П`ятниця, 29.03.2024, 03:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 30 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:21
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Людиприходять з різноманітними проблемами

Наталія Голодюк, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

Звичайно, обов’язком депутата міської ради є робити кращим життя та відпочинок мешканців міста, служити громаді міста. Велику увагу намагаюся приділяти покращенню ситуації на окрузі, по якому обиралася депутатом, а саме виборчий округ №1 у мікрорайоні Пасічна. Це найбільший виборчий округ, адже налічує 6600 виборців. 
 Кожного місяця проводжу депутатські прийоми. За цей період вдалося на окрузі встановити дитячо-спортивний майданчик у величезному дворі вул. Галицька 140 – Хіміків 2, 4. А особливістю цього майданчика є те, що до його встановлення долучилися всі: депутати міської ради, виконавчі органи і, саме головне, мешканці будинків, котрі, вклавши невеличку для них суму у спільну справу, допомогли нам впорядкувати краще майданчик, провести на ньому благоустрій.
За час своєї депутатської діяльності помітила одну річ. На депутатських прийомах мешканці приходять з різноманітними проблемами і більшість з цих проблем не відносяться до компетенції депутата міської ради. Чомусь існує думка, що депутат може вирішити будь-яке питання, але повноваження депутата є досить обмеженими.
Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування»  депутати мають право заслуховувати керівників виконавчих органів та комунальних підприємств, давати оцінку їхній діяльності і, в разі неефективної роботи або неякісного надання послуг, депутат має право звернутися з депутатським зверненням до посадовців виконавчих органів та комунальних підприємств для вирішення проблеми. Так, зокрема, депутат може вплинути на діяльність ЖЕО, Теплокомуненерго, Водоканалу та інших комунальних структур, щоб якісніше надавалися послуги. Але звільнити посадовця має право виключно міський голова.
Також, починаючи з цього року, виключно у компетенції Національної Комісії Регулювання Електроенергетики (НКРЕ) встановлення тарифів для юридичних осіб та населення на електрику, водопостачання та каналізацію. Виконавчим комітетам на місцях залишається лише затвердити той тариф, котрий прийняли для них у Києві.
Окрім депутатського звернення, депутат має право відстоювати закладення коштів у міському бюджеті на проведення того чи іншого капітального ремонту. Я, як депутат, що обиралася по мажоритарному окрузі, спілкуюся з мешканцями різних будинків, вивчаю ситуацію окремо по кожній проблемі і у кінці року, думаю, ми разом з мешканцями  будемо вибирати об’єкти, котрі знаходяться в найгіршому стані і потребують капітального ремонту в першу чергу (це капремонт покрівлі, заміна стояків гарячої чи холодної води, заміна каналізації тощо). Коли кошти в бюджеті закладені на певні роботи, обов’язком депутата спільно з мешканцями є контроль за ефективним використанням цих коштів. Тільки таким чином можна бути впевненим, що кошти, котрі закладаються у міському бюджеті, витрачаються ефективно і за призначенням.
Переглядів: 775 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]