Четвер, 25.04.2024, 03:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Три «або» для мера: або в нардепи, або у відставку, або імунітет до кінця каденції…
11:17
Три «або» для мера: або в нардепи, або у відставку, або імунітет до кінця каденції…
Депутати Івано-Франківської міської ради розпочали консультації між фракціями щодо дострокового припинення повноважень міського голови. Причина – балотування Віктора Анушкевичуса в народні депутати.
«Ви, як Пилип з конопель, вирішили балотуватися до Верховної Ради по Івано-Франківському виборчому округу. Мушу стверджувати, що ваш вчинок, Вікторе Андрюсовичу, є не чим іншим, як зрада громадян, зрада українців», – заявив секретар міськради Руслан Марцінків на вчорашній сесії.
«Будьте чоловіком, добре подумайте: або зніміть свою кандидатуру на виборах до Верховної Ради України і не ставайте тушко-кандидатом, або добровільно підіть з посади міського голови, написавши заяву. Бо це принаймні буде чесно перед франківчанами», – апелював до міського голови  секретар міськради.
Депутати-«свободівці», заручившись підтримкою своїх колег із «Фронту змін», «Батьківщини» та «УДАРу», пригрозили міському голові, що «допоможуть» йому прийняти правильне рішення.
На переконання депутата від фракції ВО «Батьківщина» Василя Бойчука, обманутими в такій ситуації залишаються не тільки депутати міської ради, але й уся громада міста, котра підтримала Віктора Анушкевичуса, коли той балотувався на посаду міського голови. «Незрозуміло, чим це все закінчиться, а тут ще і ви», – звернувся до міського голови Василь Бойчук.
Вирішити «проблемне питання», так би мовити, «раз і назавжди» тут же ж запропонувала фракція «УДАР». А саме – внести в порядок денний ще цієї сесії рішення про дострокове припинення повноважень міського голови. 10- хвилинна перерва для консультацій між фракціями з цього приводу затягнулася до години. В результаті, згідно з узгодженою позицією «Свободи», «Фронту змін» та «Батьківщини», міському голові дали два тижні, аби він визначився, ким хоче бути: народним депутатом, чи міським головою. Якщо Віктор Анушкевичус не зніме свою кандидатуру, то – відставка.
Натомість Віктор Андрюсович подав ідею не зволікати і вирішити це питання, так би мовити, тут і зараз. Міський голова запропонував підписати політичну угоду між ним та фракціями міськради з умовою, що він не пізніше як до 1 жовтня знімає свою кандидатуру з виборів до парламенту, а фракції гарантують, що до кінця каденції не порушуватимуть питання відставки міського голови.
Втім «тут і зараз», як слід було очікувати, цього не сталося. Депутати наразі все-таки наполягають на двотижневому тайм-ауті для вирішення або-або…
Буде весело. Ми ж зауважимо, що згідно з законодавством зміщення з займаної посади кандидата в депутати є незаконним. А отже, в разі, якщо таке станеться, рішення суду, вочевидь, не забариться. Зрештою – це може зіграти саме на користь «відставленого кандидата». Мабуть, опоненти міського голови це розуміють. В цій ситуації Віктор Андрюсович приречений  перемагати. Інакше після виборів, якщо відповідної угоди про ненапад так і не буде підписано, нинішній «козир» може бути битий навіть «шісткою».  
Антін ТИМУРА

Переглядів: 711 | Додав: vovak | Теги: Анушкевичус, міська рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]