Четвер, 25.04.2024, 15:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 11 » Вибух біля багатоповерхівки
10:49
Вибух біля багатоповерхівки
У неділю близько п’ятої години пополудні поблизу п’ятиповерхового будинку №4 на вулиці Хіміків в підземній теплокамері стався вибух газоповітряної суміші.

Внаслідок вибуху постраждали двоє п’ятирічних братів-близнюків. Карета швидкої допомоги доправила їх до обласної дитячої лікарні. Одного хлопця після медичного огляду відпустили додому, а другого з переломом ноги та опіками — госпіталізували. Його стан медики характеризують як середньої важкості. Також вибухова хвиля вибила від першого по четвертий поверх дев’ять вікон у шести квартирах, але інших руйнувань будинок не зазнав.
На місце події виїхали оперативні рятувальні та аварійні служби, які відключили будинок від газо- та електропостачання й здійснили тимчасову евакуацію 28 мешканців першого і другого під’їздів багатоповерхівки. Було створено оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та з’ясування причин її виникнення.
О 23-й годині люди повернулися до своїх квартир, а наступного дня до будинку підключили електрику і частково відновили газопостачання по семи стояках другого, третього та п’ятого під’їздів.
Причина вибуху та збитки, яких він завдав, наразі встановлюються. В офіційних зведеннях йдеться про «вибух газоповітряної суміші невідомого походження». Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін, комунальники розкопують газові мережі. Пошкоджень наразі не виявлено. Також щогодинно проводяться моніторинги загазованості підземних мереж, що розташовані поруч, і підвалу будинку. Загазованості вже нема. Фахівці технічного університету нафти і газу відібрали зразки повітряної суміші для аналізу її складу. Результатів теж ще нема. А комунальники зараз мають відремонтувати та засклити пошкоджені віконні рами.
Тим часом начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко поінформувала, що зі скаргами на запах газу до служби зверталися мешканці будинку №30 на вулиці Витвицького. Міське управління з експлуатації газового господарства обстежило газопровід і має відремонтувати запірну арматуру.
Левко Кутинський
Переглядів: 957 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]