Четвер, 28.03.2024, 20:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 12 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:40
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Микола Семенюк, депутат обласної ради, фракція Української партії


Програма: Український наступ

Від Акту та Декларації незалежності України минуло якихось 22 роки, в активне політичне життя трьома хвилями увійшла українська молодь, а ми втретє наступаємо на одні і ті ж політичні граблі.
Україна опинилась в глибокій політичній кризі. Природно виникає запитання: як знайти вихід з цієї ситуації у мирний спосіб?
Треба повернути країну в правове поле, в якому вона знаходилася до 1.10.2010 року, коли ми жили в парламентсько-президентській державі, але внаслідок рішень Конституційного суду з 1 жовтня 2010 року – опинились в державі з надзвичайними президентськими повноваженнями. Перед трьома очільниками опозиції і  всіма депутатами Верховної Ради постає одне завдання – повернути країну у правове поле, а для цього треба провести на позачерговій сесії Верховної Ради засідання, де в пакеті прийняти два законопроекти:
1. Схвалити законопроект №2222 від 4.12.2004 року «Про перехід України від президентської форми правління до парламентсько-президентської» (з правом формування в парламенті уряду та призначення міністрів-силовиків).  А це вигідно всім депутатам ВР, бо всесиллям президента, незалежно від прізвища, невдоволені повсюди. Пригадаймо хоча б, як президент розправився з депутатом ВР І.Марковим, головою Одеської облдержадміністрації,  та головою міста Одеси. Отже, можливість прийняття даного законопроекту конституційною більшістю в парламенті, за участю  під час голосування Президента України
2. Відмінити закон «Про вибори народних депутатів» №9265-д від 17 листопада 2011 року, за яким Україна перейшла від пропорційної системи виборів до пропорційно-мажоритарної (50-50). Повернення до пропорційної системи з відкритими партійними списками дасть можливість опозиції отримати перемогу під час президентських виборів у березні 2015 року, та при парламентсько-президентській формі правління президентська посада не буде відігравати вже тієї ролі і мати ту силу, яку вона має зараз.
3. Пропоную депутатам Верховної Ради зареєструвати законопроект «Про обрання голів облдерж- та райдержадміністрацій», згідно з яким під час обрання президента пропоную обирати голів райдерж- і облдержадміністрацій, що відверне увагу від обрання президента, оскільки головну роль в Україні відіграватиме парламент, а ті особи, які представлятимуть президентську гілку на місцях, вирішуватимуть злободенні проблеми жителів всієї України.
Сьогодні треба перейти від гасла «Україна – це Європа» (біля м.Рахів знаходиться стовп з надписом – центр Європи). Наш лозунг мав би бути таким: «Перетворимо Україну з географічного центру Європи – в туристичний, культурний, спортивний центр Європи!!!»
Вже 10 років очільники різних політичних партій пропонують українському народу свої програми: «Десять кроків назустріч людям», «Почую кожного», «Захисту українців», а наш народ чекає від молодої генерації широкої громадськості програми – «Українського наступу»!
То ж просімо в Бога благословення і творімо громадянське суспільство, а дороговказом у житті очільників опозиції, яка веде сьогодні український народ, як і в кожного свідомого українця, будуть слова В.Симоненка:
«Ми – це народу одвічне лоно.
Ми – океанна вселюдська сім'я.
І тільки тих поважають мільйони,
Хто поважає мільйонів – Я !!!»
Переглядів: 559 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]