велика небезпека отруєння нітратами загрожує дітям до 3-х років життя.
«Ця категорія дітей найбільш вразлива, адже для приготування сумішей дитячого харчування використовується кринична вода, що містить велику кількість нітратів. Діти, у яких виникає таке отруєння, страждають проносами, розладами серцево-судинної системи, а внаслідок порушення нормального формування кров’яних кілець погіршується надходження кисню в тканини і шкіра дитини набуває сіро-синього відтінку», – зауважує пані На ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка в рамках програми «Бібліоміст» відкрито обласний тренінговий центр для підвищення кваліфікації бібліотечних працівників у галузі новітніх технологій та наданні інформаційних послуг. Програма «Бібліоміст» діє за фінансової підтримки Фундації Білла і Мелінди Гейтс.

Як повідомили у бібліотеці, завдяки цій програмі в Україні відбудеться розширення можливостей публічних бібліотек шляхом доступу до ресурсів мережі Інтернет та використанню сучасних технологій.
Під час відкриття директор бібліотеки Людмила Бабій, заступник голови ОДА Роман Іваницький, перший заступник голови обласної ради Зіновій Береговський та менеджер з комунікації програми «Бібліоміст» Діяна Пайковскі були одностайними і говорили про позитивне значення функціонування навчального центру. А сучасні можливості Інтернету були продемонстровані одразу ж під час відкриття тренінгового центру. Завдяки програмі Скайп відбувся ві ... Читати далі »
Переглядів: 972 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

20 червня в Івано-Франківську розпочались «Козацькі забави 2010». Другий рік поспіль з ініціативою проведення дитячих заходів виступила міська організація ВО «Свобода». Протягом літа акція відвідає 10 найбільших мікрорайонів Івано-Франківська.

Першими «Козацькі забави» завітали до дітей мікрорайону Пасічна. Програма святкувань передбачала велику кількість конкурсів не лише для наймолодших мешканців міста, але й для їх батьків.
Дітлахи виявляли найспритніших у швидкісному надуванні кульок, стрибках із м’ячем та бігу з обручами. Крім спортивних вправ, учасникам було запропоновано виявити кращих і у розумових конкурсах. Так, поєднанням сили та знань став конкурс зі скакалкою, де учасник мав не лише вдало стрибати, але й паралельно перелічити всі літери української абетки. Капітани ж команд виявляли кращого у конкурсі на запам’ятовування різних предметів.
Окрасою «Козацьких забав» були і залишаються конкурси для батьків. Цього року дорослим козакам запропонували ... Читати далі »
Переглядів: 1143 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Міська прокуратура опротестувала і призупинила дію рішення міськвиконкому про підвищення з 1 червня тарифу на вивезення та захоронення твердих побутових відходів для ВАТ «АТП-0928» до 6 грн. 41 коп.

Зростання тарифу на 45% прокуратура вважає безпідставним, оскільки в рішенні міськвиконкому не вказано причин такого підвищення, а при розрахунку цього тарифу застосовано завищену норму накопичення твердих побутових відходів в 1,8 кубометра на одну людину за рік. Хоча березневим наказом Міністерства житлово-комунального господарства рекомендована мінімальна норма накопичення ТПВ для мешканців багатоповерхових будинків з всіма видами благоустрою становить 1,3 кубометра, а максимальна норма для мешканців будинків з присадибною ділянкою – 2,99 кубометра. Крім того, під час перевірки прокуратура міста встановила, що попередній тариф забезпечував прибуткову діяльність ВАТ «АТП-0928».
Між іншим, підвищення тарифу на вивезення та захоронення твердих побутових відходів для ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

На території міста виявили 10 незаконно встановлених літніх майданчиків та зафіксовано 16 випадків, коли літні майданчики перевищують відведену для них площу. Якщо власники не узаконять і не приведуть площі майданчиків у відповідність, комунальні служби їх  демонтують. Такою є вимога міського голови Віктора Анушкевичуса.

