Четвер, 28.03.2024, 19:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 26 » ТЕМА ТИЖНЯ
11:57
ТЕМА ТИЖНЯ
На ювілей чекають грошей

Наступного року Івано-Франківськ святкуватиме 350-річчя заснування. Цю дату відзначатимуть на державному рівні. Головою оргкомітету святкувань призначено міністра культури Михайла Кулиняка, а його заступниками – голову облдержадміністрації Михайла Вишиванюка та міського голову Віктора Анушкевичуса.

Нещодавно уряд затвердив і відповідний план заходів з підготовки відзначення ювілею Івано-Франківська, до якого, за поданням Мінрегіонбуду та житлово-комунального господарства України увійшли роботи з благоустрою міста, капремонтів його історичних будівель, кварталів та вулиць. В основному їх мали б завершити до середини квітня наступного року. Час невблаганно спливає, а роботи ще не розпочались, бо нема фінансування ні з міського, ні з державного бюджетів.
Відповідно до урядового плану, вже з травня цього року мала б відновитися   реконструкція центрального міського парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, а в червні – розпочатися комплексний капремонт одноіменної вулиці. За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, він передбачає заміну всіх комунікацій, реставрацію фасадів будинків та перетворення частини вулиці на пішохідну. А у вихідні та святкові дні її на всій протяжності повністю перекриватимуть для руху будь-якого транспорту.
У серпні повинен розпочатися капремонт вулиці Вірменської із влаштуванням пішохідної зони від площі Ринок до вул.Шпитальної та приміщення Центрального народного дому на вул. Шевченка,1. А  наступного місяця планується початок чи не найбільшого обсягу робіт щодо ремонту 17 будинків-пам’ятників архітектури: №№37,39,41 на Галицькій; №36 на Мазепи; №4 на Січових стрільців та Шеремети; №3,4,5 на Вірменській; №12 на Незалежності; №№2,3,5 на Шашкевича та №№4,5,7,8 на Курбаса. Крім цього, у вересні повинен розпочатися капремонт куполів на будинках №11 на вул. Незалежності та №4 на площі Міцкевича і комплексний благоустрій парку Воїнів-інтернаціоналістів. А в листопаді – скверів на вул. Грюнвальдській та перехресті вулиць Незалежності-Шухевичів.
Однак наразі всі ці урядові плани виконання робіт не підкріплені навіть бодай би такими ж планами їх фінансування з держбюджету, не кажучи вже про виділення так званих «живих грошей». Хоча, за словами першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, питання щодо виділення першого траншу коштів на здійснення першого етапу підготовки до святкування 350-річчя Івано-Франківська має вирішитися вже найближчими днями. А до того від будь-яких офіційних коментарів щодо реальності виконання цих планів у намічений термін, як дав зрозуміти перший віце-мер, він воліє утриматись.
Крім цього, до 350-річного ювілею Івано-Франківська уряд планує ввести в обіг спеціальну поштову марку та ювілейну монету.
Левко КУТИНСЬКИЙ     
Переглядів: 786 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]