Четвер, 28.03.2024, 18:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 12 » ТИЖДЕНЬ
11:54
ТИЖДЕНЬ
Послуги надаються, борги зостаються
Єдиний розрахунковий центр у святкові дні забезпечив максимальне надання житлово-комунальних послуг населенню.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Вона зазначила, що лише в переддень Різдва ця управляюча компанія виконала роботи за 66-ма зверненнями мешканців щодо ремонту будинкових систем. «ЄРЦ виконав значний обсяг робіт задля забезпечення максимального надання послуг населенню у святкові дні», – наголосила Т.Клочко. Водночас керівник служби оперативного реагування зазначила, що на контролі служби все ще перебувають 30 звернень громадян, які, в основному, стосуються затоплень підвалів житлових будинків.
А тим часом рівень розрахунків споживачів за надані ЄРЦ житлово-комунальні послуги в грудні 2011 року зріс на 5%. Однак, із нарахованого до сплати 1 млн. 298 тис. 401 грн., споживачі заплатили лише 944 тис. 821 грн., що становить 72%. Найбільший збір (78,4%) коштів зафіксований на території ЖЕО №1, а найменший (65,2%) – ЖЕО №7. Левову частку оплачених споживачами коштів за надані йому послуги ЄРЦ перерахував енергетикам, ліфтовикам та ЖЕО №1.
Хвалимир Владів

Черга у дитсадок буде електронною

Івано-франківських малюків відтепер реєструватимуть на чергу в дошкільний начальний заклад у Центрі надання адміністративних послуг.
Про це повідомили минулого тижня в міському управлінні освіти і науки. Електронна черга дошкільнят формуватиметься за новим принципом. Щоби стати на чергу, батькам достатньо принести свідоцтво про народження дитини і після реєстрації отримати відповідний документ – реєстраційну картку, захищену голограмою. В подальшому цей документ і стане «перепусткою» в стіни садочка.
Новинкою є те, що малюків можна буде записати в чергу одразу ж після їхнього народження, а не тоді, коли їм виповниться один рік. Така новація, за словами начальника міського управління освіти і науки Наталі Микули, спростує чутки про корупцію навколо питання влаштування дошкільнят у садочки міста. На разі такого електронного реєстру дошкільнят в Україні ще немає ніде. Аналогічна система діє в Чернівцях, але вона має паперовий вигляд. Там існує єдина черга в управлінні освіти, а не в кожному садочку окремо. Електронний реєстр створюватимуть за аналогією польського міста Варшава.
Реєстрація дітей почнеться з 10 лютого. «Протягом перших двох місяців ми будемо перереєстровувати тих дітей, які вже є у списках завідувачів садків, – каже голова постійної депутатської комісії з питань духовного відродження, освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту Оксана Савчук. – Батьки зможуть зареєструвати свою дитину тільки в один дошкільний навчальний заклад, а не в три, як було дотепер. Так ми отримаємо чітку картину і будемо мати точну кількість дітей у черзі».
Володимир БОДАК
Переглядів: 883 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]