Мер не поділяє думку начальника управління торгівлі Ігоря Витриховського про те, що до демонтажу необхідно витримати процедуру і спершу винести їхнім власникам  попередження та оштрафувати. Інакше, якщо власники майданчиків подадуть до суду, то судовий процес виграють. «Я не збираюся ходити по судах! – заявив міський голова. – На нашій землі незаконно встановлені конструкції і їх треба демонтувати. Бо завтра перед «білим будинком» поставлять десять майданчиків. І що ми тоді будемо робити?».
Перевірки літніх майданчиків, які здійснювали дозвільні та контролюючі служби, виявили ще ряд порушень. Угоди на користування землею наразі уклали ... Читати далі »
Переглядів: 1084 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Єдиним арбітром, вихідцем з України, що працював на матчах чемпіонату світу з футболу, ось вже майже три десятиліття  є івано-франківець Мирослав Ступар. У 1982 році він потрапив до числа обраних на іспанський мундіаль. 40-річному рефері, який представляв тоді «єдиний і непорушний», випало обслуговувати поєдинок Франція – Кувейт, що за збігом обставин став одним з найскандальніших в історії світових футбольних форумів.

Вже сам факт поїздки Ступара на чемпіонат світу можна вважати маленьким дивом. Так, він стабільно входив до числа семи кращих арбітрів країни, що відкривало шлях на міжнародну арену. Так, в його активі вже були Олімпійські ігри 1980 року у Москві. Але ж, на відміну від своїх конкурентів – москвича Валерія Бутенка та бакинця Ельдара Азім-Заде, Мирослав Іванович представляв периферійне містечко із Західної України, до вихідців з якої у Білокам’яній було, самі знаєте, яке ставлення...
Мирослав Ступар припускає, що вир ... Читати далі »
Переглядів: 1004 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Івано-франківський "Ураган” вирішив не продовжувати співпрацю з двома гравцями, які захищали кольори івано-франківської команди впродовж двох останніх сезонів. Йдеться про 29-річного Едуарда Кулика та 33-річного Сергія Піддубного.
Водночас вкотре продовжили угоди з клубом його ветерани – Роман Ярий і Роман Кіндратів. На черзі підписання нових контрактів з іншими футболістами. Трансферною бомбою міжсезоння може стати поява в «Урагані» кількох бразильців. 
Наразі першим новачком команди став екс-голкіпер луганського ЛТК Кирило Ципун. Наприкінці липня йому виповниться 23 роки. У 2008 році воротар отримав звання майстра спорту, здобувши «срібло» студентського чемпіонату світу в Словенії. Новачок «Урагану» є кандидатом до національної збірної України, за яку провів кілька товариських матчів.
Підготовку до сезону «Ураган» розпочне на початку липня на Одещині.
Переглядів: 1034 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)

Фаворити чемпіонату Івано-Франківщини у черговому турі здобули легкі перемоги. Франківський «Тепловик» перервав трирічну домашню смугу невдач проти угринівського «Сокола» – 5:1, а яремчанські «Карпати» із тим самим рахунком декласували у Надвірній місцевий «Бескид». Надвірнянці, як завжди, непогано починають сезон, а потім…

На другу сходинку «турнірки» вибрався дебютант – печеніжинські «Карпати». Схоже, оговтався після технічної поразки в попередньому турі і ФК «Снятин». Після трьох перемог поспіль підтягнувся до лідерів лисецький «Юніор». З інших подій туру відзначимо першу перемогу в сезоні «Ніки-Динамо».
Чемпіонат Івано-Франківщини. Матч 1 туру. 16 червня. «Придністров’я» – «Прикарпаття-2» – 3:1. 10  тур. 20 червня. «Тепловик» – «Сокіл» – 5:1 (6:1). «Ніка-Динамо» – «Яспіль» – 1:0 (3:0). «Придністров’я» – «Нафтовик» – 1:0 (3:1). «Бескид» – «Карпати» Я – 1:5 (0:2). «Газовик» – «Пробій» – 1:3 (1:1). «Калуш» – «Юніор» – 1:2 (3:2). «Галичина-Енергетик-2» – «К ... Читати далі »
Переглядів: 1026 | Додав: bond | Дата: 24.06.2010 | Коментарі (0)