Четвер, 28.03.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 2 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
15:12
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Тисменицький троянський кінь

Олег КАПУСТЯК,

депутат міськради, фракція ВО «Свобода»

Майже 30 дитячих майданчиків у дворах, близько двох тисяч (!!!) матеріальної допомоги мешканцям міста у розмірі 500 гривень, майже 10 нових тракторів, які так необхідні нашим ЖЕО… Щось із цього могла недоотримати івано-франківська громада при затвердженні міською радою пропонованого виконавчим комітетом проекту рішення «Про затвердження договору про співпрацю між Івано-Франківською міською радою, Тисменицькою міською радою, комунальним підприємством «Водоекотехпром» (надалі КП «ВЕТП»), Тисменицьким водоканалізаційним підприємством, яке виносилось 15-им питанням IX сесії Івано-Франківської міської ради 15 квітня цього року. Майже один мільйон збитків щорічно віщувала нам така співпраця! Хоча якщо врахувати додаткові витрати на капітальний ремонт мереж, то збиток мав сягати 1,5-2 мільйони грн. в рік.
Загальна мета, в принципі, дуже блага - допомогтиТисмениці, яку, в принципі, не можна залишити без води. Але зменшувати борги тисменичанам за рахунок підняття ціни франківчанам, на мою думку абсолютно неправильно.
Отже, коротко про зауваження до договору та самого подання матеріалів. Не було спрезентовано мінімального бізнес-плану (нагадаю:термін дії договору – 20 (!!!) років), не було подано щомісячної структури доходів та витрат, інформації про стан 44 км підземних мереж, що ведуть до Тисмениці, жодної інформації про суми необхідних капітальних вкладень у НЕнаші мережі. Мої зауваження до самого договору були наступні: не було вказано процедури відшкодування Тисменицею витрат «ВЕТП» на аварійні пориви, передбачалось тільки часткове відшкодування витрат на капітальні ремонти мереж, «ВЕТП» зобов’язувався сплачувати певну суму за користування мережами (хай і невелику), ділитись «доходом» від діяльності, а також утримувати власним коштом 24 тисменицьких працівників і т.д. Я вже не говорю про те, що не був чітко описаний механізм повернення тисменицького боргу у розмірі 1,5 млн. грн. Не пропонувалось відшкодування індексу інфляції за відтермінування платежів. Після мого виступу на сесії питання вирішили відкласти на довивчення.
За дивним збігом обставин на тій сесії, де розглядалось важливе питання житлово-комунального господарства міста, не було голови профільної постійної депутатської комісії Ігоря Прокопіва.  А вже через п’ять днів він стає керівником КП «ВЕТП» і з усією отриманою відповідальністю приступає до прорахунку прибутковості чи то збитковості діяльності «ВЕТП» у Тисмениці. Створив робочу групу, яка протягом двох місяців повинна знайти витоки, незаконні підключення, оцінити стан мереж. (На мою думку, саме такі дії мали передувати сесійному голосуванню).
Вже через два тижні діяльності наших «розвідників» було запропоновано зовсім інший, майже беззбитковий для міста варіант співпраці і зовсім інші умови договору, де уже капітальні витрати здійснювались за рахунок Тисмениці, і усіх необхідних працівників для роботи у Тисмениці утримує Тисменицька міська рада, а не івано-франківська громада.
Переглядів: 851 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]