Вівторок, 23.04.2024, 09:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 26 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:54
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Чи це – прогрес?

Минув перший рік  роботи депутатів Івано-Франківської міської ради нового скликання. Основне завдання діяльності депутатів як найвищого представницького органу влади міста – це формування професійних органів виконавчої влади міста, дієвий контроль за їх діяльністю та ефективне використання фінансових, майнових, земельних ресурсів громади, з метою досягнення найкращих результатів в усіх сферах життєдіяльності. Це декларували всі політичні сили, представлені у міській раді. Та цьогорічний звіт однієї політичної сили, який був проведений надмірно гучно і роздрукований багатократним тиражем, не сприяє досягненню цієї мети. У цьому звіті всі досягнення приписуються тільки одній політичній силі. Але це вже було, коли, з метою завоювання дешевого авторитету, хтось собі приписував і придбання карет швидкої допомоги, медичного чи шкільного обладнання та інші здобутки, не акцентуючи увагу на проблемах.
Самовпевненість у всемогутності є не добрим порадником. Чого вартує ситуація з прийняттям цьогорічного бюджету міста. Депутати міської ради, які працюють не перше скликання, не пригадують таких темпів, щоб за півдоби приймався такий важливий для життя міста документ. А де ж врахування думки профільних комісій, депутатських фракцій, окремих депутатів? Складається враження, що важливі питання вирішуються в одному кабінеті двома- трьома особами, а решті відводиться роль статистів. То чим ми кращі за Верховну Раду України, де один «регулювальник» помахом руки визначає, як голосувати. Блаженніший Любомир Гузар зазначив: «Порядок, здобутий на основі таких методів, не є Божим порядком». Ця спокуса маніпуляції більшістю вже дає негативні результати. Прикладом є надання земельної ділянки площею 0,35 га в рекреаційній зоні біля міського озера особі – близькому родичеві одного з депутатів. Відчувалося, що значна частина депутатів  від більшості голосувала «з-під палиці», всупереч власному сумлінню. Не допомогло і «вето» міського голови. Закулісні бізнесові домовленості «ти мені – я тобі» роблять заручниками всю міську раду. І вчергове майданні гасла, палкі патріотичні промови розійшлися з практичними діями, а виборець залишився обманутим.
Маю велику надію, що ще не все втрачено, що депутатська більшість змінить свої методи, буде прислухатись до думки інших фракцій і депутатів, буде скликати у відповідності до ст. 11 «Регламенту міської ради» погоджувальну раду. Необхідно пам’ятати, що так звана «одностайність» породжує відчуття безвідповідальності, вседозволеності і непогрішності – тільки ми  працюємо, тільки ми – патріоти, а всі інші – ні (тушки, вороги). Ми це вже проходили. Невже історія нас нічому не навчила?!
Ярослав БАЧКУР,
голова фракції «ВО «Батьківщина»
в Івано-Франківській міській раді
Переглядів: 734 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]