Четвер, 25.04.2024, 22:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 9 » ТРАНСПОРТ
14:19
ТРАНСПОРТ
Звикати до нових маршрутів?

Міська влада не полишає спроб ліквідувати стихійні автостанції та впорядкувати рух приміських автобусів через Івано-Франківськ й оптимізувати міську маршрутну мережу.

За словами заступника начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Василя Бабія, незважаючи на ухвалене ще в 2005 році рішення про відправлення приміських автобусів з автостанцій по напрямках, досягти цього наразі не вдавалося. Але недавно оптимізацією маршрутів руху приміських автобусів територією Івано-Франківська зайнялася комісія облдержадміністрації на чолі з першим заступником голови ОДА Василем Плавюком.
Зокрема, як поінформував В.Бабій, вона ухвалила рішення про скасування так званих нерегулярних спецрейсів за маршрутом «Надвірна-Івано-Франківськ», автобуси якого паркувалися на вулиці Старозамковій. На часі вирішення наболілих питань з рештою «проблемних» для міста приміських автобусів, маршрути яких в межах Івано-Франківська має погодити уповноважена особа міськвиконкому.
Богородчанські перевізники просять погодити їм маршрут «Богородчани – Івано-Франківськ» через центр міста до вул.Панаса Мирного, що для обласного центру, за словами В.Бабія, є неприпустимим. А тому маршрутки з Богородчан незабаром, як теж пропонують самі перевізники, найімовірніше курсуватимуть набережною Стефаника до вул.Княгинин, звідкіля вулицями Галицькою-Пулюя-Береговою знову виїжджатимуть на набережну Стефаника.
Тисменицька РДА просить погодити схему руху нового маршруту «Тисмениця-Лисець» вулицями Тисменицькою- Незалежності-Січових стрільців-Коновальця-Петлюри-Довженка, а в зворотному напрямку вулицями Довженка-Петлюри-Коновальця-Бандери-Незалежності-Тисменицькій. Хоча, на переконання міських чиновників, і в прямому, і в зворотному напрямку маршруту доцільніше пролягти вулицею Бандери.
Міськвиконком також ухвалив рішення про запровадження нового міського автобусного маршруту №40-а «Радіозавод-Аквапарк». В прямому напрямку чотири автобуси цього нового маршруту курсуватимуть вулицями Хіміків-Тролейбусною-Галицькою-Довгою-Бельведерською-Орлика (до торгового центру «Екстім-квадрат») -Мазепи-Дорошенка-Довженка. А в зворотному – вулицями Довженка-Чорновола-Січових стрільців-Орлика-Новгородською-Галицькою-Целевича-Хіміків. Якщо перевізники виявлять бажання його обслуговувати, маршрут №40-а запрацює після підбиття підсумків відповідного конкурсу і розвантажить маршрути №№85 та 29, автобуси яких у години пік бувають переповнені.

Стах МІРЧУК
Переглядів: 974 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]